Aktuality

Tým Pobřeží slonoviny bude spoléhat při MS na hráče z Anglie

Konečný kádr ambiciózního týmu Pobřeží slonoviny budou na mistrovství světa tvořit až na dvě výjimky hráči z evropských lig. Hlavní hvězdou je Didier Drogba z Chelsea, anglickou Premier League hrají také další čtyři reprezentanti.

Řekové berou na mistrovství světa jen devět krajánků

Německý trenér Otto Rehhagel zařadil do konečné nominace řecké reprezentace pro mistrovství světa především hráče z domácí soutěže. Mezi třiadvacítkou vyvolených je jen devět fotbalistů působících v zahraničí. Převahu má s osmi zástupci úřadující mistr Panathinaikos.

Okada potvrdil konečnou nominaci, v té nechybí Nakamura

Trenér japonské reprezentace Takeshi Okada oznámil třiadvacetičlennou nominaci pro letošní světový šampionát v JAR. Mezi vyvolenými nechybí ani Shunsuke Nakamura, který měl problémy s kotníkem...

V nominaci Jižní Afriky jsou i tři hráči z anglické ligy

V konečné nominaci reprezentace Jihoafrické republiky pro domácí světový šampionát nechybí ani tři hráči působící v anglické Premier League. V obraně by měl mít jistě místo stonásobný reprezentant Aaron Mokoena z Portsmouthu, záložní řadu budou dirigovat Kagisho Dikcagoi z Fulhamu a Steven Pienaar z Evertonu.

Morávka ze Schalke chce na hostování vedle Eindhovenu i Hannover

Do hry o služby českého reprezentačního záložníka Jana Morávka vstoupil vedle nizozemského PSV Eindhoven i německý Hannover. Ve svém aktuálním vydání to píše německý sportovní magazín Kicker.

Do slovenské nominace pro MS se dostal i Kucka

Do třiadvacetičlenné nominace slovenské reprezentace pro mistrovství světa v JAR se vešel i sparťanský záložník Juraj Kucka. Stane se tak jediným hráčem české první ligy na šampionátu. Trenér slovenského národního týmu Vladimír Weiss oznámil složení konečného kádru pro šampionát dnes v Bratislavě.

Při dalších problémech Ibrahimoviće prodáme, zní z Barcelony

Agent Zlatana Ibrahimoviće Mino Raiola v uplynulých dnech kritizoval Barcelonu za neutišenou situaci kolem jeho klienta a nyní se dočkal reakce. Generální ředitel klubu Joan Oliver se nechal slyšet, že švédský útočník by mohl odejít, pokud by jeho přítomnost přinášela potíže...

Korejec Lee Dong-Guk se na třetí pokus dočkal nominace na MS

Korejský útočník Lee Dong-Guk se v jednatřiceti letech poprvé podívá na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Místo v konečné nominaci získal až na třetí pokus, přestože už má na kontě 82 reprezentačních startů. V roce 2002 jej opomenul při domácím šampionátu kouč Guus Hiddink, o čtyři roky později jej o MS připravilo zranění kolena.

Olomouc navýší kapitál Sigmy o dalších 25 milionů korun

Olomoucká radnice navýší v následujících čtyřech letech o dalších 25 milionů korun základní kapitál klubu SK Sigma, v němž je město druhým nejvýznamnějším akcionářem. Rozhodlo o tom dnes městské zastupitelstvo. Město postupně navyšuje základní kapitál klubu od roku 2001. Vklady radnice Sigma používá k investicím mimo jiné do Androva stadionu.

Konečná nominace Paraguaye na světový šampionát

Gerardo Martino je dalším trenérem, který oznámil konečnou nominaci na letošní světový šampionát. Kouč Paraguaye vyřadil sedm hráčů, z předběžné třicetičlenné nominace nevypadl žádný fotbalista působící v Evropě...

Výrobce míče pro MS se diví kritickým reakcím

Výrobce míče Jabulani určeného pro světový šampionát v Jihoafrické republice se ohradil proti kritice ze strany brankářů. Míč z dílny firmy Adidas byl podle mluvčího Thomase van Schaika dlouho testován bez jakýchkoliv stížností.

Bývalý kanonýr Ailton chce ukončit kariéru v šesté německé lize

Bývalý nejlepší bundesligový kanonýr chce po příští sezoně ukončit kariéru. Šestatřicetiletý brazilský fotbalista má podle agentury DPA v plánu dodržet smlouvu s šestiligovým Uerdingenem, která vyprší za rok v červnu.

Brankář Zítka je blízko přestupu do Sparty

Sparta Praha je blízko angažování brankáře Daniela Zítky. Zkušený gólman už v pátek prošel zdravotní prohlídkou a pražský klub je na jeho uvolnění předběžně domluven s Anderlechtem Brusel, kde Zítka posledních osm let hrál. V belgickém klubu má ještě rok platnou smlouvu, všechno ale nasvědčuje tomu, že příští pondělí nastoupí do přípravy ve Spartě.

Australany by po mistrovství mohl převzít Gullit

Slavný nizozemský internacionál Ruud Gullit by po mistrovství světa mohl převzít australskou reprezentaci, kterou po šampionátu opustí jeho krajan Pim Verbeek. Sedmačtyřicetiletý Gullit je jedním z největších favoritů na obsazení uvolněného místa.

Löw: Dostat Kloseho zpět do formy nebude snadné

Trenér německé reprezentace Joachim Löw připustil, že ze současné formy útočníka Miroslava Kloseho není nadšený. Svému svěřenci sice stále věří, přesto uznal, že ho ještě čeká tvrdá dřina.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele