32. kolo
05.05.2007 15:30 CET
0 : 3
(0:0)
Stadión:
AOL Arena, Hamburg

Reportáž

Hamburger SV - VfL Bochum 0:3

Nováček z Bochumi pokračuje ve strhujícím finiši. Kdepak záchrana, hosté mají po výhře v Hamburku jiný cíl – Intertoto Cup. K dalším třem bodům opět přispěl Řek Theofanis Gekas, který si dvacátou brankou upevnil vedení v tabulce střelců.

Na nově položený trávník vyběhli domácí se dvěma útočníky, hra dopředu se jim přesto nijak významně nedařila. Hosté mohli skórovat hned z první šance. Po prudkém pasu Misimoviče mířil Gekas těsně vedle. Další prudký pas, tentokrát od Groteho, našel Dabrowskiho a Rost musel tasit dobrý zákrok. Domácí brankář poté předvedl milimetrově přesný výkop a vyslal tím Oliče do brejku, ten však zakončil příliš slabě. Hamburk se kromě předcházejícího brejku jen velice těžko dostával do koncovky. Střely z uctivé vzdálenosti Drobného nemohly ohrozit, českého brankáře vylekal až Van der Vaart na konci poločasu, když jeho pokusu scházely centimetry.

Identická akce jako na začátku zápasu načala i druhý poločas. S tím rozdílem, že neúspěšně zakončoval domácí Guerrero. Demel poté pronikl od půlící čáry až k vápnu Bochumi, ale zakončil slabě a nepřesně. V další šanci pálil těsně vedle Laas. Domácí se konečně začali prosazovat, na začátku druhé půle Bochum poprvé dostali pod tlak. Ale byli to hosté, kdo se ujali vedení. Schröder uvolnil Gekase, toho nepochopitelně nechal bez dozoru Benjamin a řecký střelec otevřel skóre. Za čtyři minuty to bylo o dva góly. Grote se prodral do vápna a díky nešťastné teči Mathijsena nedokázal proti jeho střele Rost zakročit. Třetí branku mohl za dalších pět minut přidat Gekas, ten ale jen trefil špatně postaveného Rosta, který byl v tu chvíli úplně dezorientovaný. Domácí se po dvou obdržených brankách pokusili trochu zvednout. Vyprodukovali však jen dvě hlavičky Oliče, které branou neskončili. Naopak hosté ještě jeden gól přidali. Benjamin dovršil své nepovedené vystoupení, zahrál ve vápně zbytečně rukou a Misimovič proměněnou penaltou potřetí rozjásal Bochum.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele