základní část, 24. kolo
05.03.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelecké trápení Sigmy pokračovalo, nespasila ji ani nabídnutá penalta

Olomouckou Sigmu zatím po zimní přestávce Fortuna ligy značně trápila neproduktivní ofenziva a ve 24. kole se na tom nic nezměnilo. V duelu s Bohemians si totiž připsala druhou domácí remízu 0:0 v řadě. Hanáci se tak neprosadili již ve čtvrtém z pěti zápasů jarní fáze, tentokrát jim nepomohl ani pokutový kop z konce první půle, který neproměnil Ondřej Zmrzlý.

Hráči Bohemians po zimní přestávce odehráli čtyři ligová utkání a gólově se v nich dokázali prosadit jen jedinkrát. Naštěstí pro ně to znamenalo těsnou výhru nad Zlínem, jenže ve zbylých zápasech k žádnému bodovému zisku nedošlo. To zavánělo pořádným problémem, polštář na nejnižší příčky se povážlivě ztenčil a předposlední Pardubice ztrácely na Klokany dva body. Sigma si jistě také představovala úspěšnější jarní vstup, přesto ofenziva vedená navrátilcem Mojmírem Chytilem stále budila značný respekt.

Střeleckou aktivitu převzali hned v úvodu domácí fotbalisté. Právě Chytilova střela zpoza vápna ze 26. minuty jen těsně minula levou tyč. Mladému forvardovi se povedlo rozvlnit síť o šest minut později, avšak jeho radost přerušil rozhodčí kvůli těsnému ofsajdu. Velkou komplikaci pro Klokany způsobil ve 44. minutě Daniel Köstl, který zahrál v pokutovém území rukou. Následnou penaltu ovšem trestuhodně zahodil Zmrzlý, který jen potvrdil střelecké trápení Hanáků.

Olomouc měla mírně navrch i po změně stran a v 59. minutě byla velmi blízko k vedoucí brance. Chytilova hlavička z vápna sice skončila na břevnu, poté se ale míč odrazil do předbrankového prostoru, odkud se domácí snažili prostřelit zelenobílý val. Obrana Bohemians však tuto krizovou situaci ustála. Modří v závěru zvýšili útočnou aktivitu, ale Bohemka si už bezbrankovou remízu pohlídala.

Z nerozhodného výsledku jistě měli větší radost hosté, pro něž znamená cenný bod z venkovního utkání. Pro Klokany boj o záchranu pokračuje 12. března domácím duelem s Mladou Boleslaví. Sigma se o den později pokusí v Karviné o první venkovní vítězství po zimní pauze.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem na tom stejně jako opisovač z naší jedničky. Taky bych nerad dával 4,07 násobek.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce 4,27 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele