15. kolo
01.12.2007 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1:2

Na stadiónu Gottlieba Deimlera ve Stuttgartu se zrodilo největší překvapení kola, mistrovský VfB po sérii čtyř vítězství doma podlehl Dortmundu. O prvním vítězství Borussie po téměř dvou měsících rozhodl Mladen Petrič.

Hosté šli do vedení už po jedenácti minutách. Dedé poslal centr do malého vápna, tam míč nezkrotil gólman Schäfer a ten se tak odrazil do branky od bránícího Delpierreho. Ještě před čarou ho však stačil tečovat Nelson Valdez a gól tak byl připsán jemu. Hned o minutu později spálil velkou šanci hostí Petrič.

Stuttgart se probudil až za několik dalších minut, Tasciho hlavička ještě úspěšná nebyla, ale ve 35. minutě už bylo vyrovnáno. Hitzlsperger posadil centr z rohu na hlavu kapitána Fernanda Meiry a ten mířil přesně - 1:1.

Domácí měli velkou šanci dostat se do vedení v 55. minutě, jenže Maricovu střelu vyrazil Wiedenfeller a Hitzlspergerovu dorážku zblokoval Kovač. Za Dortmund svou druhou slušnou příležitost nevyužil Petrič, do třetice už mu to ale vyšlo. S Federicovým centrem si nedokázali poradil tři obránci ani brankář Schäfer, míč přistál u nohou Mladena Petriče a ten zblízka vstřelil vítězný gól Dortmundu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele