Bundesliga - preview 11. kola: Leverkusen chce konečně vyhrát

05.11.2021, 09:36, aktualizováno 07.11.2021, 08:56
Previews
Florian Wirtz (© AFP)
Leverkusen se představí na berlínském Olympiastadionu, a pokud naplní roli favorita, vrátí se na čtvrtou příčku. 1. FC Köln hostí Union Berlín, zatímco Eintracht Frankfurt si může polepšit vítězstvím na půdě beznadějně posledního Fürthu...
Hertha BSC - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Leverkusen od půlky října nezaznamenával nejlepší výsledky. Přece se mu ovšem ve čtvrtek natolik zadařilo, že by velmi rád v Berlíně utnul bundesligovou sérii tří klání bez výhry. Hertha okupuje spíše pozice v dolní polovině tabulky, celkově se sice drží od sestupového pásma, ale ne na míle daleko. A potřebovala by tak svůj odstup od červených příček navýšit.

Bayer v uplynulých třech kolech urval na své konto jediný bod, ve dvou domácích duelech totiž prohrál, a to s Bayernem a Wolfsburgem. Hlavně těžký debakl s mnichovským celkem, jenž na řadu přišel po říjnové reprezentační přestávce, zřejmě hodně zamával se sebevědomím celého týmu. Na druhou stranu minulý skalp Betisu v Evropské lize ho mohl notně povzbudit.

Právě takový svěřenci trenéra Gerarda Seoaneho rozhodně potřebovali. Bohužel v neprospěch Herthy, která mohla horšího rozpoložení svého soupeře využít ve svůj prospěch. "Skoro vždy má Leverkusen fáze, kdy je zranitelný. Doufáme pokaždé, že na něj narazíme právě v takové době," povídal Fredi Bobic, sportovní ředitel Die Alte Dame. "Může být k poražení," dodal.

Hertha naposledy přišla o krátkou šňůru tří výher v řadě, v Hoffenheimu nenavázala na postup do další fáze DFB-Pokalu z Münsteru a padla o dvě branky. "Dali jsme hráčům po této porážce volno. A jakmile jsme měli první trénink, bylo hned vidět, že chtějí okamžitě sjednat nápravu," těšilo domácího kouče Pála Dárdaie. "Mám dobrý pocit. Týden proběhl dle plánu."

Možná že klíčové pro finální rezultát bude, jak se oba týmy popasují s kvalitou hrací plochy. Údajně není v nejlepším stavu. "My jsme přímo na stadionu ještě nebyli. Máme samozřejmě zprávy a slyšeli jsme, jak vypadá," osvětloval Bobic. "Myslím si, že se bude hrát na takovém místě, které je uzpůsobené pro fotbal. Po tomto utkání bude trávník vyměněný," prozrazoval.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Stark, Dardai, Plattenhardt - Tousart, Serdar - Richter, Darida, Mittelstädt - Piatek
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapié - Andrich, Demirbay - Diaby, Wirtz, Amiri - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.66 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - Union Berlín  (neděle 17:30)
Favoritem očekávaného duelu je Union Berlín, který jako sympatický "rodinný" klub útočí na příčky zajišťující start v evropských pohárech. Ovšem Kozlové z Kölnu rozhodně nedají svojí kůži lacino. Doma už šestkrát v řadě neprohráli a letošní ročník jim sedí.

Fotbalisté 1. FC Köln sice v posledním kole podlehli favorizované Borussii Dortmund v Signal Iduna Parku 0:2, přesto ale zůstávají jedním z nejpříjemnějších překvapení soutěže. V loňské sezóně se Kozlové horko těžko zachraňovali, ovšem letos, pod vedením nového kouče Steffena Baumgarta, to je úplně jiná písnička. Charismatický trenér přinesl do týmu svěží vítr a hlad po úspěchu. Výsledkem je dosavadní skvělé 11. místo v tabulce s bilancí 3-4-3.

Hlavní hrozbu týmu představuje mohutný francouzský útočník Anthony Modeste, který si v průběhu ročníku připsal 6 zásahů v 10 zápasech a je v patách nejlepším střelcům soutěže. Modeste se například zaskvěl dvěma góly při remíze se silným Leverkusenem 2:2 v předminulém kole.

Jenže i soupeř se může pyšnit kanonýrem, který sází gól za gólem. Tím je nigerijský útočník Taiwo Awoniyi, jehož účet už čítá 7 zářezů v 10 utkáních. I díky vynikající práci Awoniyho se Union nachází na famózní šesté příčce tabulky. Důležitým kamenem týmu je nepochybně kouč Uwe Fischer, jehož zásluhy okomentoval i trenér Baumgart: "Rád bych se podíval na to, jak Fischer připravuje svůj manšaft na soupeře. Je to jeden z nejlepších trenérů v lize, jinak by s Unionem nemohl dosáhnout takových výsledků."

Uwe Fischer se ale v utkání s Kölnem pravděpodobně nebude moci opřít o zraněného špílmachra Maxe Kruseho, jenž Awoniymu často asistuje. Jeho protějšek Baumgart bude postrádat Skhiriho a Horna.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Schmitz, Hübers, Kilian, Ehizibue - Hector, Ljubičič, Özcan, Uth - Modester, Andersson
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Baumgartl, Knoche, Friedrich - Trimmel, Khedira, Prömel, Gießelmann - Haraguchi - Becker, Awoniyi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.63 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Greuther Fürth - Eintracht Frankfurt  (neděle 19:30)
Beznadějně poslední Fürth přivítá na svém trávníku trápící se Frankfurt. Ve srovnání s loňským ročníkem zažívají Orli sezónu hrůzy, ovšem situace domácího Fürthu je ještě o něco děsivější.

Na výkonech Fürthu lze jen velmi těžko najít nějaká pozitiva. Fanoušci loni druhého celku 2. Bundesligy tak zatím musejí skousávat hodně hořkou stravu, která jim zaručeně ani trochu nechutná. Začneme od brankářů. Burchert ani Funk se zatím neradovali z čistého konta. Na vině je především katastrofální obrana zelených, jež pro soupeře pravidelně pořádá den otevřených dveří. Sedmadvacet obdržených gólů v pouhých deseti kolech mluví zcela jasně a Fanklub defenzivního fotbalu chytají mrákoty.

O něco lépe vypadá situace v ofenzivě Fürthu, která není poslední. Je předposlední. Jen 7 gólů v deseti zápasech a neschopnost Bavorů skórovat alespoň dvakrát v zápase značí velmi slabou koncovku. Tu nezachraňuje ani nejlepší střelec týmu Branimir Hrgota. Všechny jeho tři góly navíc padly z penalty...

Není tak divu, že Fürth uzavírá celou tabulku Bundesligy s pouhým bodem na kontě. Jeho trenér Steffen Leitl ale nepropadá depresím: "Mám dobrý tým, kterému věřím. Bez ohledu na situaci a minulá selhání, tohle jsou moji kluci a já jsem přesvědčen, že to zvládnou a konečně si připíšeme vítězství."

Zatímco problémy Fürthu jako nováčka soutěže se daly očekávat, jeho soupeř z Frankfurtu šokuje dosavadní katastrofální sezónou. Ambiciózní tým ze západního Německa, jenž loni uzmul pátou příčku a postoupil tak do Evropské ligy, aktuálně vůbec nestíhá a pod novým koučem Glasnerem přepisuje jeden negativní klubový rekord za druhým. Hrdí Orli se na rok starý úspěch dívají z velkého povzdálí a s pouhými 9 body na kontě okupují až 15. místo...

Problém Frankfurtu tkví především v útoku, kde se nepodařilo zacelit prázdné místo po odchodu kanonýra Andrého Silvy do Lipska. Jeho náhrada Hauge zatím vstřelila pouhé dva góly a celkových 10 zásahů Frankfurtu v deseti kolech je na tak silný tým zoufale málo. Pod Glasnerem se houpe židle a proti Fürthu musí bezpodmínečně uspět.

Pravděpodobně se ale Orli budou muset obejít bez mozku útočné fáze Filipa Kostiče a šikovného útočníka Paciêncii. To ale není nic v porovnání s marodkou domácího Fürthu, kterému se po zranění stopera Viergevera prakticky rozpadla celá obrana. "Musíme improvizovat, máme k dispozici pravého obránce a dva střední záložníky, s tím si musíme vystačit," předesílá kouč Leitl.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Funk - Willems, Sarpei, Barry, Meyerhöfer - Leweling, Griesbeck, Christiansen, Green - Itter, Hrgota
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ndicka, Hinterreger, Hasebe - Kostič, Sow, Jakič, Durm - Kamada, Lindström - Borré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.86 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Freiburg se v rámci jednoho z nejatraktivnějších zápasů 11. kola bundesligy představí na hřišti vedoucího Bayernu Mnichov. Souboj prvního se třetím se uskuteční v sobotu odpoledne.

Mnichovský Bayern je po deseti odehraných kolech s pětadvaceti body první, jeho náskok na druhý Dortmund však činí pouhý jeden bod. Dva body za Dortmundem je na třetím místě překvapení letošní sezóny, a sice právě Freiburg.

Ten v letošní sezóně ještě neprohrál a může se chlubit skvělou bilancí. Svěřenci trenéra Streicha se prezentují atraktivním fotbalem a kromě německé bundesligy se jim daří také v německém poháru, v němž postoupili minulé úterý do další fázi díky výhře na penalty na půdě Osnabrücku.

Co se týče posledních výsledků Freiburgu v německé bundeslize, na konci září dokázal jihoněmecký tým vyhrát 2:1 na půdě Herthy Berlín díky gólům Lienharta a Petersena, poté po reprezentační pauze remizoval 1:1 na vlastním hřišti s Lipskem.

Před dvěma týdny Freiburg vyhrál ve Wolfsburgu, kde jediné dva góly zápasu dali Lienhart a Holer a minulou sobotu Freiburg zvládl zápas s polsedním Fürthem, nad kterým vyhrál 3:1 díky gólům Hoflera, Grifa a vlastnímu gólu Asty.

Proti Freiburgu však v sobotu bude stát nelehký soupeř, forma Bayernu je totiž rovněž skvělá. Mnichovský velkoklub už sice vypadl z německého poháru, když byl vyřazen Mönchengladbachem překvapivým výsledkem 0:5, v bundeslize i v Lize mistrů se však Bayernu náramně daří.

V půlce října Bayern vyhrál 5:1 v Leverkusenu, v následujícím týdnu si přivezl vysokou výhru 4:0 z Lisabonu, kde v rámci základní skupiny Ligy mistrů porazil tamní Benfiku. V nastoleném trendu pokračoval Bayern i doma, když v dalším domácím zápase vyhrál 4:0 nad Hoffenheimem.

Na konci října Bayern vyhrál 5:2 na Unionu Berlín a toto úterý dokázal stejným výsledkem porazit doma Benfiku. Mezi střelce už se pouze v rámci bundesligy zapsal polský útočník Robert Lewandowski osmkrát. Bayernu budou chybět zranění Sabitzer a Ulreich, Freiburgu zase Petersen, Sallai a Schmid.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Süle, Upamecano, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Coman, T. Müller, L. Sané, Davies - Lewandowski
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Gulde, Lienhart, N. Schlotterbeck - Kübler, M. Eggestein, Höfler, Günter - Schade, Grifo - Höler
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.43 - 18.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg se představí na vlastním hřišti proti Augsburgu. V letošní sezóně se mu zatím příliš nedaří a v tabulce německé nejvyšší soutěže se zatím pohybuje na hranici evropských pohárů.

Wolfsburg je po deseti odehraných kolech s šestnácti body sedmý. Není však nač zoufat, stejně bodů má totiž také pátý Mainz a šestý Union Berlín, kteří jsou před Wolfsburgem pouze díky lepšímu gólovému rozdílu.

To Augsburg řeší úplně jiné problémy, než účast v evropských pohárech. Je totiž s devíti body šestnáctý a umístění na této pozici by pro něj na konci sezóny znamenalo baráž o udržení mezi německou elitou.

Zápas mezi Wolfsburgem a Augsburgem může mimo jiné ovlivnit únava. Wolfsburg totiž v letošní sezóně hraje základní skupinu Ligy mistrů a i v tomto týdnu měl na programu svůj zápas. Jak bylo již zmíněno výše, výsledky Wolfsburgu v tomto roce nejsou nikterak oslnivé.

V půlce října Wolfsburg podlehl poměrem 0:2 Unionu Berlín, v následujícím týdnu prohrál 1:3 v zápase Ligy mistrů v Salcburku. Po domácí prohře s Freiburgem se Wolfsburg konečně alespoň trochu zvedl, když minulou sobotu vyhrál 2:0 v Leverkusenu po gólech Nmechy a Arnolda a v úterý vyhrál doma 2:1 nad Salcburkem po gólech Bakua a Nmechy.

Augsburg letos v žádných evropských pohárech nenastoupil a už se mu dokonce povedlo vypadnout i z toho německého. V půlce října Augsburg remizoval 1:1 s Bielefeldem, o týden později prohrál 1:4 na půdě Mainzu. Na konci října byl pak Augsburg vyřazen z německého poháru, když na penalty vypadl s Bochumí. Minulou sobotu však přišel záblesk naděje, když Augsburg dokázal na vlastním hřišti vyhrát 4:1 nad Stuttgartem - trefili se postupně Oxford, Gouweleeuw, Niederlechner a Finnbogason.

Oběma týmům bude ve vzájemném zápase chybět poměrně hodně hráčů - za Wolfsburg určitě nenastoupí disciplinárně potrestaný Lacroix, ani zranění Bialek, Schlager, Stefaniak a Waldschmidt. Hostům zase budou ze zdravotních důvodů chybět Civeja, Iago, Uduokhai a Sarenren Bazee.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Bornauw, Guilavogui, Brooks - R. Baku, Vranckx, Arnold, Paulo Otavio - L. Nmecha, Gerhardt - Weghorst
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Oxford, Pedersen - Maier, Strobl - Caligiuri, Vargas - Zeqiri, Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.11 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Stuttgart, který nezažívá příliš dobré období, se v sobotu odpoledne utká s předposledním Bielefeldem. Ten se může v případě výhry a správné konstelace výsledků přiblížit barážové šestnácté příčce na rozdíl pouhého jednoho bodu.

Stuttgart je v tabulce německé bundesligy po deseti odehraných kolech s deseti body třináctý a má tak pouhý jeden bod náskok na barážovou šestnáctou příčku. Jeho pozice tedy není nikterak komfortní. O poznání hůř je na tom však Bielefeld. Ten je s pěti body předposlední a na šestnáctý Augsburg ztrácí čtyři body.

Poslední výhra Stuttgartu se datuje na začátek října, kdy dokázal v rámci jihoněmeckého derby zvítězit 3:1 nad Hoffenheimem. Poté přišly dvě remízy 1:1 - v Mönchengladbachu a s Unionem Berlín. Následně Stuttgart překvapivě vypadl z německého poháru s Kölnem po domácí prohře 0:2 a minulou neděli prohrál 1:4 v Augsburgu.

To Bielefeld narozdíl od Stuttgartu v letošní sezóně bundesligy ještě ani nevyhrál. V půlce září bezbrankově remizoval s Hoffenheimem, o týden později prohrál 0:1 na Unionu Berlín. Podle představ však nevyšly ani následující zápasy Bielefeldu.

Na začátku října prohrál 0:4 s Leverkusenem, poté remizoval 1:1 v Augsburgu a prohrál 1:3 s Dortmundem. Katem Bielefeldu v německém poháru se stal na konci října Mainz, který ho porazil i v rámci bundesligy minulou sobotu, tentokrát poměrem 1:2.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Anton, Karazor, Ito - W. Endo, Sosa - Nartey, Mangala - Massimo, P. Förster - Al Ghaddioui
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, de Medina, Nilsson, Laursen - Prietl - Fernandes, Vasiliadis - Wimmer, Hack - Lasme
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.57 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Bochum - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim se pohybuje ve středu tabulky, aktuálně je v poměrně slušné pohodě. Alespoň dle bodového zisku není číslo devíti získaných z možných patnácti za uplynulých pět kol nikterak špatným číslem. Nutno nicméně podotknout, že všechny z nich urval doma. Potřeboval by tak konečně zabrat i venku, příležitost přitom bude mít v nynějším případě na půdě Bochumi.

Domácím se každopádně taktéž v posledních týdnech docela dobře dařilo, skolili Fürth a také následně Frankfurt, naposledy sice neuspěli v Mönchengladbachu, i tak si však dosud zapsali takový sumář, který je drží nad sestupovým pásmem. Záchrana je pro Die Unabsteigbaren tím prvořadým cílem, každopádně náskok právě na červené příčky nemají ani zdaleka dostatečný.

Ze čtyř utkání se Bochumi podařilo před vlastními fanoušky vyhrát dvakrát, jednou jedinkrát prohráli. Právě výsledky z domácího prostředí můžou být pro udržení s v Bundeslize klíčové. "Mohli jsme přitom na vlastním hřišti urvat ještě více bodů," myslel si bochumský záložník Elvis Rexhbecaj. "Hoffenheim má silný tým, v jeho hře ovšem jsou k vidění jakési výkyvy."
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Stafylidis, Mašovič, Lampropoulos, Danilo Soares - Losilla - Pantovič, Rexhbecaj - Asano, Blum - Polter
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Grillitsch, Vogt - Akpoguma, Raum - Geiger, Samassékou - Rudy - Bebou, Kramarič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 3.80 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
V Bundeslize si Dortmund vede velmi dobře, okupuje druhou pozici v tabulce, je pouhý bod za vedoucím Bayernem, jehož by chtěl na dálku prohnat i v tomto kole, avšak v Lize mistrů si po dvou porážkách s Ajaxem svou situaci zkomplikoval. Je tak otázkou, jak zmobilizuje svoje síly v sobotním střetnutí na půdě Lipska, jemuž se naopak v milionářské soutěži docela dařilo.

Doma se mu totiž povedlo urvat bod proti PSG, konečnou remízu si přitom za své vystoupení asi opravdu zasloužilo. Byť situaci na této scéně nemá vůbec pod vlastní kontrolou, evidentně se již jeho hra od příchodu kouče Jesseho Marsche začíná zlepšovat. Saský klub měl poměrně těžkopádný start do sezóny, v minulých týdnech nicméně přece sbíral pozitivnější výsledky.

Zrovna Borussia ovšem pro Die Roten Bullen představuje jednoho z nejneoblíbenějších soků vůbec. Budiž příkladem posledních sedm zápasů, během nichž podlehli mužstvu ze Severního Porýní-Vestfálska hned v šesti případech. Nejčerstvější měření sil z letošního května přitom bolelo domácí možná vůbec nejvíce. Jednalo se totiž o nepovedené finále Německého poháru.

Marsch by jakožto v pořadí historicky desátý trenér Lipska rád měnil bilanci proti Dortmundu k lepšímu a načal novou éru. "Budeme čelit špičkovému týmu," uvědomoval si. "Ten opravdu hraje parádní fotbal. Má velmi dobrý přechod do útoku, ve všech řadách spoustu kvality. Ale těšíme se. Budeme mít plný stadion a právě fanoušky zrovna v tomto případě potřebujeme."

Jeho svěřenci v uplynulých sedmi duelech napříč všemi soutěžemi prohráli pouze v Paříži, v rámci Bundesligy šestkrát za sebou uzmuli aspoň remízu, doma navíc od konce září skolili postupně Herthu, Bochum a Fürth. Nutno každopádně říci, že nynější rival vypadá už na oko jako daleko těžší překážka. V dosavadních deseti ligových utkáních hosté vyhráli už osmkrát.

Velmi neradi by ztráceli kontakt s první příčkou. Jenže závodit s mnichovským velikánem je jednoduše dost náročný úkol, takže uspět i v tomto mači je prostě potřeba. "Já mám v Lipsku svoje bydliště, žije tam teď moje rodina. Svůj domov miluji," rozpovídal se hostující stratég Marco Rose, který se na východě Německa narodil a strávil tam jako hráč většinu své kariéry.

Die Schwarzgelben před pár dny teprve podruhé v tomto ročníku doma nevyhráli. Ba co hůře, amsterdamský výběr dokonce Signal Iduna Park vyloupil naplno. "Odehráli jsme každopádně velmi slušně první půlhodinu," hodnotil klání Rose. "Navzdory všem absencím jsme ukázali, že umíme podat dobrý výkon. Když je vám jednoduše špatně, vždy můžete alespoň bojovat."
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Simakan, Gvardiol - Henrichs, Haïdara, Kampl, Angeliňo - Nkunku, Poulsen, Szoboszlai
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Akanji, Hummels, Passlack - Witsel - Bellingham, Brandt - Reus, Hazard, Malen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 4.03 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Zdá se, že Mohuč se dostává do dobré pohody, jakou prožívala vlastně zkraje sezóny, po třech prohrách v řadě následně skolila Augsburg i Bielefeld, navíc přidala v DFB-Pokalu postup do další fáze, a v Bundeslize se tak opětovně nachází na předních pozicích. Teď nicméně narazí na protivníka, který je aktuálně též ve velmi slušném rozpoložení, a to na Mönchengladbach.

Oba celky dělí v tabulce jenom dva body, protože je však situace v německé nejvyšší soutěži poměrně hodně napjatá, rozdíl v průběžném pořadí činí pět příček. Hledat v tomto měření sil vyloženého favorita můžeme opravdu pouze stěží. Je ovšem třeba připomenout, že Borussia působí velmi špatně na cizích hřištích, z celkových pěti ligových případů čtyřikrát prohrála.

Pokud hosté chtějí dlouhodobě usilovat o místa zaručující evropské poháry, musejí jednoduše tyhle statistiky změnit výrazně k lepšímu. "Potřebujeme podat daleko lepší výkon, než jaký jsme předvedli třeba v Berlíně či v Augsburgu," uvědomoval si hostující lodivod Adi Hütter. "Když ze sebe nevydáme všechny síly a nejsme disciplinovaní, těžko se nám venku hraje."

Svěřenci trenéra Boa Svenssona si zatím vedou možná až nad očekávání dobře. Prvořadým cílem pro ně byla před startem sezóny záchrana, najednou ale řeší poněkud jiné starosti. Ty určitě příjemnější, například jak dlouho se na slunném popředí ještě udrží. "Čeká nás asi po fyzické stránce náročná zkouška. Musíme být ochotni hodně běhat a vydržet," řekl Hütter.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Niakhaté - Widmer, Kohr, Aarón Martín - Lee, Boëtius - Onisiwo, Burkardt
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Scally, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Zakaria, Koné - Hofmann, Stindl, Pléa - Embolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.49 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1081138:1025
2.Borussia Dortmund1080227:1524
3.SC Freiburg1064017:722
4.Bayer Leverkusen1052323:1617
5.1. FSV Mainz 051051414:1016
6.Union Berlín1044215:1516
7.VfL Wolfsburg1051411:1216
8.RB Lipsko1043321:1015
9.TSG Hoffenheim1042419:1514
10.Borussia Mönchengladbach1042412:1314
11.1. FC Köln1034315:1813
12.Hertha BSC1040611:2312
13.VfB Stuttgart1024415:1910
14.VfL Bochum103168:1810
15.Eintracht Frankfurt1016310:159
16.FC Augsburg102359:199
17.Arminia Bielefeld100556:165
18.Greuther Fürth100197:271

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
cologneFC
Reagovat
andrew96

Dokud nebudou bekovky, tak nuda.

Reagovat
bobis21

Ten dres se mi fakt líbí, bez motýlka by v nich mohli hrát klidně pořád S motýlkem radši fakt jen na karneval

Reagovat
andrew96

Radši ne, už tak se mně (osudem) pletou s Mainzem.

Reagovat
Kily

Uhlsport? Já měl za to, že to už tak dvacet let neexistuje

Reagovat
Liquid

nejvíc jsou vidět na brankářských rukavicích

Reagovat
Kily

jo, s těmi jsem to měl vždycky spojené nejvíc, pak samozřejmě míče

Reagovat
Liquid

dresy měla v bundeslize nedávno Fortuna Düsseldorf, ale dřív měli více, ono taky dřív to bylo někde o 8 firmách, za poslední snad 4 roky se těch firem rozmohlo hodně New Ballance, Warrior, Craft... ale že se do toho bude srát i Michael Jordan bych nečekal

Reagovat
cologneFC

Už niekoľko rokov máme Uhlasport. Od novej sezóny to bude Hummel.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

kicktipp

Reagovat
db18

kurva...

Reagovat
cologneFC

Tak nakoniec DFL zakázala mať mozýlika Tak bude karnevalový dres bez motýlika

Reagovat
manuelo neuero

krásný zápas

Reagovat
Byleth

Reagovat
Adyss

Čaute, boli ste niekto na Herthe? Ako to je s parkovaním pri štadióne? a odporúčate na otočku alebo ubytko?

Reagovat
oli9

Prince Boateng ještě hraje jo. To mi úplně uniklo že v BL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele