15. kolo
01.12.2007 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Hamburger SV 2:1

Werderu se podařilo ve šlágru 15. kola porazit Hamburger SV a minimálně do zítra se stal novým lídrem Bundesligy. Branky zápasu obstarali Sanogo, Pasanen a na druhé straně van der Vaart.

Byl to souboj dvou týmů, které se mohly před zápasem pyšnit výbornou bilancí. Hosté devět utkání za sebou neprohráli a domácí Werder zas z posledních devíti zápasů sedmkrát zvítězil. První čvtrhodinka zápasu byla spíše rozkoukávací, ale hned poté přišel první zásah do skore. HSV nevyšel pokus o ofsajdovou past a prostor tak po přihrávce Vranjese dostal Sanogo. Bývalý hráč Hamburgeru si v souboji s golmanem hostů Enkem poradil a poslal balon přesně do pravého rohu branky - 1:0. Potom jakoby se fotbal z Brém vytratil a hrálo se spíše ve středu poli. K ojedinělým šancím ještě před koncem poločasu se dostali hostující van der Vaart a Ivica Olic, jenže obě dopadly naprosto stejně - neúspěchem. Ne moc zábavný první poločas tedy vyhráli domácí těsně 1:0.

Kdo však čekal, že obraz hry v půli druhé bude živější, byl po zápase určitě zklamaný. Přišly však branky a to je podstatné. Tu první ve druhém dějství vstřelil hostující kapitán van der Vaart, když si gólovou asistenci nešťastně připsal domácí brankář Vander. Ten zle vykopl balon po malé domů, míč doletěl přesně k nizozemskému záložníkovi a ten nešťastného Vandera v pohodě přeloboval - 1:1. Jenže hosté se v euforii ze srovnání přestali soustředit a Werder toho podruhé využil. Pasanen centroval do vápna a hostující talentovaný bek Vincent Kompany tečoval míč vlastnímu brankáři do protipohybu, který s tím už nemohl nic dělat - 2:1. Hosté se pak sice pokusili o tlak a vyrovnání, jenže domácí bránili pečlivě a po vízězství nad Real Madrid si ubránili další cenné body.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele