4. kolo
10.09.2005 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:2

Na obou stranách chyběli největší tahouni. Bayern nastupoval bez Makaaye, domácím dokonce chybělo slovenské duo Mintál - Vittek.

Bayern začal utkání neproměněnou šancí Pizzara. Ten se ocitl na malém vápně a mohl si vybrat, kam míč umístí. Zvolil prostředek brány, což se ukázalo jako špatné řešení, stál tam totiž brankář Schäfer. Větším problémem, než byla ztráta Makaaye, bylo ztráta formy Olivera Kahna. Ten si počínal jako mladší žák, když vyběhl před vápno proti dvojici Kiessling - Daun, a to tam nebyli ani sami, hlídal je ještě Lucio. Daun měl obrovskou šanci Kahnovu hrubici potrestat, ale jeho hlavička mířila těsně vedle bodu G pro všechny fotbalisty, vedle branky. Kahn se opět "předvedl" ve 20. minutě. Javier Pinola kopal přímý kop mírně ze strany, z pozice, která by reprezentanta v kleci Mnichova neměla ohrozit. Chyba lávky, míč proskočil klátícímu se Kahnovi mezi nohama a tomu nezbývalo, než ho vytáhnout ze sítě.

Kdo na stadionu věřil, že bude svědkem porážky kolosu Bavorska, byl na omylu. Minutu po vedoucí brance si vzal Lucio míč a s ním na noze si to razil jako tank k bráně Norimberku. Když na něm viseli asi tři hráči, stačil dostat kulatý nesmysl ještě ke Guerrerovi a bylo vyrovnáno. V 60. minutě se ukázalo, že poznat ofsajd dělá rozhodčím problém všude na světě, nejen v Gambrinus lize. Ballack byl díky nepozornosti arbitrů skórující "muž v ofsajdu". Nakonec Kahn napravil ještě svoje zaváhání, když lapil vyrovnávací střelu Dauna.

Autor: Pavel Ryšavý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele