19. kolo
14.02.2021 14:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Plzeň veze z Mladé Boleslavi pouze bod

Plzeň již potřetí po zimní přestávce ztratila body. V Mladé Boleslavi šli přitom Západočeši do vedení, avšak nakonec museli v závěrečných minutách zachraňovat alespoň bod za remízu. Viktoria tak nadále odkládá vzestup tabulkou, Středočeši zase pořád tonou v pásmu sestupu.

Hosté přitom na nic nečekali a úvodní aktivita jim vynesla ovoce již ve čtvrté minutě. Ba Loua se uvolnil na pravé straně, přihrál do pokutového území na volného Šulce, který střelou do protipohybu překonal gólmana Boleslavi Diviše. O deset minut později zkusil štěstí z dálky Kalvach, Diviš ale tentokrát ukryl míč do rukavic. V sedmnácté minutě mohl opět skórovat Šulc, jehož centrem našel Kalvach, ovšem talentovaný záložník Viktorie hlavičkoval z dobré pozice nad břevno.

Po dvaceti minutách hry nabídli zmatení obránci Plzně soupeři první solidní příležitost, jenže Pech špatně trefil míč a nadějnou situaci pro Středočechy zazdil. Ve 22. minutě ale znovu zaváhal Brabec, jehož špatné vyhodnocení potrestal Malínský přihrávkou na volného Ladru, který střelou po zemi překonal brankáře Západočechů Staňka a srovnal skóre. Vzápětí si po hrubici Dancáka při rozehrávce mohli hosté vzít vedení zpět, ovšem proti Ondráškovi včasným výběhem dobře zasáhl Diviš.

Další šanci si Plzeň vypracovala ve 37. minutě, Havel však po průniku z pravé strany trefil Diviše. Dvanáct minut o změně stran se s pohlednou akcí vytáhla Boleslav. Preisler našel z levé strany Škodu, který ale na přední tyči nepřekonal Staňka. Vzápětí si ovšem Škoda vše vynahradil, když krásnou bombou do horního rohu branky poslal domácí do vedení.

Viktoria v následujícím průběhu hry marně dobývala obranu Středočechů. Například Kalvach v 77. minutě pálil příliš vysoko, šest minut nato zase zajímavý pokus Mihálika vytáhl Diviš. V 86. minutě se ale na pravé straně hřiště uvolnil Kayamba, jeho centr našel zcela osamoceného Matějku, který hlavičkou vyrovnal na 2:2. Remízový výsledek nakonec vydržel až do záverečného hvizdu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele