Bundesliga souhrn - 15. kolo

30.11.2007, 22:47, aktualizováno 02.12.2007, 19:12
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov vyhrál nejtěsnějším rozdílem v Bielefeldu a vrátil se na první místo, kam se v sobotu po vítězství nad Hamburkem vyhouply Brémy. Po dlouhé době zabral Dortmund, který veze všechny tři body ze Stuttgartu, poslední Cotbus překvapila vítězstvím nad čtvrtým Karlsruhe. Nevídaný závěr měla páteční předehrávka - Rostock hrál s Hannoverem ještě na začátku 84. minuty bez branek, domácí však nakonec vyhráli 3:0.

Hansa Rostock - Hannover 96 0:3

30.11.2007 20:30

Góly: 84. Frank Fahrenhorst, 86. Mike Hanke, 87. Jiří Štajner

Hannover potvrdil svou letošní formu a zvítězil na půdě nováčka z Rostocku vysoko 3:0. O branky se v dresu hostí postarali až v závěru utkání Frank Fahrenhorst, Mike Hanke a Jiří Štajner.

První šanci měl hostující Mike Hanke, jenže jeho dalekonosnou střela z druhé minuty utkání vytáhl brankář Wächter. Poté si Hannoverský Huzsti skvěle obehrál dva bránící hráče domácích, jenže zakončení uspěchal a z dálky zamířil znovu mimo. A hosté v tlaku nepřestávali. Střela Sergia Pinta byla zblokována a než si míč Wächter stáhl k sobě, poskakoval balon po brankové čáře. Domácí se ozvali až po půlhodině, ale stálo to za to. Victor Agali se dostal k voleji a jeho perfektní rána jen těsně minula břevno Enkeho brány. První poločas ukončil stejný hráč, který ho načal. Hanke znovu střílel a tentokráte jeho střelu odrazil mimo tři tyče domácích jeden z hrářů Hansy.

Druhý poločas načalo Agaliho přiťuknutí na Heatha Pearce, jenže ten jakoby se šance skörovat zalekl a mířil jen do boční sítě. O pět minut později se akce opakovala. Znovu byl u míče Pearce, ale tentokrát ho vychytal Enke. Poté zkusil štěstí Marc Stein a znovu byl úspěšnější hannoverský brankář. Hned nato odpovídali hosté. Balitschův centr našel volného Vahida Hašemiana, ale ten z malého vápna netrefil zívající branku.

Šest minut před koncem se pytel s góly konečně roztrhl. Husztiho přímý kop změnil směr tečí ve zdi, to výrazně znepříjemnilo život brankáři Wächterovi a Fahrenhorst dal hlavou z malého vápna první branku hostů. O dvě minuty později padl druhý gól. Silvio Schroter střílel, Wächter vyrážel, jenže jen na tyč, od té míč putoval k úplně volnému Hankemu a ten se do prázdné brány nemýlil. A o minutu později zatloukl posledním hřebíkem rakev domácích Jiří Štajner. Ten obdržel zpětnou přihrávku od Hašemiana a lehkým dotykem překonal Wächtera potřetí.

Hannover se díky vítězství posunul do elitní šestky, pobude tam minimálně do zítřejšího odpoledne.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1:2

01.12.2007 15:30

Góly: 35. Fernando Meira - 11. Nelson Valdez, 79. Mladen Petrić

Na stadiónu Gottlieba Deimlera ve Stuttgartu se zrodilo největší překvapení kola, mistrovský VfB po sérii čtyř vítězství doma podlehl Dortmundu. O prvním vítězství Borussie po téměř dvou měsících rozhodl Mladen Petrič.

Hosté šli do vedení už po jedenácti minutách. Dedé poslal centr do malého vápna, tam míč nezkrotil gólman Schäfer a ten se tak odrazil do branky od bránícího Delpierreho. Ještě před čarou ho však stačil tečovat Nelson Valdez a gól tak byl připsán jemu. Hned o minutu později spálil velkou šanci hostí Petrič.

Stuttgart se probudil až za několik dalších minut, Tasciho hlavička ještě úspěšná nebyla, ale ve 35. minutě už bylo vyrovnáno. Hitzlsperger posadil centr z rohu na hlavu kapitána Fernanda Meiry a ten mířil přesně - 1:1.

Domácí měli velkou šanci dostat se do vedení v 55. minutě, jenže Maricovu střelu vyrazil Wiedenfeller a Hitzlspergerovu dorážku zblokoval Kovač. Za Dortmund svou druhou slušnou příležitost nevyužil Petrič, do třetice už mu to ale vyšlo. S Federicovým centrem si nedokázali poradil tři obránci ani brankář Schäfer, míč přistál u nohou Mladena Petriče a ten zblízka vstřelil vítězný gól Dortmundu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Bochum 1:0

01.12.2007 15:30

Góly: 32. Marcelo Bordon

Schalke podruhé v řadě vyhrálo a po Hannoveru nenechalo bod ani Bochumi. Ta tak přišla o svou třízápasovou sérii výher.

Domácí začali dobře a již v páté minutě hlavičkoval po centru Ozila těsně mimo Westermann. Obránce Schalke byl vidět i o šest minut později, kdy se po zákroku na svou osobu společně se spoluhráči a fanoušky marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Hosté se v úvodu pouze bránili a na tom nic nezměnily ani následující minuty. V dobré pozici pálil nepřesně Altintop, Ozilův trestný kop nedokázal do sítě usměrnit Kuranyi a ve 20. minutě pálil nad Rakitič.

Zasloužené odměny za svou aktivitu se Schalke dočkalo ve 32. minutě. To zahrával rohový kop Rakitič, v pokutovém území vyskočil nejvýše Bordon a jeho přesná hlavička znamenala domácí vedení - 1:0.

Bochum po změně stran přidala na útočné aktivitě, přesto mohla být ráda, že krátce po změně stran přežila šanci Altintopa. Na druhé straně se do role domácího zachránce podruhé v utkání pasoval Bordon, který zablokoval střelu Meiciela. Zaplněnému stadionu poté řádně zatrnulo, to když Fuchs orazítkoval tyč. Hostující fotbalista měl ještě jednu dobrou příležitost, v nastaveném čase ale znovu neuspěl a jeho tým tak domů odjíždí s prázdnou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hamburger SV 2:1

01.12.2007 15:30

Góly: 15. Boubacar Sanogo, 64. Petri Pasanen - 61. Rafael van der Vaart

Werderu se podařilo ve šlágru 15. kola porazit Hamburger SV a minimálně do zítra se stal novým lídrem Bundesligy. Branky zápasu obstarali Sanogo, Pasanen a na druhé straně van der Vaart.

Byl to souboj dvou týmů, které se mohly před zápasem pyšnit výbornou bilancí. Hosté devět utkání za sebou neprohráli a domácí Werder zas z posledních devíti zápasů sedmkrát zvítězil. První čvtrhodinka zápasu byla spíše rozkoukávací, ale hned poté přišel první zásah do skore. HSV nevyšel pokus o ofsajdovou past a prostor tak po přihrávce Vranjese dostal Sanogo. Bývalý hráč Hamburgeru si v souboji s golmanem hostů Enkem poradil a poslal balon přesně do pravého rohu branky - 1:0. Potom jakoby se fotbal z Brém vytratil a hrálo se spíše ve středu poli. K ojedinělým šancím ještě před koncem poločasu se dostali hostující van der Vaart a Ivica Olic, jenže obě dopadly naprosto stejně - neúspěchem. Ne moc zábavný první poločas tedy vyhráli domácí těsně 1:0.

Kdo však čekal, že obraz hry v půli druhé bude živější, byl po zápase určitě zklamaný. Přišly však branky a to je podstatné. Tu první ve druhém dějství vstřelil hostující kapitán van der Vaart, když si gólovou asistenci nešťastně připsal domácí brankář Vander. Ten zle vykopl balon po malé domů, míč doletěl přesně k nizozemskému záložníkovi a ten nešťastného Vandera v pohodě přeloboval - 1:1. Jenže hosté se v euforii ze srovnání přestali soustředit a Werder toho podruhé využil. Pasanen centroval do vápna a hostující talentovaný bek Vincent Kompany tečoval míč vlastnímu brankáři do protipohybu, který s tím už nemohl nic dělat - 2:1. Hosté se pak sice pokusili o tlak a vyrovnání, jenže domácí bránili pečlivě a po vízězství nad Real Madrid si ubránili další cenné body.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 0:3

01.12.2007 15:30

Góly: 31. Carsten Ramelow, 50. Tranquillo Barnetta, 90. Sergej Barbarez

Hosté potvrdili roli mírného favorita a z Olympijského stadionu v Berlíně si odvážejí zasloužené tři body. Vysoké vítězství zařídili Ramelow, Barbarez a Barnetta.

Už pátá minuta napověděla, že hosté mají v součastnosti větší formu než domácí. Obranou skvěle prošel Kiesling a svůj pokus z úrovně šestnácky poslal jen těsně vedle pravé tyče Drobného branky. Český brankář se musel vytáhnout o osm minut později. To si na Rolfesovu přihrávku naběhl Barbarez a z osmi metrů vyslal na bránu nebezpečnou bombu. Tu však skvělým zákrokem Drobný vyrazil nad břevno. A o deset minut později přišel další jeho skvělý zásah do hry. Tentokrát Rolfes pokoušel štěstí sám a jeho dalekonosná střela se zastavila až o rukavice domácího golmana. Po půlhodině hry však Drobný poprvé inkasoval. Barnettův centr z přímého kopu si zpracoval Ramelow a ten z patnácti metrů vyslance české brankářské školy překonal. Ten samý hráč ještě domácí vystrašil pět minut před přestávkou, kdy jeho bomba branku jen těsně přelétla.

Ve druhém poločase pokračovali hosté v nátlakové hře a znovu se dočkali kýženého ovoce. Barbarez vyslal na smeč Barnettu a ten se z blízkosti branky nemýlil - 0:2. Švýcarský reprezentant mohl výsledek korunovat o pár minut později, jenže tentokráte byl úspěšnější Drobný a jeho střelu zpoza vápna zlikvidoval. Hertha svou šanci vytasila až deset minut před koncem. Andre Lima však hlavičkoval po centru Sofiana Chaheda těsně nad. Trápení domácích ukončil v poslední minutě utkání Sergej Barbarez. Ten se z patnácti metrů napřáhl k nechytatelné bombě a dal tak už svůj čtvrtý gól za poslední tři utkání.

Bayer Leverkusen si na Herthě doslova pochutnal a potvrdil svůj boj o místo v elitě.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Karlsruher SC 2:0

01.12.2007 15:30

Góly: 62. Stanislav Angelov, 75. Dimitar Rangelov

Energie si v souboji s nováčkem ligy poradila a přenechala své předzápasové poslední místo Bundesligy Duisburgu. A to díky brankám bulharských reprezentantů Angelova a Rangelova.

První obrovskou šanci utkání měli však hosté. Sebastian Freis se dostal do souboje jeden na jednoho s domácí brankářem Tremmel, jenže druhý jmenovaný předvedl své reflexy a byl úspěšnější. Ve dvacátédruhé minutě odpověděl Rangelov, který trefil břevno. Byla to však teprve poukázka na bulharský koncert na chotěbuzkém stadionu. Ještě předtím se k hlavičce dostal Kapllani a jeho nebezpečný pokus musel Tremmel skvělým zákrokem likvidovat. Poté se ke slovu dostal již zmiňované východoevropské duo. Jenže u KSCV pro tentokrát stál znovu velký kopec štěstí. Angelov totiž trefil již druhé břevno a Rangelov pro změnu tyč branky hostí. Hlavně kvůli tomu se do kabin šlo za stavu 0:0.

Ve druhé půli se domácí konečně dočkali. Rangelov skvěle prošel mezi hráči hostů a z pozice pravého křídla odcentroval na volného krajana Angelova, který osamocený hlavičkoval balon za Konretzkého záda - 1:0. Domácí, pro dnešek hlavně bulharští hráči v dresu Energie, nepolevili a o pár minut přidali pojistku. Tentokrát si však role vyměnili. Angelov nakopl dopředu dlouhý míč, Rangelov ho sprintem doběhl a poslal ho do levého rohu brány KSC - 2:0. Do konce zápasu se už nic významného neudále a po zápase se v Chotěbuzi tleskalo hlavně hrdinům z východu - Rangelovi s Angelovem.

Karlsruhe pomalu ztrácí lesk, získaný díky výkonům z úvodu sezony. I kvůli lepšímu postavení v tabulce se od nich na Energii body daly čekat, jenže hosté nic nepředvedli a zaslouženě jedou domů s prázdnou.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2

01.12.2007 15:30

Góly: 6. Christian Gentner, 48. Edin Džeko - 35. Chris, 52. Michael Fink

Wolfsburg pouze remizoval s Frankfurtem a odmítl tak možnost posunout se v tabulce před svého soupeře. VfL přitom dvakrát v utkání vedlo.

Domácí začali skvěle a již v šesté minutě se ujali vedení. To frankfurtská obrana odvrátila rohový kop Marcelinha pouze zpět k brazilskému fotbalistovi, ten v pokutovém území našel hlavu Gentnera a bylo to 1:0.

Hosté odpověděli v 17. minutě, kdy zazmatkoval brankář Jentzsch, jenomže nikdo z dobíhajících fotbalistů Eintrachtu se k míči nedostal včak a obránci ho uklidili do bezpečí. Wolfsburg držel míč častěji na svých kopačkách, přesto jeho vedení nepřežilo ani první poločas. Ve 35. minutě centroval Mahdavikia a obránce Chris se zblízka nemýlil - 1:1.

Začátek druhého poločasu byl hodně podobný úvodním minutám půle první, Wolfsburg totiž šel znovu hodně rychle do vedení. Ve 48. minutě si na dlouhý pas naběhl Džeko, bývalý teplický útočník následně zachoval chladnou hlavu a překonal Prolla - 2:1.

Odpověď Frankfurtu byla tentokráte blesková. Běžela 52. minuta, když Amanatidis našel v pokutovém území Finka a ten hlavičkou dokázal přehodit střídajícího Lenze - 2:2.

Ve zbytku utkání se skóre již nezměnilo a oba týmy si rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

MSV Duisburg - 1. FC Norimberk 1:0

02.12.2007 17:00

Góly: 72. Ivica Grlić

Domácí splnili slib a díky vítězství nad Norimberkem opustili poslední místo Bundesligy. Jedinou branku utkání vstřelil dvacet minut před koncem Ivica Grlic.

Začátek utkání se nesl v až nepříjemně klidném tempu. První půlhodina nepřinesla žádné větší šance a spíše bylo vidět pár beznadějných pokusů. Až po dlouhé nezábavné první "třetině" utkání se ozvali hosté. Konkrétně Zvejzdan Misimovic a Tomáš Galásek. Ale jak Misimovicova střela tak i pokus českého reprezentanta přeletěl břevno Starkeho brány. Domácí Duisburg odpověděl až tři minuty před koncem první půle. To se ke střele dostal Ivica Grlic a jeho bombu zastavil připravený bek hostů Beauchamp.

Druhý poločas začal svižněji a hosté se po pěti minutách dostali do dobré příležitosti. Tu pro Nickyho Adlera připravili Misimovic a Angelos Charisteas, jenže první jmenovaný míč poslal jen do tyče Enkeho svatyně. No a o pět minut později Adler znovu trefil jen tyč. Dvaadvaceti letého forvarda hostů znovu skvěle našel Misimovic, Adler se otočil kolem své osy a míč poslal jedovatě na branku domácích. Jenže ho ještě stačil tečovat domácí brankář Enke a nakonec skončil na tyčce. A do třetice nastřelená konstrukce branky MSV. Tentokráte ho tímto směrem poslal Marco Engelhardt, který zahrával volný přimý kop hostů. Smůla hostů vyvrcholila v 70.minutě. Youssef Mokhtari skvěle přihrál volnému Grlicovi a reprezentant Bosny a Hercegoviny se z desíti metrů nemýlil -1:0. Zápas pak už žádné vzrušení nepřinesl a domácí si připsali velmi šťastné tři body.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Bayern Mnichov 0:1

02.12.2007 17:00

Góly: 22. Franck Ribéry

Superstar Franck Ribéry vystřelil Bayern opět do čela tabulky. Francouz vstřelil jediný gól zápasu v Bielefeldu a posunul Werder Brémy opět na druhé místo. Tým Otmara Hitzfelda má jednobodový náskok před severoněmeckým rivalem a je již po 599. vedoucím celkem v tabulce. Arminia Bielefeld zůstává na 14. pozici.

Hitzfeld se spolehl v obraně na Daniela van Buytena, ktery nahradil suspendovaného Lucia. Mladá fotbalová hvězdička Toni Kroos (17) dostal další šanci, aby dokázal své kvality a hrál již od začátku zápasu. Arminia vsadila na jediného útočníka na špici, poláka Wichniarka.

Hned od začátku se snažila Arminia před 23.800 diváky hrát s nekompromisní tvrdostí, podpořenou silným vichrem a trvalým deštěm. Již po čtyřech minutách Jonas Kamper těsně minul Kahnovu bránu střelou z přímého kopu z 20 metrů. Po dalších dvaceti minutách mohl Sibusso Zuma přivést Bielefeld do vedení. Míč vystřelený z krátké vzdálenosti ale skončil na tyči.

Vzápětí (22.) využil Bayern krátké nepozornosti domácích a šel rychle do brejku. Luca Toni poslal kolmou přihrávkou Riberyho dopředu, ten obešel brankáře Haineho, který si vyběhl, a z ostrého úhlu poslal míč do prázdné brány. Poté přebíral Bayern stále více herní kontrolu a Arminia šla bez dalších gólových šancí do šatny. Ještě před přestávkou se nešťastně srazil Klose s brankářem Hainem. Ten byl pak po přestávce převezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

Do druhé půlky pak nastoupil do bielefeldské brány Rowen Hernandez, kerý v zápětí musel zasahovat proti Toniho střele na bránu. Martin Demichelis, jehož ránu (53.) vykryl duchpřítomně Korzynietz na brankové čáře, tak i Klose (62.) po Ribéryho centru, měli další dobré příležitosti vítězství Bayernu potvrdit. Na straně domácích se pokusil hlavičkou opět Kamper, těsně ale minul. Jinak hosté měli hru pevně v "rukou" a omezili se na udržení jednobrankového náskoku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov15104131:834
2.Werder Brémy15103234:1833
3.Hamburger SV1593323:1230
4.Bayer Leverkusen1583427:1127
5.Karlsruher SC1582516:1826
6.Schalke 041567222:1425
7.Hannover 961573522:2024
8.VfB Stuttgart1571721:2222
9.Hertha Berlín1561818:2219
10.Eintracht Frankfurt1547416:2119
11.VfL Bochum1553723:2318
12.Borussia Dortmund1553720:2518
13.VfL Wolfsburg1545625:2717
14.Arminia Bielefeld1543816:3215
15.Hansa Rostock1542914:2314
16.1. FC Norimberk1533918:2512
17.MSV Duisburg15401114:2512
18.Energie Cottbus1525812:2611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Shevchenko

Tak jsem přišel k televizi v 84. minutě To bylo štěstí Na druhou stranu jsem se ale dneska díval na SAW a zjistil jsem, že je to zítra na ČT1

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem tomu taky nemohl verit, sem prepnul, kdyz v krausoj zpivala zelenkova a rikal si, tady uz se nic nemuze stat, pak sem to opet prepnul po peti minutach a nemohl sem verit vlastnim ocim.. neco jako zapas predators vs. senators, taky se stacilo divat na 3.tretinu..

Reagovat
smazaný uživatel

Věřil jsem, že hosté plichtu urvou, ale dneska byl prostě Werder lepší, hlavně v první půli. Celkově to byl výborný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim souhlasim, werder byl jasne lepsi, ale ten vander opravdu tregickej, kdyby rozhodci spravne odpiskal to chyceni za hranici vapna byla by to nejspis remiza, nezaslouzena, ale mela byt..

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo mi ho celkem líto, jak namazal Van der Vaartovi.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten to zase trefil perfektne, to taky neda kazdej..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Werder jede.

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy i Leverkusen pohoda,ale velmi mě zklamal Stuttgart,zase bída.

Reagovat
smazaný uživatel

me docela nasrali, mi zase posrali tiket...!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Také to byl pěkný zářez.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele