základní část, 26. kolo
30.05.2020 18:00 CET
7 : 1
(4:0)

Reportáž

Plzeňský sedmigólový koncert zostudil Mladou Boleslav

Nezdálo se, že by se ve Štruncových sadech utkaly dva celky ze stejné soutěže, přesto tomu tak skutečně bylo. Výsledek. Plzeň si s Mladou Boleslaví pohrála jako kočka s myší. Hosté od první minuty absolutně nestíhali, zatímco domácí podnikali jeden útok za druhým. Zní to neuvěřitelně, ale výsledek 7:1 je pro Středočechy ještě milostivý.

Boleslav jen potvrdila jarní bídu, s níž sice nadále zůstává ve středu tabulky, nicméně konkurence nespí, což musí družinu kouče Jozefa Webera znervózňovat. Od Plzně je to jiná písnička. Po zimě ještě neztratila ani bod, pevně drží druhé místo a nadále pronásleduje vedoucí Slavii.

Plzeňský lodivod Adruián Guľa se musel vyrovnat s absencí vykartovaných krajních beků Limberského s Řezníkem, což vyřešil následovně: na pravý kraj obrany se postavil Havel, na ten levý se ze zálohy zatáhl Kovařík, čímž před sebou uvolnil prostor pro navrátilce do sestavy Kopice, jinak vše zůstalo při starém.

Také na straně Mlsdé Boleslavi došlo k proměnám k defenzivě, neboť po vypršení karetního trestu se mezi spoluhráče seřadil Pudil, levou stranu zase obsadil Zelený, který naposledy proti Slavii nehrál kvůli dohodě o hostování. Ve Štruncových sadech naopak chyběl z Plzně hostující záložník Janošek, jehož nahradil Jakub Klíma. Místo Budínského a Jiřího Klímy zase dostali šanci Douděra s Wágnerem. 

První tutovku si Viktoria vypracovala v šesté minutě, kdy se Kovaříkův centr do pokutového území odrazil ke Kopicovi, jehož vychytal brankář hostů Šeda. Za dvě minuty už se měnilo skóre. Zmatek před bránou Boleslavi vyvolal Kopic a následný nepovedený odkop Hubínka, načež Havel s Beauguelem připravili pozici pro Čermáka, který se nártem trefil přesně k tyči mimo Šedův dosah.

Tlak Západočechů pokračoval a ve čtrnácté minutě znovu zasahoval Šeda, jenž důležitým zákrokem zastavil průnik Kalvacha. Pět minut nato přenesl Bucha hru na Havla, který hlavičkou opět nechal vyniknout Šedu. Další výborná kombinace Viktorie vyústila v centr Kopice na Čermáka, jenž hlavou trknul jen o fous vedle. Nakonec se ale Čermák ve 23. dočkal druhé trefy, když nastavil nohu na přihrávku Kayamby a Šeda mohl jen rozhodit rukama - 2:0.

Ve vápně Boleslavi bylo znovu rušno ve 27. minutě, kdy Kopic orazítkoval po pasu od Kovaříka tyč. Čtyři minuty nato bylo ale u domácích zase veselo. Rychlý brejk potáhl Bucha, Kayambovo zakončení vyrazil Šeda jen před sebe a Beauguel snadno dorážel do sítě. Až poté vyslal první vlaštovku "Bolky" nepřesně hlavičkující Wágner. Jinak ale pokračovala dominance Plzně, která se do přestávky prosadila ještě jednou. Kovaříkovu pobídku na Čermáka vyrazil Šeda k Havlovi, který přes Mazucha, gólmana hostí a neúspěšně zachraňujícího Pudila procedil kulatý nesmysl za brankovou čáru.

Další gól do sítě bezmocných hostů padl sedm minut po změně stran. Beauguel si poněkolikáté v zápase sběhl do křídla, odkud nalezl hlavu Čermáka, jenž zblízka zkompletoval hattrick. "Kanára" pak Viktoria udělili za další čtyři minuty. Havel z pravé strany našel střídajícího Chorého, jenž se šikovně trefil z první k bližší tyči. Záhy zahrozila i Mladá Boleslav, konkrétně to byl Jakub Klíma, jehož technický pokus prosvištěl těsně kolem tyče.

Poté se Plzeň podezřele odmlčela, avšak deset minut před koncem už na světelné tabuli svítilo skóre 7:0. Chorý se neobvykle objevil na křídle, odkud vyhledal Mihálika, který se taktéž zapsal mezi střelce. Krátce poté se ovšem nečekaně urodilo i na druhé straně, kde Hubník ve vápně fauloval Fulneka a nařízenou penaltu proměnil střídající Jiří Klíma. Poslední slovo tak patřilo hostům, to je ale rozhodně neuspokojilo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ta hra Plzen ma Gule, takze - 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

*Plzne

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

3:1.........Buchič,Kovárna,Bogy.............

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč pan redaktor píše Janoska do zakl. sestavy když je v Boleslavi na hostování a po domluvě klubu nebude hrát tak i Tatajev který je zranenej

Reagovat
veikko

Tatajev má i 8 žlutých, hrát 100% nebude.

Reagovat
berliner

Tip 3:1

Reagovat
adam77

2-0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera Plzen!

Boleslav nam nabidla primy srovnani mezi nejlepsimi 2 tymy ligy a ukazuje se, ze Plzen je momentalne jednoznacne nejlepsi tym ligy. Kdo by to byl rekl ped pul rokem, ze?

Je skoda, ze Slavia se svyma financnimi moznostma natolik usnula na vavrinech, ze misto posileni kadr spis rozprodala a nedokaze uz 3 roky privest kvalitniho utocnika a diky tomu tak vyklidila pozici nejlepsiho klubu v Cesku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele