základní část, 12. kolo
05.10.2019 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kozákův hattrick přinesl Spartě vítězství nad Karvinou

Dva góly v úvodních jedenácti ligových zápasech za Spartu, hattrick v tom dvanáctém. Taková je bilance letenského útočníka Libora Kozáka, který se třemi brankami podílel na vítězství 4:0 nad Karvinou. Zbývající zásah přidal Kanga.

Kozák se přitom uvedl tak, jak se prezentoval v minulých zápasech. V šesté minutě se sice dostal do šance, tu ale neproměnil. Lischka to zajímavě zkoušel z voleje, jenže mířil vysoko. Lehkovážnost v domácí obraně mohl využít Ndefe, proti němuž v tutové šanci zasáhl až Heča.

Do vedení tak šla Sparta. Vysoký a dlouhý míč dopředu vybojoval Hložek pro Libora Kozáka, jenž ve kluzu dokázal překonat Hrdličku. Hložek mohl mít další asistenci, to by ale Frýdek musel pálit přesněji.

Po návratu ze šaten dostali Slezané jednu z mála příležitostí ke skórování, Rundić ale hlavičkoval vedle vzdálenější tyče. Podruhé v utkání se v padesáté minutě prosadil Libor Kozák. Ten chytře zužitkoval Haškovy přihrávky a překonal gólman. Ačkoliv původně gól nebyl kvůli ofsajdu uznán, po zásahu technologie platil.

Z Kozákova stínu se pokusil vystoupit Kanga, který se připomněl dalekonosnou ránou do Hrdličkových rukavic. Ovšem pozornost na sebe opět strhl Kozák, ačkoliv tentokráte to nic náročného nebylo. Hložek se s míčem dostal do vápna a sparťanskému kanonýrovi předložil míč před prázdnou bránu, takovou šancí Kozák nepohrdl.

Další komplikací pro Karvinou byla druhá žlutá karta Petráně po zákroku na Hancka, čehož chtěli záhy využít Tetteh a dvakrát Trávník, který dokonce svou technickou střelou trefil tyč. Proti Hložkovi se zase vytáhl zákrokem večera karvinský gólman. Mladému křídelníkovi nebylo přáno, o něco později hlavičkoval do břevna.

Chvíli poté, co Tetteh v tutovce trefil jen Hrdličku, obral o míč Rundiće a s Kangou se řítil do protiútoku proti jedinému obránci. Guélor Kanga akci poměrně zbrzdil, střelou přes obránce ale dokázal dostat míč do sítě a dal razítko na sparťanském vítězství.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
bartes

asi bude 1, ale ten kurz na Karvinou, případně na 0, je dokonalý. Rozhodně se nedá říct, že je Sparta přejede.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

sparta 5b na sestupové pozice, tak snad přijde další ztráta a ještě příhodně proti Františkovi, epický scénář.

Reagovat
Kuba94

1:3

Reagovat
boryland

1:1...………….

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Šlágr kola

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele