Aktuality

Teplický Doležal bude hostovat v Ústí nad Labem

Nováček ligy Ústí nad Labem získal první zkušenou posilu. Na roční hostování z nedalekých Teplic přijde dvaatřicetiletý tvořivý záložník Michal Doležal. S vedením se domluvil na podmínkách smlouvy, veškeré formality by měly kluby dořešit dnes. Dnes to uvedl manažer ústeckého celku Stanislav Pelc.

Muntari dostal trest od vedení týmu, na MS však zůstane

Ghanský záložník Sulley Ali Muntari byl na mistrovství světa potrestán za hádku s reprezentačním trenérem. Národní asociace jeho trest neupřesnila, z týmu však hráč vyloučen nebyl. Pětadvacetiletý hráč Interu Milán se rozčílil po sobotní remíze s Austrálií 1:1, neboť Ghana podle něj měla zápas vyhrát.

Radebe chce, aby Parreiru u týmu JAR nahradil Jihoafričan

Za neúspěch domácího týmu na mistrovství světa prý může zahraniční trenér. Myslí si to bývalý kapitán Bafana Bafana a jedna z největších legend jihoafrického fotbalu Lucas Radebe. Podle něj Brazilec Carlos Alberto Parreira vybral špatné hráče a měl by být nahrazen domácím koučem.

Na přestup nemyslím, vzkázal zájemcům Kjaer

Simon Kjaer v uplynulých dvou letech strávených v Palermu vyrostl v obránce světových kvalit, což momentálně potvrzuje i na světovém šampionátu. Není tedy divu, že se o dánského reprezentanta zajímají věhlasnější kluby, sám hráč se ovšem měnit působiště nechystá...

Del Bosque ví, že proti Chile bude Španělsko pod tlakem

Úřadující mistři Evropy Španělé zdolali ve svém druhém zápasu na MS v JAR Honduras 2:0 a postup do osmifinále mají ve svých rukou. V posledním zápase skupiny H musí ale zdolat Chile. O výhru se nejvíce zasloužil střelec obou branek David Villa, jenž mohl skórovat víckrát, ale neproměnil ani penaltu.

Portugalci po sedmigólové kanonádě velebili míč Jabulani

Oficiální míč mistrovství světa Jabulani dosud musel snášet hlavně ostrou kritiku, reprezentanti Portugalska si ho ale dnes nemohli vynachválit. V hustém dešti jím nastříleli severokorejskému týmu sedm branek.

Irský záložník Hunt přestoupil do Wolverhamptonu

Irský záložník Stephen Hunt znovu mění v Premier League působiště. V nové sezoně bude oblékat dres Wolverhaptonu, kam přestoupil ze sestupujícího Hullu. Výše odstupného nebyla zveřejněna, podle nepotvrzených zpráv se pohybuje kolem tří milionů liber.

Domenech: Někteří hráči asi nebudou chtít nastoupit proti JAR

Někteří francouzští fotbalisté možná podle trenéra Raymonda Domenecha nebudou chtít po aféře s Nicolasem Anelkou nastoupit na mistrovství světa k zápasu proti JAR. Kvůli Anelkově vyřazení z týmu již v neděli hráči bojkotovali trénink, kapitán Patrice Evra dnes nedorazil na tiskovou konferenci.

Hitzfeld se po prohře s Chile zlobil na "rozhodčí z pláže"

Trenér švýcarské reprezentace Ottmar Hitzfeld se po porážce 0:1 s Chile ve druhém utkání na MS zlobil na hlavního sudího Chalila Al Gamdího ze Saúdské Arábie, jenž rozdal devět žlutých karet a Valona Behramiho už v 31. minutě vyloučil. Dlouhé oslabení pak Švýcarsko neubránilo a nenavázalo na senzační vítězství nad Španělskem.

Capello by mohl u anglické reprezentace skončit

Budoucnost trenéra Fabia Capella u anglické reprezentace je velmi nejistá. Po zklamáních z výkonů i výsledků v úvodních dvou zápasech na světovém šampionátu údajně vedení anglického svazu uvažuje o předčasném ukončení jeho kontraktu.

FIFA odmítá kritiku rozhodčích, s jejich výkony je spokojena

Mezinárodní fotbalová federace FIFA odmítá kritiku výkonů rozhodčích, přestože se během odehraných zápasů na mistrovství světa v Jihoafrické republice nevyvarovali několika závažných chyb. Šéf komise rozhodčích José Maria Garcia Aranda dokonce prohlásil, že je FIFA s jejich výkony velmi spokojena.

Naštvaný Weiss zmizel z tiskové konference a urážel novináře

Na mistrovství světa naplno vypukla válka mezi trenérem slovenských fotbalistů Vladimírem Weissem a slovenskými novináři. Na dnešní tiskové konferenci, na které měl rozebrat příčiny nedělní porážky s Paraguayí 0:2, vydržel jen 40 vteřin a po třech otázkách nakvašeně opustil tiskové středisko slovenské výpravy v Pretorii.

Trenér KLDR vzal debakl od Portugalců na sebe

Vinu za rekordní prohru světového šampionátu v Jihoafrické republice vzal na sebe kouč fotbalistů KLDR Kim Čong-hun. Po dnešním debaklu 0:7 s Portugalskem přiznal, že stanovil špatnou taktiku.

Janko přestoupil do Enschede a stal se nejdražším Rakušanem

Úřadující nizozemský mistr Twente Enschede získal rakouského útočníka Marka Janka. Šestadvacetiletý fotbalista podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu a jeho bývalý klub Red Bull Salcburk inkasuje 6,5 milionu eur (přes 167 milionů korun). Tím se stal Janko nejdražším rakouským fotbalistou historie.

Sudí Lannoy schytal kritiku od Pobřeží slonoviny i Brazilců

Jako otloukánek si musí připadat francouzský rozhodčí Stéphane Lannoy poté, co se mu vymkl z kontroly nedělní zápas na mistrovství světa mezi Brazílií a Pobřežím slonoviny, v němž "Kanárci" zvítězili 3:1. Afričané Lannoyovi nemohli přijít na jméno, že Brazilcům uznal druhou branku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele