Bundesliga - preview 5. kola: Dvě nedělní dohrávky

02.09.2022, 08:10, aktualizováno 04.09.2022, 08:54
Previews
Mönchengladbach zatím střídá výhry s remízami a sérii bez porážky hodlá natáhnout i proti Mainzu. Mizerně na tom jsou Augsburg a Hertha, vzájemný duel může být pro jednoho z nich odrazovým můstkem k lepším zítřkům...
FC Augsburg - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Augsburg ani Hertha nepatří mezi adepty na horní polovinu tabulky a spíše se očekává, že stejně jako v předešlých sezónách budou spíše bojovat o setrvání v nejvyšší německé soutěži. Vše zatím tomuto scénáři napovídá, jelikož domácí výběr po čtyřech odehraných zápasech má na kontě pouhé tři body a v Bundeslize je až čtrnáctý, berlínský celek je na tom ještě hůře a s jediným bodem mu patří až předposlední sedmnácté místo.

FC sice dokázalo šokovat vysoce favorizovaný Leverkusen a z jeho půdy si odvezlo nesmírně cenné vítězství 2:1, jinak ale nestačilo na Freiburg (0:4), Mohuč (1:2) a před týdnem ani na Hoffenheim (0:1). Vedení klubu před koncem přestupového období získalo talentovaného útočníka Mergima Berishu z tureckého Fenerbahçe, jenomže z týmu například odešli Alfred Finnbogason, Ricardo Pepi nebo Maurice Malone.

BSC loni muselo hájit svou prvoligovou příslušnost až v dodatečné baráži a ani teď to nevypadá, že by nastalo nějaké výrazně zlepšení. Jediný dosavadní bod vybojovalo doma se silným Frankfurtem, jinak ale utrpělo porážku s Unionem Berlín (1:3), Mönchengladbachem i Dortmundem (v obou případech 0:1). Přitom hlavně v předešlém střetnutí s úřadujícím vicemistrem nepředvedlo vůbec špatný výkon.

"Očekávám velmi vyrovnaný průběh a o vítězi budou rozhodovat maličkosti. Hertha stejně jako my potřebuje každý bod a z tohoto důvodu může být utkání velice nervózní. Pokud chceme uspět, tak musíme udržet koncentraci po celých devadesát minut," uvedl s vážným tónem v hlase domácí trenér Enrico Massen. Ten nenasadí Uduokhaie, Dorsche, Bazeeho, Strobla a Oxforda.

Jeho protějšek Sandro Schwarz postrádá Ngankama, Jarsteina, Gechtera a D.-J. Lee, český krajánek Václav Darida by opět měl začít na lavici náhradníků. V loňských vzájemných duelech byla o něco úspěšnější Hertha, která získala čtyři body za remízu 1:1 a následnou odvetnou výhru 1:0.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - M. Bauer, Gouweleeuw, Gumny - Pedersen, Maier, Iago - Gruezo - Rexhbecaj - M. Berisha, Demirovič
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Kempf, M. Dardai, Plattenhardt - Sunjič - Tousart, S. Serdar - Lukebakio, Kanga, Ejuke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.56 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
Po několika úvodních vystoupeních můžeme opatrně zahlásat, že letos by se měla konat jiná sezóna, než tomu bylo loni. Mönchengladbach společně s Bayernem, Unionem a Kolínem nad Rýnem zůstal po čtyřech odehraných kolech neporažený, přičemž opravdu velká spokojenost určitě zavládla po minulém klání v Mnichově. Dobrou formu tak míní potvrdit proti Mohuči.

Kam čert nemůže, pošlete Borussii, mohlo by se od minulého ročníku pravit pokaždé, když se celek ze Severního Porýní-Vestfálska vydá na dobrodružství proti králi z Bavorska. Bayern ještě v květnu roku 2021 nadělil Mönchengladbachu v jednom duelu šest branek, loni ho však ani v jednom ze tří případů neskolil. Potupný, mnohokrát propíraný, byl především říjnový debakl v Německém poháru. A letos se Die Fohlen zaradovali ze čtvrtého cenného výsledku v řadě. "Pořád se chceme zlepšovat," nemíní usnout na vavřínech domácí kouč Daniel Farke.

Pod jeho velením je evidentní změna k lepšímu. Mužstvo vypadá stabilněji, herních výkyvů není na první pohled tolik, jako tomu bylo mnohdy v předešlé sezóně. Sám Farke je moc rád, že se během přestupového období razantně nesahalo do kádru. A že mohl plynule navázat na práci svého předchůdce Adiho Hüttera, jenž po výsledkové stránce možná dost strádal, avšak nezanechal po sobě vyloženou spoušť a či velkou kupu negativního břímě. "Vedení klubu si počínalo skvěle," chválil vlastní bafuňáře šéf lavičky Gladbachu. "Dokázali jsme udržet naše klíčové hráče, tedy s výjimkou Breela Embola. Přišli k nám navíc jiné kvalitní posily," dodal.

Jestli někdo uměl během uplynulého ročníku působit jako den a noc, prstem bychom ukázali právě na Mohuč. A svěřenci trenéra Boa Svenssona se přesně jaksi tímto způsobem naposledy prezentovali proti Leverkusenu. Padli se soupeřem, jemuž se od startu nového období vůbec nedařilo, přitom sami do té chvíle ani jednou neprohráli. "Odvedli jsme sice dobrou práci, ze zkušenosti nicméně vím, že jedině konečný výsledek se počítá," vrátil se k nezdaru Svensson.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Scally, Itakura, Elvedi, Netz - Kramer - Neuhaus, Koné - Hofmann, Pléa - Thuram
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Leitsch - Widmer, Stach, Kohr, Aarón Martín - Burkardt, Fulgini - Onisiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.79 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Po čtyřech porážkách v řadě, započítáme-li do statistik i neúspěch v Německém poháru, se v Leverkusenu před týdnem nakonec přece dočkali prvního pozitivního výsledku. V Mohuči se Bayer prodral k zaslouženému vítězství, na nějž by chtěl navázat také nyní. Jenže v cestě mu bude stát hodně nepříjemný, urputný protivník, který si zatím počíná téměř bezchybně.

Jediné zaváhání, jež svěřenci trenéra Christiana Streicha připustili, se konalo ve druhém kole v duelu s Dortmundem. A to přitom nebyli nijak daleko od nějakého bodového zápisu, nebýt pokažené závěrečné pasáže. "Freiburg má mnoho silných stránek," uvědomoval si domácí lodivod Gerardo Seoane. "Je velmi dobrý v osobních soubojích, mentálně je natolik odolný, že dokáže hrát slušně v každém duelu. Též po fotbalové stránce se v posledních letech jeho mužstvo vyvinulo tak, že je vše vidět na první pohled. A také na jeho postavení v tabulce."

Pro Leverkusen bude především nesmírně složité překonat soupeřovu defenzívu. Už třikrát z pěti případů, znovu do sumárních čísel zařazujeme DFB-Pokal, uchoval čisté konto. Hosté právě díky nule na kontě obdržených branek naposledy předčili těsně Stuttgart i Bochum. A s celkovými třemi inkasovanými góly patří v Bundeslize v těchto statistikách k těm nejlepším.

Každopádně Breisgau-Brasilianer nenastupují proti svému rivalovi asi v tu nejvhodnější dobu. Ten je totiž rozhodně notně povzbuzený o minulou výhru, byť rovněž pořád řeší dost herních problémů. Včetně těch u Patrika Schicka, loni hlavní ofenzivní mašiny Die Werkself, který stále marně čeká na premiérovou ligovou trefu v novém ročníku. "V minulých utkáních zvolil Leverkusen hru se čtyřmi obránci, v Mohuči ovšem přešel na systém se třemi. A myslím si, že mu všechno slušně fungovalo. Jsem zvědavý, jestli se téhle takticky bude držet," řekl Streich.

Hodně se toho v uplynulých dnech, tedy krátce před koncem transferového období, namluvilo o situaci českého křídelníka Adama Hložka. Když mu do klubu dorazila konkurence v podobě Calluma Hudsona-Odoie, spekulovalo se v zákulisí o možném odchodu z Leverkusenu někam na hostování. Takové zprávy však dementoval jeho agent Pavel Paska. Ve finále totiž příchod anglické posily nemusí mít v tuhle chvíli takový vliv na Hložkovi pozici, neboť Hudson-Odoi ještě není zcela v pořádku. Kvůli zranění mu i nadále chybí zápasová praxe. "Snažíme se, aby již dosáhl na svou obvyklou úroveň. Teprve pak můžeme z jeho kvalit těžit," podotkl Seoane.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Tapsoba, Sinkgraven - Palacios, Andrich - Diaby, Demirbay, Hložek - Schick
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart, Günter - Eggestein, Höfler - Dóan, Sallai, Grifo - Gregoritsch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.03 - 4.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Union Berlín - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
S kolínskou Viktorií se před pár dny Bayern extra nemazal, a napravil si tak náladu poté, co se mu opětovně nezadařilo v Bundeslize na neoblíbený Mönchengladbach. A protože Dortmund v páteční předehrávce skolil Hoffenheim, přišel dočasně o průběžné vedení. To se tak pokusí vrátit na svou stranu, jenže proti němu bude stát nepříjemný sok. Konkrétně berlínský Union.

Ten doposud urval na své konto stejný počet bodů jako mnichovský gigant, čili deset, a směle zatím dobývá stabilní kvalitu, jakou už vykazoval především v minulých dvou sezónách. Od postupu do nejvyšších pater přitom Die Eisernen uměli Bayern potrápit. Ačkoli loni s ním ve dvou případech poměrně jednoznačně prohráli, předtím se jim povedlo uhrát dvakrát plichtu. A je jasné, že podobně cenným výsledkem by aktuálně neporažený celek rozhodně nepohrdl ani nyní. "Opravdu se na zápas těším," culil se domácí stratég Urs Fischer. "Samozřejmě je před námi neuvěřitelně těžký úkol, jelikož vyrukujeme na ten nejlepší tým celého Německa, možná na nejlepší na světě. Musíme být hodně odvážní. Při bránění mu nemůžeme darovat tolik prostoru, při útočení je třeba si šance vytvořit. Bayern má i tak velkou sílu, umí hrát ve vysokém tempu, má hráče, kteří umějí zařídit výsledek. Zkrátka nás čeká velká výzva," říkal.

Jeden (ne)bodový omyl si výběr Stern des Südens jednoduše už zapsal na své konto. Pořád ovšem disponuje na ligové scéně těmi nejzářnějšími čísly nejen v oblasti defenzívy, hlavně ale na poli ofenzivních statistik, a jedno zaváhání by mělo stěží narušovat potřebný klid. Na nedávný nezdar s Borussií by Bavořané chtěli co nejrychleji zapomenout, obzvláště když je za rohem také vstup do Ligy mistrů. Být tak v pohodě a ve formě pro ně bude nesmírně důležité.

Takže výhra nad Unionem je pro něj vlastně tím jediným rezultátem, jaký může brát v potaz, jakkoli se může zdát tenhle rival těžko porazitelný. "Union se rozvíjí správnou cestou," uvedl k soupeři hostující šéf lavičky Julian Nagelsmann. "Situaci na hřišti si moc nekomplikuje a ve finále produkuje přímočarý fotbal, soustředí se na brejky a přechodovou fázi. Také často brání velmi hluboko a těsně drží své pozice, zároveň má dva spolehlivé útočníky, kteří po fyzické stránce vyčnívají. A navíc je velmi složité hrát na stadionu Unionu, kde jsou skvělí fanoušci."
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Knoche, Jaeckel - Trimmel, Khedira, Ryerson - Thorsby, Haberer - Becker, Siebatcheu
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Upamecano, Hernández, Davies - Kimmich, Sabitzer - Coman, Sané - Müller, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.85 - 5.47 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Opravdu se zdá, že napravit loňskou nepovedenou sezónu nebude pro Wolfsburg vůbec lehké. Možná že příchodem nového kouče Nika Kovače, jenž naposledy slušně kormidloval Monaco na jihu Francie, se situace prostě nezmění ze dne na den. Jeho družina, balancující na hranici sestupu, se v souboji proti Kolínu nad Rýnem pokusí urvat premiérové bundesligové vítězství.

Dvě remízy, dvě porážky, takový je zatím sumární záznam ligového působení celku z Dolního Saska v novém ročníku. "Když se podívám na naše data z hlediska podniknutých sprintů nebo intenzity a naběhaných kilometrů, udělali jsme oproti loňské sezóně určitě krok vpřed," těšilo Kovače. "Všichni hráči ze sebe ždímou maximum, pochopitelně jsme rádi. Jako jednotlivcům se nám ovšem dařit nebude. Musíme propojit celou píli a dřinu dohromady, abychom utvořili jednotný tým. Jde nám o zkombinování všeho pozitivního, aby se budovala ona spolupráce."

Mužstvo kouče Steffena Baumgarta prožívalo nepříjemné chvilky v Konferenční lize, avšak situaci nakonec ustálo a proklouzlo do hlavní fáze této soutěže. Dosud každopádně odvádělo poměrně solidní výkony, společně s Bayernem, Unionem a Mönchengladbachem na ligovém poli neutrpělo porážku. "Vede si dobře," přitakával Kovač. "Celý mančaft a trenérský štáb má v Kolíně nad Rýnem přednost před vším ostatním. Bude pro nás velmi těžké ho skolit," mínil.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Lacroix, van de Ven, Paulo Otávio - Guilavogui, Arnold - Kamiňski, Kruse, Marmúš - L. Nmecha
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schindler, Kilian, Hübers, Pedersen - Schirí, Hector - Ljubicic, Kainz - Thielmann, Tigges
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.43 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Bochum - Werder Brémy  (sobota 15:30)
VfL Bochum se krčí na samotném dně tabulky a získat první body se pokusí doma proti Werderu Brémy. Hosté se po návratu do nejvyšší soutěže uchytili a zatím předvádějí dobré výkony.

Zatím je to jedno velké trápení. Bochumi se na startu sezony 2022/2023 vůbec nedaří a po čtyřech kolech nemá žádný bod. K tomu navíc doma obdržela potupný debakl od Bayernu Mnichov 0:7. Ani to však klub neodradilo od možnosti prodloužení smlouvy s trenérem Thomasem Reisem, které však bylo prozatím ze strany kouče pozastaveno.

Bochum vyzve na svém stadionu Werder Brémy a oba celky se potkají po dlouhých dvanácti letech. Zmínit lze také fakt, že Unabsteigbaren porazili Werder naposledy koncem 90. let minulého století!

Od fantastického obratu s Dortmundem uplynuly dva týdny a během nich Werder zapsal první porážku. Doma v další divoké přestřelce nestačil na účastníka Ligy mistrů Eintracht Frankfurt (3:4). Příznivci Werderu ale mohou být prozatím spokojení, protože jejich tým se prezentuje dobrým fotbalem a střílí spoustu gólů. Ve čtyřech zápasech jich nasázel deset, což je po Bayernu a Unionu Berlín třetí nejvyšší počet.

Bochumi budou doma scházet Jannes Horn, Danilo Soares, Paul Grave a Christopher Antwi-Adjej. O polovinu méně absencí hlásí Brémy a v sobotu nenastoupí Leonardo Bittencourt a Jean-Manuel Mbom.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Masović, Heintz, Stafylidis - Goralski, Losilla - Asano, Stoger, Holtmann - Zoller
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Friedl, Veljković - Weiser, Stage, Grob, Schmid, Jung - Ducksch, Fullkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.66 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Schalke 04  (sobota 15:30)
Bundesliga pokračuje svým 5. kolem a v tomto utkání na sebe narazí dva celky, které v předchozím průběhu ještě ani jednou nevyhrály. Za mírného favorita bude považován Stuttgart, nicméně proti navrátilci mezi elitou z Gelsenkirchenu to nebude mít vůbec jednoduché. Domácí v tuto chvíli mají na kontě tři body a jsou dvanáctí, zatímco hosté posbírali o jeden bod méně a patří jim šestnáctá příčka.

Oba soupeři jsou považováni za tradiční účastníky nejvyšší německé soutěže, ale v předchozích letech je potkal sestup o patro níže. VfB teď působí v Bundeslize třetím rokem, ovšem zatím se vždy musí hodně snažit, aby mezi osmnáctou nejlepších vůbec zůstalo. Schalke naprosto nezvládlo ročník 2020/2021 a zaslouženě sestoupilo z posledního místa, nicméně vzápětí ovládlo 2. Bundesligu a opět se tak může pyšnit prvoligovým statusem.

Svěřenci amerického trenéra Pellegrina Matarazza doposud prohráli pouze jednou a to doma s Freiburgem (0:1), jinak dokázali remizovat s Lipskem (2:2), Werderem Brémy (1:1) a minule s Kolínem (0:0). "První důležitou výhru jsme měli na dosah a já pevně věřím, že v nejbližší době už budeme úspěšní. Schalke nám určitě nedá nic zadarmo, na druhou stranu je v našich silách ho porazit," prohlásil Matarazzo optimisticky.

Hostující vyzyvatel nestačil na Kolín (1:3) a uplynulý víkend utrpěl obrovský debakl s Unionem Berlín (1:6), předtím se však rozešel smírně s Wolfsburgem (0:0) i Gladbachem (2:2). "Nevycházelo nám téměř nic a naopak Union proměnil téměř každou příležitost. Na tento duel je potřeba co nejdříve zapomenout a teď se musíme plně koncentrovat jen na zápas ve Stuttgartu," prohlásil s jasným plánem lodivod FC Frank Kramer.

VfB neprohrálo se svým sobotním protivníkem již třikrát po sobě, loni v únoru mu uštědřilo debakl po výsledku 5:1. Matarazzo nemá k dispozici Narteyho a možná i Coulibalyho s Faghirem, karetní trest si navíc musí odpykat Pfeiffer. Jeho protějšek Kramer nemůže počítat se službami Mohra.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Vagnoman, W. Endo, Sosa - Ahamada - Führich - Tiago Tomas, Silas
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Yoshida, M. Kaminski, Ouwejan - Krauß, Kral - Drexler, Zalazar, Bülter - Polter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.08 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Po nevalném vstupu do sezóny se evidentně začíná Lipsko rozehřívat do optimální teploty. Před týdnem konečně urvalo první výhru, to když doma předčilo Wolfsburg, a před pár dny si bez větších problémů poradilo v Německém poháru s hamburskou Teutonií Ottensen. Nyní se střetne s Frankfurtem, který stejně jako saský výběr čeká příští týden nástup do Ligy mistrů.

Pro oba výběry se tak bude jednat rozhodně o kvalitní generálku před představením na scéně milionářské soutěže. Doposud si v Bundeslize počínaly zcela totožně, co se týče bodového zisku, jednou zvítězily, jednou padly, dvakrát remizovaly, a pohybují se tedy okolo středních vrstev průběžného pořadí. I družina kouče Olivera Glasnera mimochodem naposledy utnula svoje čekání na tříbodový výsledek, to když venku přestřílela Brémy. Jako by jednoduše oba mančafty zabraly v pravý čas, působit na evropské frontě bezpochyby vyžaduje být ve formě.

V Lize mistrů přitom podstoupí důležité duely, které můžou mít velký vliv na případný postup aspoň do jarní fáze Evropské ligy. Zatímco domácí přivítají Sporting, hosté vyzvou Šachtar. "Zatím necítíme žádný tlak kvůli našemu postavení v tabulce. Ta se uzavírá až po posledním kole," připomněl pravdivou skutečnost lipský stratég Domenico Tedesco. "Pro mě jako pro trenéra je důležité, abychom ročník začali dobře po stránce fotbalové a po stránce způsobu hry. A start se nám vydařil, definitivně jsme pak uzmuli i první tři body nad Wolfsburgem."

Die Roten Bullen v poslední možný den přestupového období získali jednu důležitou posilu navíc. Stoper či levý bek Abdou Diallo by v nabitém kádru pařížského velikána dostával jen minimum prostoru, a tak se rozhodl pro hostování v saském klubu. Právě on má být pravou náhradou za zraněného Lukase Klostermanna. "Bude mimo hru ještě několik měsíců. Jasně že jsme se museli poohlídnout jinam," přiznal Tedesco. "Celkově jsem s naší situací spokojený. Přál bych si jen, aby transferové okno netrvalo tak dlouho, objevuje se pak příliš spekulací."

Frankfurt naopak zůstal během závěrečného čachrování na trhu s hráči v klidu, vedení klubu si totiž všechny klíčové otázky vyřešilo vlastně už zkraje července. Mimochodem i v jeho kádru se objevilo jméno z PSG, Junior Dina Ebimbe nicméně od přesunu z Francie dosud byť jedinou minutu na hřišti nenastřádal. "Lipsko nikdy Eintracht venku neporazilo," připomínal Tedesco nelichotivou statistiku. "Současná nálada mi ale navnazuje pocity, že bychom teď mohli uspět. V posledních dvou až třech týdnech moji hráči ukázali, že mají velkou chuť."
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Jakič, Tuta, Ndicka, Pellegrini - Sow, Rode - Lindström, Götze, Kamada - Kolo Muani
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Halstenberg - Henrichs, Laimer, Kampl, Raum - Dani Olmo - Werner, Nkunku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.87 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Jeden jediný výpadek zatím zaznamenaly Dortmund i Hoffenheim v průběhu letošní sezóny, zaslouženě se tak nacházejí v popředí tabulky, a protože ztrácejí na vedoucí Bayern jediný bod, v případě vítězství by se po páteční předehrávce mohly posunout do samého čela. Už loni souboje obou celků nabídly slušnou podívanou, v obou zápasech totiž padlo pět branek.

Kdyby domácí v rámci třetího kola nezaznamenali totální kolaps s Brémami, mohli se zřejmě slunit na prvním místě už teď. Svůj zbytečný výpadek před týdnem napravili těsným skalpem Herthy, každopádně Hoffenheim pro ně bude představovat po papírové stránce těžší zkoušku. "Víme, že sezónu náš soupeř začal dobře," říkal dortmundský stratég Edin Terzic. "V útoku je nesmírně variabilní, neustále mění pozice. Snaží se hru co nejvíce roztáhnout, ale zároveň ty velké prostory udržet. Čeká nás opravdu náročný úkol proti velmi dobrému soupeři," dodával.

Oproti svému protivníkovi bude mít Terzic i tu nevýhodu, že bude muset myslet daleko více na složení sestavy s ohledem na vstup do Ligy mistrů proti Kodani, který se bude konat již příští týden. Správná alchymie při rotaci hráčů v následujících několika týdnech bude před zářijovým reprezentačním cyklem Ligy národů, z dlouhodobějšího hlediska pak rovněž před světovým šampionátem, velmi důležité. A je jasné, že se stěží do všech těchto akcí dostane forvard Sébastien Haller, jenž musel na operaci zhoubného nádoru na varlatech a aktuálně se podrobuje chemoterapii. "Mám štěstí, že se cítím dobře. Ne každý den je snadný, ale všechno je zatím na dobré cestě," prozrazovala nová posila z Ajaxu, jenž si na svůj debut v dresu BVB musí zkrátka počkat. "Je optimistický, bojuje. Pokaždé, když s ním mluvím, mi dává najevo, jak chce být s námi. Rádi bychom ho měli na hřišti, chceme pro něj udělat vše," mínil Terzic.

Hoffenheim sice na samém startu nového bundesligového ročníku padl v Mönchengladbachu, pak si ovšem zapsal tři výhry v řadě. Die Kraichgauer můžou být pod velením nového kouče Andrého Breitenreitera spokojeni se současnými výsledky. "Favoritem je Dortmund," za nic se neschovával hostující šéf lavičky. "Každopádně k tomu utkání cestujeme s cílem předvést dobrý výkon. Připravili jsme se slušně a těšíme se. Nejsem nervózní, jsme totiž nachystaní."
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Wolf, Hummels, Schlotterbeck, Raphaël Guerreiro - Özcan, Bellingham - Brandt, Reus, Reyna - Modeste
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Akpoguma - Skov, Geiger, Angeliňo - Prömel, Baumgartner - Rutter, Kramarič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.32 - 4.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov431016:210
2.Union Berlín431011:310
3.SC Freiburg43017:39
4.TSG Hoffenheim43018:59
5.Borussia Dortmund43017:49
6.Borussia Mönchengladbach42207:48
7.1. FSV Mainz 0542114:57
8.1. FC Köln41306:46
9.RB Lipsko41216:55
10.Werder Brémy412110:105
11.Eintracht Frankfurt41217:115
12.VfB Stuttgart40313:43
13.Bayer Leverkusen41034:63
14.FC Augsburg41033:83
15.VfL Wolfsburg40222:62
16.Schalke 0440224:112
17.Hertha BSC40132:61
18.VfL Bochum40043:130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Zasvěť mě.

Reagovat
andrew96

Tipovačka výsledků zápasů, máme partu na EF a celou sezónu tipujeme výsledky BuLi. Nevím, jestli tě tam lze pozvat i v průběhu sezóny, zkus se kdyžtak obrátit na stase.

Reagovat
Hai

OT: hledam nekoho kdo by mi dokazal sehnat 2 listky na utkani Bayern vs Barca prosim

Reagovat
Psy_cho

To se radši přihlaš o let do vesmíru, to budeš mít větší šanci.

Reagovat
Psy_cho

Na Plzeň v Allianz jsem už lístky koupil. Na Barvu to asi nevyjde, uvidíme, zda alespoň na Inter.

Reagovat
Bastaron

To byla penalta teda imo

Reagovat
vladino10

Reagovat
OTASi

100%, ta ruka byla dost od těla a šla proti míči, nechápu jak to s videem mohli pustit

Reagovat
vladino10

Inak, čo sledujete dortmund, ako vidíte túto sezónu? Nie je to žiadna okulahodiaci futbal, ale príde mi efektívny a účelný - obrana vyzerá, že prvý krát po x rokoch drží, slimák Hummels sa nedostáva do šprintérskych súbojov a tým pádom vyzerá byť o dve triedy lepší ako pred rokom. Vyvarovať sa výbuchom ako s werderom a byť trošku efektívnejší (včera aj s herthou to určite nemalo byť iba o góle) tak to môže byť za mňa celkom fajn sezóna.

Reagovat
andrew96

Řekl bych, že Terzić se pořád učí. A časem to může být i oku lahodící fotbal. Zprvu je pro něj asi klíčová pevná obrana, na nedostatcích vepředu snad bude pracovat. Protože úvodní tři kola byla směrem dopředu děsivá.

Reagovat
db18

Ehlers to už je lepší start než proti 1860

Jinak od fans BVB na rezervu taky hodně slušná účast, co posílal Trev fotky

Reagovat
db18

Ehlers to už je lepší start než proti 1860

Jinak od fans BVB na rezervu taky hodně slušná účast, co posílal Trev fotky

Reagovat
db18

Müller dnes jen na lávce Jinak je vtipný, jak chtěl Sabitzer tlačit na odchod z Bayernu a zatím hrál v každém utkání...

Reagovat
andrew96

Aneb jak Kimmich dělá z parťáků na pivotu skvělé fotbalisty (Goretzka, Sabitzer).

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

S takovou půjde Kovač rychle do prdele, protože jsou fakt hrozní. Penalta být asi neměla, ale nevadí mi to

Reagovat
andrew96

Zatím fakt šílenost. Klidně může jít po Reisovi (tam čekám oznámení o jeho odvolání v průběhu hodin).

Reagovat
Rudnevs

Len to nie. Snad mu daju cas este na Schalke, by bola smola keby nas Bochum porazila vdaka efektu novej metly.

Reagovat
andrew96

Čas mu dá možná Schalke, které o Reise údajně usiluje.

Reagovat
db18

Se to spustí hodně rychle... Tedesco už je prý taky před koncem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele