34. kolo
29.05.2021 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Boleslav díky skvělému Šedovi přemohla Bohemians

Mladá Boleslav se po zdarech z hřišť soupeřů dočkala tříbodového zisku také na domácí půdě. Svěřenci kouče Karla Jarolíma nasázeli Bohemians tři góly, sami pak díky vynikajícímu výkonu gólmana Jana Šedy inkasovali pouze jednou.

Již ve třetí minutě se po rohovém kopu Skaláka mohl prosadit Jiří Klíma, jeho hlavička však přeletěla břevno svatyně Bohemians. Na druhé straně se po centru Vondry netrefil mezi tři tyče Puškáč. Z třetí šance už ale branka padla. Preisler vyhledal z levé strany Drchala, jehož povedený volej zapadl k tyči mimo dosah brankáře Pražanů Le Gianga.

Ještě v první půli se ve své druhé slibné šanci ocitl Puškáč, jehož obloučkem za obranu našel Květ, avšak útočník hostů pálil jen do gólmana Šedy. Místo vyrovnání tak šest minut po změně stran přišel druhý zásah domácích. Na míč od Skaláka ze standardní situace si naskočil Řezník, na něhož obrana Klokanů zcela zapomněl.

Boleslav navíc držel také Šeda. Ten nejprve lapil nebezpečnou hlavičku Nováka po centru od Vondry a v 66. minutě si strážce domácí svatyně poradil také s pokusem Necida, jehož osamoceného před bránou vyhledal z levé strany Schumacher. Až v 71. minutě pomohl Bohemians chybující Jakub Klíma, díky němuž mohl na Šedu upalovat Osmančík. Ten se ještě gólu nedočkal, Necid už se však z dorážky nemýlil - 2:1.

Domácí však přece jen zvítězili o dvě branky. Na rohový kop Zmrhala z 87. minuty si totiž naskočil Škoda, proti jehož hlavičce k tyči neměl Le Giang šanci. V nastavení ještě Boleslavi zkomplikoval cestu za vítězstvím Řezník, jenž ve vlastním pokutovém území zahrál rukou. Jenže nařízenou penaltu zahodil Necid, jehož vychytal hrdina okamžiku Šeda.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele