19. kolo
23.01.2011 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:3

Leverkusen veze z Mönchengladbachu všechny tři body a oplatil tak domácím porážku z úvodu sezóny. Bayer se díky zaváháním svých nejbližších konkurentů posunul už na druhé místo v tabulce. Na vedoucí Borussii Dortmund ztrácí jedenáct bodů.

Domácí kouč Michael Frontzeck měl jistě před zápasem velkou radost. Po dlouhodobém zranění se mu totiž vrátil důležitý stoper Dante. Hostující trenér se naopak musel obejít bez Tranquilla Barnetty. Jenom na lavičce náhradníků zůstal znovu Michael Ballack.

Zápas začal hodně slibně. Oba týmy se snažily hrát hodně aktivně, tempo zápasu bylo vysoké. O něco dominantnější byl ale přesto hostující Leverkusen, který držel míč a trpělivě si hledal cestičku k ohrožení domácí branky. Dlouhou dobu se ale hrálo bez toho nejdůležitějšího, bez šancí. První náznak šance přišel až ve 14. minutě. Domácí vytvořili v pokutovém území Leverkusenu velký závar, Idrissou byl ale dezorientovaný a nedokázal míč usměrnit do branky. Další velká šance přišla ve 24. minutě a byli to opět domácí. Aktivní Idrissou utekl po pravé straně, přesně nacentroval na Reuse, jehož střela trefila břevno Adlerovi branky. Domácí měli v této chvíli velký tlak. V další šanci se ocitl Mike Hanke, Adler však proti jeho střele výborně zasáhl.

Ve 35. minutě málem přišla pro domácí studená sprcha. Dante nedokázal odkopnout dlouhý míč, ke kterému se tak mohl dostat Sam, dobře ale zasáhl vracející se Daems. První branka na sebe však nenechala dlouho čekat. Psala se 36. minuta, Stranzl fauloval před pokutovým územím Castra a Leverkusen tak měl zajímavou standardní situaci. K té se postavil Michal Kadlec a výstavní ranou vymetl levý horní roh domácí branky. Pro Kadlece to byla první branka v letošní sezóně. Jenže to nebylo vše. Ve 45. minutě udeřilo podruhé. Vidal našel centrem hlavu Castra, který trefil míč nejlépe jak mohl, mezi nohy Heimerotha. Hosté tak odcházeli do kabin s pohodlným vedením.

Ze začátku druhého poločasu si Leverkusen bezpečně kontroloval průběh utkání, domácím v podstatě nepůjčil míč. Postupem času se však do hry začal dostávat i Gladbach. V 54. minutě měli velkou šanci na snížení skóre. Po chybě Reinartze se k míči dostal Hanke, netroufl si na kličku a tak vystřelil zpoza hráče, Adler však byl znovu bezchybný. V 56. minutě se odehrál velký comeback. Po téměř čtyřměsíční pauze se na hřiště vrátil Michael Ballack, který nahradil dnes nevýrazného Sama.

Vystřídali i domácí. Zraněného De Camarga nahradil Matmour. A vzápětí přišlo snížení. Martin Stranzl zůstal po rohu ještě vepředu a dobře udělal, protože jeho centr z pravé strany se neuvěřitelně stočil, až skončil za zády Reného Adlera. Očekávaný tlak domácích ale nepřišel. Šanci měli znovu hosté. Ballack rozběhl rychlý brejk, přihrávkou našel Kießlinga, kterému se ale obětavě vrhnul do střely Stranzl. V 73. minutě měli domácí velkou šanci na vyrovnání. Po standardní situaci Reuse se k hlavičce dostal Dante, Adler ale osvědčil výborný reflex.

I tady nakonec platilo známé rčení. Z následného protiútoku se podruhé v zápase prosadil Castro a stal se tak jedním z hlavních hrdninů dnešního zápasu. Vypadolo to, že Leverkusen už si vedení pohlídá, domácí si ale ještě jednu šanci vypracovali. Augusto fauloval na hranici pokutového území Daemse, k následné standardní situaci se postavil Matmour, znovu ale zasáhl Adler. Míč se však ještě vrátil zpátky a Reus hlavičkoval do břevna. Domácím tak dnešní výhra souzena nebyla a zůstávají i nadále poslední.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jj, hlavně to 2. místo udržet. za týden s Hannoverem doma, snad leverkusen napraví před vlastními fanoušky svou reputaci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele