33. kolo
12.05.2007 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:2

Dalšího zaváhání s týmem ze spodu tabulky se na domácím hřišti dopustily Brémy. Werder hrál špatně a prohra s Frankfurtem znamená ztrátu veškerých šancí na titul. Hosté přijeli sebevědomí, i na hřišti si počínali suverénně a kolo před koncem se definitivně zachránili.

Špatný den začal pro domácí ve třinácté minutě. Po prachobyčejném odkopu z vlastní poloviny utekl Amanatidis Baumannovi a vzápětí šajtlí obstřelil Wieseho. Brémám mohl rychle pomoci Klose, jenže poté, co obral o míč Kyrgyakose, trefil jen boční síť. Nebýt chyby hostujícího obránce, byl by v prvních třiceti minutách vidět na hřišti jen jeden tým – Eintracht Frankfurt. Amanatidis podruhé utekl po dvaceti minutách, Wiese dobře vyběhl a vyhlavičkoval míč pryč. Než se stačil vrátit, už míč do branky vracel z dálky Köhler, chyběl mu asi metr. Další nebezpečný pokus si připsal Streit, když prudce střílel těsně nad. Až ve 34. minutě předvedli domácí konečně kloudnou akci. Hunt si narazil míč s Rosenbergem, obešel Vasoskiho a nezaváhal ani před brankářem – chladnokrevně ho obstřelil. Pro Werder se začalo blýskat na lepší časy. Za chvíli Klose sklepl centr a Rosenberg přihrál Diegovi, který byl úplně sám. Jenže brazilský špílmachr zbytečně podržel míč a bylo po šanci. V závěru poločasu ještě vystrašil Wieseho z dálky Streit. Domácí brankář sice zasáhl, ale bolestivě si narazil o tyč záda.

Do druhého poločasu nastoupily Brémy beze změn. Trenér Schaaf věřil, že jeho sestava zlomí své neúspěšné účinkování z první půle a nenechá se znovu Frankfurtem přehrát. Jenže stalo se to, co si domácí nepřáli. Na hřišti jim to vůbec nefungovalo, nebyli schopni si vytvořit nějakou šanci, natož zamknout Eintracht na jeho polovině a z tlaku vytěžit nějaký gól. Hosté hráli v pohodě a byli daleko nebezpečnější. V jednom z útoků předal balon Streit Amanatidisovi, ten počkal, až se uvolní Takahara, japonský útočník však na centr před brankou o kousek nedosáhl. V 69. minutě už s domácími bylo zle. Streit vynikající přihrávkou našel úplně volného Finka, Wiese špatně vyběhl a Fink mohl nerušeně nahrát před bránu. Tam mohl situaci zachránit Naldo, jenže nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Brémy se dostaly do křeče. Trenér Schaaf mohl poletovat kolem lavičky seč mu síly stačily, svůj tým však už z letargie probrat nedokázal. V jediném náznaku šance se prodral mezi dva obránce Klose, jenže vzápětí si míč předkopl příliš před sebe a ten skončil v zámezí. Brémy ztratily šanci na titul, už bojují jen o přímý postup do Ligy mistrů.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
HOST*oblak

nevím,nevím bremy moc formu nemají

Reagovat
HOST*oblak

asi máš pravdu Brémy vyhrajou,zmátl me ten pohár uefa

Reagovat
Slejdy

nemam slov proste .. ted se musim smat tomu jak frings velice ze posledni 2 zapasy vyhrajou a budou mit titul ... no to jo tak ostudu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele