34. kolo
19.05.2007 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 0:2

Nevyrovnanou sezónu uzavřely Brémy dobrým výkonem a výhrou na hřišti Wolfsburgu. Lvi měli štěstí, že v posledním kole nešlo o přežití, jelikož proti celkově třetímu celku tabulky neměli šanci. Klub už hledá nástupce trenéra Augenthalera.

Hosté začali hned od začátku aktivně, Naldo po přímém kope hlavičkoval nad. Werder mohla přibrzdit chyba Finese, ale Reinke dokázal Klimowiczovu střelu vyrazit. Souboj argentinského střelce s hostujícím brankářem vyzněl i podruhé pro Reinkeho, Klimowiczovi připravil pozici Marcelinho. To už ale na hřišti začali vládnout hosté. Frings našel skvělou přihrávkou Kloseho, ten ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou Almeidovi, jenže Portugalec si před prázdnou brankou ještě rovnal míč a nakonec jen napálil vracejícího se obránce. Smůlu měl o chvilku později Diego, když jeho parádní technická střela skončila na tyči. Brazilský špílmachr byl při chuti a zkusil to ještě dvakrát, pokaždé bez gólového efektu. Z dálky vyslal dobrou ránu i Frings, tentokrát skvěle zasáhl Jentzsch. Neproměněné šance Werderu málem potrestal Boakye. Z ojedinělé akce vytěžil střelu do tyče, když se po Marcelinhově přihrávce chytře obtočil kolem obránce a vypálil.

Střeleckou smůlu protrhli hosté deset minut po přestávce. Nevýrazného Kloseho o přestávce nahradil Rosenberg a právě on dokázal skórovat. V 54. minutě si naskočil na Womého centr z levé strany a jeho hlavička znamenala vedení. Bývalý hráč Ajaxu byl na hřišti hodně znát, už za chvilku měl další střeleckou příležitost, volejem však vysoko přestřelil. V průběhu druhého poločasu tempo hry hodně opadlo. Na obou stranách bylo hodně nepřesností a hráči jako by se těšili do kabin. Jedna branka však ještě převíjen padla. Diego nahrál Rosenbergovi a na jeho střelu díky nešťastné teši Quirogy domácí brankář Jentzsch nedosáhl. Brémy si tak připsaly tři body a ve "venkovní" tabulce o bod předstihly Stuttgart. Kvůli domácím ztrátám však na titul nedosáhly, jedno prvenství, a dokonce historické, si však připsaly. Žádný jiný tým v historii Bundesligy až do letoška nedokázal v zápasech venku za jeden rok nastřílet 43 branek.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele