Werder z Bayernu vykoupil Petersena a za trenéra by rád Dutta

23.05.2013, 19:26
Aktuality
Nils Petersen se do Bayernu Mnichov nevrátí. Mladý útočník v právě uplynulé sezóně hostoval ve Werderu, který ho nyní získal na trvalý přestup. V Brémách kromě toho našli nástupce Thomase Schaafa, stát by se jím měl Robin Dutt, pokud ho ze smlouvy uvolní Německý fotbalový svaz (DFB)...

Osmačtyřicetiletý Dutt má za sebou úspěšné angažmá ve Freiburgu a necelé roční intermezzo v Leverkusenu. Nyní pracuje jako sportovní ředitel na svazu a stávající kontrakt do června 2016 je tou jedinou překážkou, která mezi koučem a lavičkou Werderu stojí.

"Pevně věříme, že ho DFB uvolní. S Robinem Duttem jsme vedli velmi dobrá jednání a je to náš hlavní kandidát na trenérskou pozici. Splňuje veškerá kritéria, která jsme si vytyčili. Umí zacházet s talentovanými hráči a už v bundeslize dokázal, že podobnou úlohu dokáže zvládnout," řekl brémský manažer Thomas Eichin, který nového kouče hledá poté, co minulý týden po čtrnácti letech ve funkci skončil Thomas Schaaf.

Jeho nástupce, ať už se jím stane Dutt či někdo jiný, bude moct do dalších sezón počítat s Nilsem Petersenem, jehož přestup z Bayernu dnes Werder oznámil. Čtyřiadvacetiletý útočník podepsal na Weserstadionu smlouvu do léta 2017, do Mnichova za něj podle nepotvrzených informací putují tři miliony eur.

Severoněmecký klub naopak opustí Sokratis Papastathopoulos. "Díky za ty dva roky. Byla to pro klub obtížná doba, ale brzy se Werderu znovu povede lépe," rozloučil se s Brémami čtyřiadvacetiletý řecký stoper, který zatím nechce prozradit, kam přestoupí. Německá média ovšem již mají jasno, Sokratis na poslední chvíli odmítl Leverkusen a má namířeno do Borussie Dortmund.

Autor: Petr Vaněček / transfermarkt.de

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobře

Reagovat
smazaný uživatel

v Bayerne by si aj tak moc nezakopal

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty na to stasi?

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je jestli jim to na něco bude, když bez de bruyneho prakticky nic nevymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak on tam neni od vymysleni

Reagovat
Logan

Kdyby k nám přišel Sokratis i de Bruyne, no to by byla velká parádička, nicméně pořád to chce útočníka a beka

a hlavně vyhrát to finále!!

jinak nevím jak Dutt, mně se zdá to být celkem dobrá volba, ale hlavně to že udrželi Petersena je může těšit si myslím

Reagovat
Arne

Já si myslím, že z "dostupných" trenérů, nebo těch, o kterých se spekulovalo, je to zřejmě nejlepší volba... Jinak co ten Völler, proč se zlobí na BVB kvůli Sokratisovi? Já moc nechápu, v čem tam má být ta podobnou s Götzeho přestupem a tak.

Reagovat
db18

Nešel třeba Völler nejdřív za Eichinem ale Watzke rovnou za Sokratisem?

Reagovat
Arne

Nevím, je to možný... Spíš to měli se Sokratisem podepsat, a když byli dohodnutí i s ním, tak můžou nadávat tak akorát na něj, že nedržel slovo.

Reagovat
Logan

Vůbec nevím, co je s Völlerem za problém, bohužel neumím německy, takže v těhle vodách já toho moc nezjistím ale asi něco ve smyslu co píše db.

Reagovat
db18

Prý byla veřejná věc, že Bayer byl se Sokratisem a Werder dohodnutý (už i na smlouvě) - ale pak přišel Watzke, Bayeru nic neřekl a přetáhl Sokratise k BVB

Reagovat
Logan

Tak, ale na druhou stranu, co by jako měl říkat Bayeru? Prostě přišel se svou nabídkou a Sokratis si nakonec vybral nás. Nebo nechápu ho, to mu jako měl přijít oznámit že se s ním jde dohodnout? Přeci když chci hráče, jdu za majitelem jeho klubu a ne za mým sokem se zeptat na povolení. A rozhodně tedy nechápu paralelu s Gotzem, ten to posral sám.

Reagovat
jv

Přesně tak, ale Völler už se zapomněl zmínit, že nabídl jenom 8 mega a přes tuhle hranici jít nechtěl, zatímco my dáme o dva víc, takže se může zlobit asi tak jenom na sebe. Brémy prostě chtějí částku deseti milionů a tu od nás dostanou, nic podepsaného s Bayerem ani z jedné strany nebylo, tak ani není co řešit.

Reagovat
db18

jj, spíš by měl být naštvaný na Sokratise, že porušil svůj slib (stejně jako předtím Vidal porušil slib, který dal Juppovi)

A 10 je pěkná suma, s tím by Dutt s Eichinem už měli něco vymyslet

Reagovat
jv

Ještě tolik za ty dva tragédy a bude to slušná částka na další vlnu "přeměny".

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju že je de bruyne reálný. Eriksen podle mě k vám půjde ale tam to je dost na rozmezí vyhoří/hvězda.

Reagovat
Logan

de Bruyne je tak reálný, jak o něj bude stát nový manažer CFC, řekl bych ... a taky tak reálný, kolik za něj CFC bude chtít. Samozřejmě bychom mohli na stůl vysypat cca 20 mio a myslím že by nebyl moc problém ho tím získat, ale to se nikomu moc nechce ... Eriksen, ano, jak říkáš, buď bude hvězda, nebo vyhoří, věřil bych docela první variantě, myslím že Kloppo by to z něj dostal, protože on fotbalista je určitě skvělý a jde jen o to aby si zvykl na systém.

Reagovat
jv

Už se jen čeká na to, jak se vyjádří nový manažer CFC (čti Mourinho) a pak se rozhodne, nechce se mi věřit, že by těch 15 milionů odmítli.

Reagovat
db18

Bude záležet na tom, jestli dohodnou Schürrleho nebo ne

Reagovat
jv

Bezesporu taky, ale přesto se mi nechce věřit, že by nakonec tuhle částku odmítli, když budou chtít investovat jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, ovšem pochybuju že by jsme o čemkoli nižším než 20 mega uvažovali, přecejen to už je lepší ho poslat na hostovačku, a pak můžem za něj dostat klidně 30 mega...

Reagovat
smazaný uživatel

A co Gebre? Sezóna mu moc nevyšla ale měl by zůstat a příští sezónu hrát?

Reagovat
Bayern +
Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Hopp s manželkou...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se čekat, hodně štěstí.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Teď už jen zpeněžit problémové duo, co nejvíce vydělat na Sokratisovi a na posily budou mít peněz dost, tak snad je dobře využijou

Reagovat
jv

To je pěkný, akorát nebudou moc vědět, kam je cpát dřív.

Reagovat
db18

hlavní by měla být obrana - musí nahradit Sokratise a přivést Gebremu konkurenta (napadá mne Hoogland, ale ten je taky nevytrhne)

Reagovat
jv

Určitě bude prioritou spolehlivý stoper a čistě defenzivní záložník, plus vyřešit tu ofenzivu (odejdou prakticky tři stabilní články).

Reagovat
db18

tam si myslím, že zkusí přivést Marina na hostovačku + se mi zdá reálný příchod Clemense

Reagovat
jv

Marina bych zkusil oživit klidně u nás, Kevin by konkurenci na levou stranu potřeboval jako sůl (na levým křídle už stejně dlouho nenastoupil, spíš už na beku). Jinak Clemens by měl skutečně odejít do Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin ? doufám že nemyslíš de bruyneho, nicméně Marin je i tak 3/4 sezony zraněný ikdyž nehraje to je hráč na...

Reagovat
jv

Kevin Großkreutz. Jinak Marina soudíš jenom podle výkonů v CFC?

Reagovat
db18

a na DM bude volný Timo, ale ten bude mít asi vysoký požadavky na plat...

Reagovat
jv

...ale Werderu by mohl hodně pomoct.

Reagovat
db18

To by mohl prakticky jakémukoli klubu v BL (snad až na BVB a Bayer)

Reagovat
db18

a jinak VfB je ochotný pustit Holzhausera v případě dobré nabídky (asi kolem dvou milionů)

Reagovat
jv

To od nich moc nechápu, když na odchodu je i Kvist.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Petersenov prestup je to najlepšie možné riešenie pre všetky 3 strany- Bayern, Werder aj samotného Nilsa...Ale Duttovi novú prácu nezávidím, bude to mať veľmi, veľmi ťažké s týmto tímom...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý hráč. V 2. Bundeslize neměl ve své poslední sezóně v Cottbusu konkurenci, ale i tak dřel na tým a byl neuvěřitelně skromný. Tehdy jsem na Tivoli myslel, že tam vběhnu a zlomím mu nohu, protože Stehle ho nebyl schopný zastavit.

Reagovat
stas87

tu vetu o tom ze splna vsetky kriteria som cital asi 6x dutt...ked nemal prachy a nic sa necakalo tak sa mu dobre viedlo,ak mal ist do lepsieho timu s vacsimi ambiciami tak neuspel...moze to kludne zazit znovu,vie niekto ako bol na tom s posilnovanim?nepaci sa mi ze ostatne kluby budu vediet ze mame 10 mega za sokratisa+nejake drobne za tych dvoch blbov,mozu nas natahovat...a rozpocet sa zasa ma znizit-sucasnych 35 mega je vela a tak by malo byt o 8 mega menej takze novy trener bude musiet byt rozumny a musi dufat ze mu stavka na nove posily okamzite vyjde,po pravde-atraktivne zamestnanie

danke sokratis,budes mi velmi chybat skoda ze neodide prödl namiesto teba ale co uz..a radsej bvb ako bayer,on moze v pohode posadit subotica,je otazka ci klopp bude nadalej stavat na osvedcenych menach alebo ho podrzi a posadi subotica

k nilsovi-nakoniec som rad ale...s nim v utoku nie sme variabilny,nemame plan B,vsetko sa hralo na nej a ked to neslo tak de bruyne to zobral na seba,tak tak sme sa udrzali a ak sa na tomto nezapracuje tak budeme impotentny tim...no snad dalsia sezona bude o cosi lepsia ako tato

Reagovat
JozkokozleJ

Tych 35 mil. € a nasledne 27 mil. €, to je na platy, ze?! Ja som vzdy zmäteny z tych uvadzanych rozpoctov.

Sokratis je pre BVB dobra volba i v tom, ze zahraje aj na pravom kraji, ktory za Piszczekom nebol dobre obsadeny.

Reagovat
Arne

Jo, to je rozpočet pro bundesligový mužstvo... To druhý uváděný je pro celý klub, resp. třeba u nás pro tu fotbalovou odnož.

Reagovat
JozkokozleJ

http://www.bz-berlin.de/sport/hertha-bsc/hertha-mit-69-mio-euro-in-die-erste-liga-article1682897.html

Takze v pripade Herthy pre buducu sezonu to je 23 mil. € pre prve muzstvo (platy), 69 mil. € pre celu organizaciu.

Reagovat
db18

Pod jeho vedením přišel Toprak, Schürrle, Leno, Bellarabi....

ale tak to bude spíš práce Eichina - Dutt si natipuje posily (máte výhodu v tom, že by měl mít hodně dobrý přehled v juniorkách německý repre) a Eichinova práce bude nenechat se při vyjednávání natáhnout

Reagovat
stas87

uff,tak som si trosku oddychol,problemom moze byt vyjednavanie eichina ktory vo vyjednavani vo futbale nikdy nebol,toho sa bojim ze nas natiahne druholigovy klub,myslis ze je to dobry napad tahat zasa mladikov kedze mame asi najnizsi vekovy priemer v celej BL?

Reagovat
db18

Tak místo Hartherzů a Füllkrugů tam třeba bude někdo nadějnější (a btw. váš nejlepší hráč má 21 let )

Reagovat
jv

Akorát ty nejnadějnější hráči už jsou většinou po top klubech a případně odchází za pořádný sumy (viz. Leno). Někdo se jistě najde třeba i ve 2. BL, ale Werder potřebuje spíše hotový hráče, který se hned zapojí a budou přínosem.

Reagovat
db18

V druhé BL je teď třeba Prib, který by sice nebyl rozdílovým hráčem, ale alternativa do zálohy dobrá

+ pak může mít přehled o tom, koho se vyplatí vzít na výpomoc (Funk, Bittencourt, Zimmermann) a někteří se mohou "schovávat" v zahraničí

A k těm hotovým hráčům právě potřebují i posílit širší kádr...

Reagovat
jv

Tak pokud by to bral přes hostovačky, tak by někoho zajímavého mohl přilákat, ale to zase pro Brémy nic moc neřeší.

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku by prý mohl jít na hostování do BVB

Reagovat
db18

Jestli to bude bez opce, tak to ten problém v útoku BVB moc nevyřeší

Reagovat
jv

Bez opce bychom ho určitě nebrali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele