1. kolo
23.08.2020 18:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Čtyřgólová show v Ďolíčku. Bohemians nedali Boleslavi šanci

Zdá se, že Bohemians pokračují v laufu z konce uplynulé sezóny. Na začátku nového ročníku si totiž čtyřmi góly pochutnali na bezmocné Mladé Boleslavi. Velký zápas odehrál zejména Antonín Vaníček, jenž si připsal tři asistence.

Kádr Pražanů nedoznal během léta příliš změn, tudíž se v jejich sestavě objevily známé tváře. Chyběli však například dlouhodobě zraněný brankář Valeš, stoper Hůlka nebo záložník Vodháněl. U hostů z předzápasových plánů vypadl na poslední chvíli útočník Mešanović. Šanci tak dostal mladý Drchal, jenž v Boleslavi hostuje ze Sparty podobně jako pravý křídelník Zahustel. Premiérový ligový start si mezi třemi tyčemi Středočechů připsal Mikulec.

V páté minutě hry poprvé zahrozil špílmachr hostů Budínský, jenž si rychle přehodil míč na levou nohu, načež zakončil nad břevno svatyně, kterou hájil gólman Le Giang. Za osm minut již padl gól, a to do sítě hostů. Túlio chyboval v rozehrávce, Vaníček následně propasíroval balón přes nepozorného Mazucha na osamoceného Puškáče, který snadno překonal Mikulce. Vzápětí chtěl Túlio odčinit své zaváhání, když dalekonosnou dělovkou protáhl Le Gianga.

Po půlhodině hry postihla Boleslav další pohroma. Puškáč se při kontaktu s Klímou během rozehrávky standardní situace zřítil k zemi, načež hlavní rozhodčí odpískal penaltu pro Bohemians. Nabídnutou šanci málem zahodil Jindřišek, balón však přece jen procedil pod padajícím Mikulcem a zvýšil vedení "Klokanů". Ve 38. minutě naopak Mikulec podržel hosty, když po pasu od Bartka likvidoval utěšenou ránu Bederky. Tři minuty nato propálil gólmana Středočechů Hronek, jeho trefa však nebyla uznána kvůli postavení mimo hru.

Jestli měl mladoboleslavský kouč Weber v kabině ke svým svěřencům proslov, tak to nebylo poznat na Tatajevovi, který krátce po změně stran děsivě podcenil nákop Köstla a pustil Puškáče do gólovky. Celou situaci ale z pohledu hostů nakonec uhasil Mikulec, který zakončení domácího šutéra z úhlu vyrazil. V 53. minutě pozdravil Mikulce Ljovin, jehož navštívenka přeletěla břevno. Středočeši nadále tahali za kratší konec a po hodině hry jen zírali na signál Pražanů, který do Mikulcovy náruče zakončil Vacek.

Třetí gól v síti Boleslavi v 75. minutě nikoho moc nepřekvapil. Neúnavný Vaníček pláchl po pravé straně, v šestnáctce si všiml nabíhajícího Bartka, jenž i za pomoci teče od Tatajeva skóroval. Hostům nebylo přáno ani vzápětí, kdy Janoškovu téměř gólovou střelu zablokoval Köstl a Dominik Mašek následně těsně netrefil bránu. Místo toho pokračovalo galapředstavení Vaníčka, který si v 82. minutě připsal třetí asistenci v utkání. Po dalším úprku na pravé straně našel perfektně hlavu Dostála, jenž se zblízka také prosadil.

Bídu Středočechů podtrhl po Dostálově trefě Budínský, jemuž ve výborné pozici nesedla jindy gólová střela. A když z voleje neuspěl ani Ikaunieks, skončil duel rozdílem o čtyři branky.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

0:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
tnt03

Ta Bohemka teda jede, by mohlo být překvapení sezóny (pokud se dohraje).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele