11. kolo
29.10.2005 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:2

Sebevědomým slovům domácího kouče Rapoldera k naplnění moc nescházelo. Nebýt zmatků v obraně, Kolín by alespoň na bod nejspíš dosáhl.

Kapitán Bayernu Michael Ballack hned ve druhé minutě naznačil, že se dnes bude téměř vše točit kolem něj - poprvé strhnul pozornost úderem loktem do tváře Podolskiho. Úvod zápasu patřil jednoznačně hostům. Dvě příležitosti měl Makaay a jednu Deisler, který pálil, přestože před si Wesselse nabíhal osamocený Santa Cruz. Zhruba v polovině prvního poločasu přišly na řadu lepší chvilky domácího útočníka Matthiase Scherze. První akci, při níž obelstil Ismaela i Lucía, ještě zakončil nedůraznou střelou, ale ve 28. minutě po přihrávce Matipa už z úhlu střílel důrazně a naprosto přesně. V závěru prvního poločasu upoutal nepovedeným výkopem Lucío, po němž ztratil rovnováhu a skončil na lavičce svého týmu.

Zápas se lámal krátce po přestávce. Domácí obrana si vybrala slabší chvilky a její zmatky dnes obraly tým o všechny body. První zaváhání ještě skončilo břevnem Ismaela, jenže po přímém kopu Schweinsteigera a hlavičce Rahna zůstal u zadní tyče nepokrytý Lucío a vyrovnal. Vítězný gól zaznamenal v 74. minutě lídr Ballack. Po rohu Deislera neohroženě naběhl před bránu a hlavou skóroval. Domácím inkasovaný gól ještě zhořknul po shlédnutí situace vedoucí k osudovému rohu – míč do zámezí poslal právě Ballack. Nicméně Kolínští se nevzdali a k vyrovnání jim příliš nechybělo. Alpayovu hlavičku po rohu Mokhtariho skvěle vyrazil Kahn, v poslední šanci se ocitl Helmes. Dostal dobrou přihrávku do běhu a snažil se obejít Kahna, míč si však příliš předkopl a situaci nezachránil ani teatrálním kotrmelcem, za který navíc obdržel žlutou kartu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele