o titul, 2. kolo
23.06.2020 20:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Sparta znovu porazila Ostravu, dvakrát se trefil mladík Hložek

Pražská Sparta potvrdila skvělou formu po koronavirové přestávce a díky úspěchu s ostravským Baníkem (3:2) zvítězila již poosmé v řadě, navíc si pojistila třetí místo v tabulce. Momentálně má na kontě šestapadesát bodů a před sedmým Jabloncem si vytvořila celkem pohodlný sedmibodový náskok. Hosté naopak nevyhráli počtvrté za sebou a stále jsou šestí s pětačtyřiceti body, evropské poháry se jim proto stále vzdalují.

V úvodu měl favorit úterního zápasu jasnou územní převahu a soupeře prakticky nepouštěl k míči. Už po třech minutách mohl rozvlnit síť Kanga, ale mezi tři tyče se netrefil. Svěřenci trenéra Luboše Kozla z ničeho nic udeřili v 8. minutě, kdy Štětina na pravé straně propadl v osobním souboji s Ondřejem Šašinkou. Dvaadvacetiletý útočník pak našel přesnou přihrávkou rozběhnutého Romana Potočného, jenž konečně prolomil svou střeleckou smůlu.

Ten měl sice při střele zblízka trochu štěstí, avšak brankáře Heču přeci jen dokázal propálit. Vzápětí se domácí dostali do mírného útlumu a přesně v polovině úvodního dějství toho chtěl využít Fleišman, jehož skákavý projektil z pětadvaceti metrů prosvištěl těsně kolem pravé konstrukce. Letenští se vrátili zpět do hry ve 24. minutě, svým jubilejním desátým ligovým gólem v kariéře vyrovnal teprve osmnáctiletý talent Adam Hložek.

Po nebezpečném přímém volném kopu od Dočkala a zákroku gólmana Laštůvky posunul Frýdek míč právě Hložkovi, který ho nekompromisně usměrnil pod břevno. Neuběhlo ani dalších sto dvacet sekund a Sparta náhle otočila vývoj, i v tomto případě skóroval Hložek. Tentokráte našel jeho hlavu naprosto ukázkovým centrem Švéd Karlsson a balón s pomocí horní tyčky doputoval za brankovou čáru, Laštůvka byl opět naprosto bezmocný.

Domácí se mohli ještě více uklidnit krátce po odehrané půlhodině. Do černého zamířil i Libor Kozák, když na něj defenziva Baníku zcela zapomněla po pasu Karlssona a zakončení z pěti metrů už bylo pro kanonýra takového formátu jen formalitou - 3:1. Ještě do přestávky mohl zkompletovat hattrick Hložek, nicméně ten po dělovce Ladislava Krejčího a perfektním zásahu Laštůvky nasměroval balón vedle bližší tyče.

Ve 39. minutě zahrozil na opačné straně Stronati, ovšem na poslední chvíli byl zablokován. Deset minut po změně stran centroval před branku Potočný a k hlavičce se prodral Stronati, jenže mířil jen do připravené náruče Hečy. Ostrava vykřesala plamínek naděje na bodový zisk v 63. minutě. Dočkal si ve vlastní šestnáctce počínal nedovoleně v souboji s Reiterem a rozhodčí Klíma po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Nemanja Kuzmanović a chladnokrevně zavěsil k levé tyči. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl Spartě vrátit dvoubrankové vedení nově příchozí Tetteh, ten však ve stoprocentní možnosti pálil příliš vysoko. S přibývajícím časem se na trávníku začaly projevovat emoce, které vyvrcholily osmiminutovým nastavením, v němž Klíma udělil hned čtyři žluté karty. Napjatá situace pokračovala taktéž po konci utkání, do potyčky se totiž ještě dostali střídající Baroš se Štětinou.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, o2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
berliner

Tip 3:1

Reagovat
boryland

1:1................

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, Baníku to na Spartě nejde.

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
čolo

4:1 Hložek 2, Karabec, Hancko - Drozd

Reagovat
bruchy

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele