základní část, 29. kolo
17.04.2022 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hanuš napodobil Mandouse, strádající Slavii vysvobodily kiksy jablonecké defenzivy

Slavia si ve 29. kole Fortuna ligy po čtvrtečním vypadnutí z evropských pohárů spravila chuť na hřišti Jablonce, když zvítězila 2:1. K oběma brankám úřadujícímu mistrovi, který se jinak herně i kvůli několika klíčovým absencím trápil, dopomohla obrana domácích. Při trefě Ivana Schranze z první půle hrozivě chyboval brankář Jan Hanuš, rozhodující gól přišel po změně stran od Stanislava Tecla. Sešívaní se tak před posledním zápasem základní části udrželi v čele tabulky.

Jen dvě ligová utkání Jablonce z posledních devíti neskončila remízou. Schopnost hrát s kýmkoliv vyrovnanou partii určitě Petra Radu těšila, jenže jednobodovými zisky se Severočeši posouvali tabulkou šnečím tempem. Posun ze skupiny o záchranu by jim nepřineslo ani vítězství se Slavií, v jejíž neprospěch hrála únava po neúspěšném čtvrtfinále Evropské konferenční ligy s Feyenoordem i tradičně notně rozbitý jablonecký pažit.

Svou úvodní herní převahu mohla Slavie ve 12. minutě zužitkovat prostřednictvím Srdjana Plavšiče, který si nabíhal na skvělý centr do pokutového území, balon letící kolem brány ovšem nezvládl trefit. Sešívaní sice tolika střelami jako soupeř neoplývali, na pomoc jim ale ve 31. minutě přispěchal gólman Severočechů, který vyběhl za dlouhým nákopem hostů a svou obrovskou chybou při zpracování daroval míč Schranzovi, a útočník tak uklízel do prázdné brány.

Ve druhé půli se asi nikdo jako na střelnici necítil, jelikož se do zakončení hráči obou týmů příliš nehrnuli, a tak se červenobílí fanoušci než o inkasovanou branku báli spíše o Ondřeje Koláře, který se nepříjemně srazil s Janem Silným. O vážné střetnutí se ale naštěstí nejednalo, a tak se pokračovalo v opatrné přetahované. Na zemi se poměrně frekventovaně objevovali i další hráči, a po jedné ze standardních situací nakonec musel Kolář zasahovat. Jablonečtí prokazovali sice větší snahu, jenže ta přišla vniveč, protože v 84. minutě po dlouhém autu neuhlídaný Tecl skóroval netradičním zakončením zády k brance. Boj nicméně pro zelenobílé nebyl bezgólový, jelikož Jan Krob o tři minuty později využil svého důrazu a vymetl parádní střelou levou šibenici.

Slavia venku po čtyřech soutěžních duelech zabrala a připsala si důležité tři body v boji o titul. Závěrečný duel základní části sešívaní sehrají ve středu se Zlínem. Severočechy čeká tentýž den dlouhá cesta na Baník.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Lorcan

viděl bych to (hlavně vzhledem k únavě) na velkou obměnu oproti utkání s feyenordem, čekám v základu Kúdelu, Hovorku, Juráska, Ševčíka, Plavšiče, Provoda, Madsena, Holeše (pokud zdraví dovolí) a jednoho z dvojice Tecl, Fila.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele