Další články

Ozvěny z Bundesligy: Major Tom se vrací. Už známe hit pro Euro

Pamatujete na osm let staré mistrovství Evropy? Tehdy šampionát žil popěvkem severoirských fanoušků Will Grigg’s On Fire. Letošní Euro už svůj hit zřejmě má. Alespoň tedy němečtí fanoušci dělají vše pro to, aby se uchytil.

Měl jasný plán a cestu si zvolil strategicky, chválí Lahm trenéra Alonsa

Podle dlouholetého krajního obránce Bayernu Mnichov Philippa Lahma (40) bylo vždy jasné, že se z jeho spoluhráče Xabiho Alonsa (42) stane skvělý trenér. Hráč, který za svou kariéru nikdy neobdržel červenou kartu, také věří, že si současný kouč Bayeru Leverkusen vhodně zvolí, kde bude v budoucnu působit.

Schweinsteiger volá po změnách v Bayernu, jen nový trenér stačit nebude

Mistr světa s Německem z roku 2014 Bastian Schweinsteiger (39) se strachuje o svůj bývalý klub Bayern Mnichov. "Jen trenérská výměna teď nestačí," řekla bývalá opora mužstva pro televizní stanici ARD.

Hoeness: Bayern se pokusí získat Alonsa, trenér Stuttgartu má znevýhodňující příjmení

Čestný prezident klubu Uli Hoeness potvrdil, že Bayern Mnichov má zájem získat Xabiho Alonsa, trenéra Leverkusenu. Bavorský gigant si zároveň uvědomuje, že o španělského kouče bude muset svést bitvu s konkurenty kalibru Realu Madrid či Liverpoolu. Aktuálně druhý tým německé ligy již s předstihem avizoval, že po sezoně na jeho lavičce skončí Thomas Tuchel.

Freiburg potvrdil informace tisku, Streicha po sezoně nahradí Schuster

Christian Streich minulý týden oznámil plánovaný konec na lavičce Freiburgu, německý klub pak nelenil a rychle si zajistil náhradu. Pro nového kouče nepůjde daleko a vsadí na známou tvář, kterou je Julian Schuster.

Ozvěny z Bundesligy: Sestupu navzdory. Darmstadt zanechá zajímavý odkaz

Zkraje října loňského roku si Darmstadt na své konto připsal druhou soutěžní výhru v probíhající sezóně. Pohříchu šlo o dosud poslední vítězství. Tehdy porazil Augsburg, jenž mu vše před pár týdny i s úroky vrátil. Demolice však nepřinesla jen bolest. Vyvolala taky spor o tom, co vše si fanoušci mohou dovolit. Což bude dost možná nejvýraznější památka na trápící se mančaft.

Kolín nad Rýnem před obdobím pravdy: Hlavně ať se zachráníme, přeje si tvrďák Chabot

V loňské sezóně se Kolín nad Rýnem rval v Konferenční lize, mimo jiné také se Slováckem. Jenže letošní ročník představuje hodně velké trápení. Kozlové zatím jen slabě mečí, výrazně jim nepomohla ani prosincová změna trenéra. Ve zbývajících kolech budou mít za úkol jedno jediné, a to odvrátit sestup. Hlavně v obraně musejí být dobří, což si uvědomuje i Jeff Chabot.

Leverkusen chce posílit ofenzivu. Bude to znamenat odchod Hložka?

Bayer Leverkusen je blízko k mistrovskému titulu, účast v Lize mistrů už má téměř zajištěnou. A zatímco Patrik Schick je po uzdravení klíčovou součástí kádru, s Adamem Hložkem se podle německých médií příliš nepočítá. A pokud by Xabi Alonso v létě získal jednoho z německých reprezentantů, byl by odchod českého křídelníka velmi pravděpodobný.

Hummels zvažuje budoucnost, ve hře je i konec aktivní kariéry

Mats Hummels je jednou z tváří současné Borussie Dortmund a je otázkou, jak dlouho to ještě bude platit. 35letý obránce zvažuje další možnosti a ve hře je několik variant, jednou z nich je dokonce i ukončení aktivní kariéry.

Zápasy s Karabachem a Freiburgem byly hektické, při gólu jsem měl štěstí, řekl Schick

Patrik Schick byl v neděli jednou z ústředních postav Leverkusenu při výhře 3:2 ve Freiburgu. Osmadvacetiletý útočník měl nejprve podíl na gólu krajana Adama Hložka a po změně stran sám rozhodl. Schick po utkání přiznal, že měl při své čtvrté ligové trefě v sezoně trochu štěstí, o to větší ale měl radost z druhé vítězné branky během čtyř dnů.

Freiburg přichází o svou ikonu, Streich po 12 letech skončí

Trenér Christian Streich po více než 12 letech opustí Freiburg. Osmapadesátiletý kouč po konci sezony neprodlouží smlouvu, kterou v posledních letech podepisoval vždy jen na následující ročník. Aktuálně devátý tým Bundesligy o tom informoval na webu.

Bundesliga - souhrn 26. kola: Hložek i Schick skórovali ve Freiburgu

Patrik Schick s Adamem Hložkem se brankami podepsali pod nedělní výhru Leverkusenu ve Freiburgu. Bayern si před týdnem smlsl na Mainzu a nešetřil ani Darmstadt, poslednímu týmu tabulky nastřílel pět branek. Tři body má po jasných venkovních výhrách i Stuttgart a Lipsko. Dortmund skolil doma Frankfurt.

Wolfsburg zareagoval na nepříznivé výsledky, odvolaného Kovače vystřídal Hasenhüttl

Niko Kovač skončil jako trenér Wolfsburgu. Dvaapadesátiletý kouč doplatil na neuspokojivé výsledky a propad ambiciózního klubu do druhé poloviny Bundesligy. Bývalého kapitána chorvatské reprezentace nakonec nahradil Rakušan Ralph Hasenhüttl.

Vzestup Leverkusenu do čela Bundesligy: Základ byl vytvořen před 4-5 lety, vysvětluje šéftrenér klubu

Blíží se polovina jarní části sezony a Bayer Leverkusen je stále bez jediné porážky. Platí to nejen v Bundeslize, ale ve všech soutěžích. Reportéři Tribal Footballu, který je partnerem Livesport Zpráv, se setkali s šéfem trenérského týmu německého klubu Keldem Bordinggaardem (61) a vznikl ojedinělý pohled na zrod jednoho výjimečného sportovního příběhu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele