Aktuality

Atlético Madrid velebí po triumfu v Evropské lize střelce Forlána

Nemít v sestavě útočníka Diega Forlána, fotbalisté Atlétika Madrid by nyní jen těžko slavili triumf v Evropské lize. Uruguayský kanonýr zaznamenal dva góly semifinálovém duelu s Liverpoolem a ve středu v noci vše korunoval dvěma finálovými brankami, jimiž pokořil Fulham 2:1 po prodloužení.

Severní Korea zveřejnila kádr na mistrovství světa

Severní Korea zná 23 fotbalistů, kteří ji budou reprezentovat na letošním mistrovství světa v Jihoafrické republice. Mezi nominovanými nechybí ani útočník Jong Tae Se, který by měl být hlavním tahounem týmu.

Trenér Beránek po posledním ligovém kole v Brně skončí

Trenér Miroslav Beránek ukončí po sezoně své angažmá v Brně. Třiapadesátiletému kouči vyprší koncem června smlouva a na nové se s klubem nedomluvil. V Brně působil Beránek půldruhého roku od prosince 2008, kdy vystřídal Petra Uličného. Nového trenéra zatím vedení klubu hledá.

Bulhar Berbatov ukončil reprezentační kariéru

Útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov se rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Současný kapitán bulharského národního týmu to oznámil na stadionu Levski v Sofii. Jeho reprezentační účet se zastavil na 78 startech a 48 gólech, což z něj činí nejlepšího střelce bulharské historie.

V nominaci reprezentace vystřídal brankář Daněk zraněného Drobného

V nominaci fotbalistů pro zápasy s Tureckem a USA, které se budou hrát v závěru května v amerických městech Harrison a Hartford, udělal trenér Michal Bílek první změnu. Místo brankáře Jaroslava Drobného, který se dnes omluvil kvůli zraněnému kolenu, pocestuje za oceán plzeňský gólman Michal Daněk.

Lyon neplánuje velké nákupy, klíčoví hráči ovšem zůstanou

Na žádné zběsilé nkupování se v průběhu léta nemohou těšit fanoušci Lyonu. Francouzskému klubu letošní sezona nevyšla, nezískal ani jednu trofej a musí do posledního kola bojovat o místenku v příštím ročníku Ligy mistrů, prezident Jean-Michel Aulas přesto žádné velké nákupy neplánuje...

Gallasovy požadavky jsou extravagantní, Arsenal ho zřejmě nechá odejít

Z Arsenalu v posledních letech pravidelně odcházejí hráči základní sestavy a nejinak tomu zřejmě bude i letos. Kanonýry zřejmě opustí jejich bývalý kapitán William Gallas, tomu končí smlouva a vedení londýnského klubu se nedaří dohodnout se s francouzským obráncem na nové...

Valencia se dohodla na příchodu záložníka Topala

Valencia sice má finanční problémy, přesto je aktivní na přestupovém trhu a má blízko k získání jedné akvizice do zálohy. Na Mestallu by se měl stěhovat Mehmet Topal, jehož Galatasaray se se španělským celkem již dohodl na odstupném. Před podpisem smlouvy zbývá hráči úspěšně projít zdravotní prohlídkou...

Ujfaluši měl po triumfu v Evropské lize slzy na krajíčku

Jeden z nejkrásnějších momentů ve své fotbalové kariéře prožil obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši poté, co jeho tým ve středu večer vyhrál druhou nejprestižnější klubovou soutěž starého kontinentu Evropskou ligu. Deníku Sport a ČTK řekl, že měl po závěrečném hvizdu slzy na krajíčku a těší se na oslavy s fanoušky v Madridu.

Kucka chce odjet na MS jako český mistr

V úterý se slovenský reprezentant Juraj Kucka dozvěděl, že je v širší nominaci pro mistrovství světa, a nyní je připraven udělat všechno pro to, aby do Jihoafrické republiky odjel, a to pokud možno jako český mistr. Tím se může stát v sobotu, kdy jej v posledním ligovém kole čeká jeden z nejdůležitějších zápasů dosavadní kariéry proti Teplicím.

Vieira po nominaci na MS Domenecha kritizoval

Patrick Vieira se neobjevil v předběžné nominaci Raymonda Domenecha na světový šampionát v JAR. Způsob, jakým se fotbalista o své absenci dozvěděl, jej ale zaráží. Podle svých slov ho měl kouč Francie o svých záměrech informovat osobně.

Keane: Hostování v Celtiku nikdy litovat nebudu

Robbie Keane se po čtyřech měsících, které strávil v Celtiku, vrací do týmu Tottenhamu. Během krátkého působení v Glasgowě se stal oblíbencem tamních fanoušků a uvedl, že svého hostování ve Skotsku ani v nejmenším nelituje.

Povolání do reprezentace korunovalo Mazuchovu sezonu snů

Premiérová pozvánka do reprezentace završila obránci Ondřeji Mazuchovi sezonu splněných přání. Jednadvacetiletý fotbalista po dvouletém strádání v italské Fiorentině vyšel ze zapomnění po loňském přestupu do Anderlechtu Brusel, kde se stal stabilním článkem základní sestavy.

Brabec touží po třetím titulu, s nímž se už v duchu loučil

Potřetí za sebou může v sobotu skončit sezona pro fotbalového obránce Ericha Brabce tak, že bude nad hlavou třímat pohár pro mistra české ligy. Po triumfech se Slavií je krok od stejného úspěchu v táboře velkého soupeře Sparty, i když se po minulém kole a remíze v Liberci smiřoval s tím, že Letenským titul unikne.

Van Bronckhorst po mistrovství světa ukončí kariéru

Hned o dva zkušené hráče přišel Feyenoord. Nedávno se s aktivní kariérou rozloučil kanonýr Roy Makaay, jehož nejpozději za dva měsíce bude následovat i Giovanni van Bronckhorst. 35letý nizozemský obránce za sebou už má poslední klubový zápas, kopačky na hřebík definitivně pověsí po letošním světovém šampionátu...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele