12. kolo
16.12.2020 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Brno v závěru otočilo a proti Slovácku zvítězilo

Ještě po čtyřiaosmdesáti minutách hry to vypadalo na další nezdar brněnské Zbrojovky, tak však proti Slovácku dokázali zareagovat na Srubkovu trefu a otočit na konečných 2:1. Penaltu proměnil Vaněk, o vítězství pak rozhodl Fousek.

První šance přišly po dvaceti minutách na straně domácích. Šumbera nejprve pálil těsně vedle, následně pobídl ke střele Štepanovského, na něhož si počíhal Bajza. Úvodní polovina utkání byla spíše nudná, světlou výjimkou byl moment ze sedmatřicáté minuty. Kliment hlavičkoval do břevna, od nějž se balón odrazil někam k brankové čáře. Situaci ještě přezkoumával VAR, avšak dospěl k závěru, že o gól nešlo.

Další zajímavé chvíle byly k vidění v nastavení, kdy nejprve spálili svou šanci Kliment se Srubkem, následně dvakrát neuspěl Petržela. Nakonec se Slovácko úvodní trefy dočkalo po hodině a čtvrt. Havlíkův centr z přímého kopu našel volného a aktivního Jaromíra Srubka, jemuž se povedlo uklidit míč za gólmanova záda.

Za necelých deset minut bylo srovnáno. Kadlec rukou vyboxoval míč z brankové čáry, za což uviděl červenou kartu a kopala se penalta. Té se ujal Ondřej Vaněk, který po pomalém rozběhu zavěsil na druhou stranu, než skákal gólman. V samotném závěru základní hrací doby pak Vaněk zahrával standardku, namísto střely ovšem našel Adama Fouska, jehož levačka poslala balón mimo Bajzův dosah.

Brno se tak dotáhlo na devítibodové Mladou Boleslav a Příbram, hosté uzavírají první desítku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele