základní část, 2. kolo
19.07.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Viktorka udeřila po centrech a z Liberce veze tři body

Plzeňští fotbalisté zůstávají stoprocentní i po druhém ligovém kole. Na hřišti Liberce sice dlouho čelili vzdoru domácích, přesto se po přestávce dokázali dostat zásluhou Pernicy a Kopice do dvoubrankového vedení. Musova branka byla Slovanu málo.

První poločas se nesl spíše v bojovném duchu než v tom fotbalovém. Důkazem budiž třeba Peškův tvrdý zákrok na Brabce nebo pozdější přitvrzení zde faulovaného. I tak ale diváci u Nisy nějaké šance viděli. Kopic po povedené individuální akci předložil Čermákovi, ten ale napálil pouze obránce.

Přihrávající Kopic se o deset minut později rozhodl vystřelit sám, jenže gólmanovi příliš starostí nenadělal. Největší příležitost první půle ovšem přišla na druhé straně, když Plzeň po propadnutí obrany zachránila jen Pázlerova neschopnost zkrotit míč.

Po návratu z kabin se sektor hostí zachvěl hrůzou, neboť Hruškovi vypadl balón z rukavic, před dotírajícím Karafiátem jej ale dokázal odkopnout. Brzy už se viktoriáni dočkali branky. Luděk Pernica zůstal po rohu ve vápně, počkal si na Havlův centr a nechytatelně jej trknul na zadní tyč.

Za Severočechy zahrozil střídající Musa, avšak ani jeho, ani Marova velká šance ke gólu nevedla. A tak přišla pohroma. Po dalším rohovém kopu se dříve skórující Pernica rozhodl posunout míč Janu Kopicovi, jenže povedeným obstřelem překonal Nguyena.

Liberec vykřesal naději deset minut před koncem základní hrací doby, kdy Nešický přesně našel hlavu Petara Musy a ten si připsal první ligovou trefu. V závěru už ale hrozili jen hosté, jako třeba do boční sítě pálící Kayamba, tudíž si také v poklidu pohlídali zisk plného počtu bodů.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Přání 3:2, Tip 0:1.

Reagovat
vanGomm

Pro Liberec bude těžké tu výhru z Ostravy potvdit a navíc proti Plzni.Remízu by ale uhrát mohl tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec první kolo překvapivě vyhrál v Ostravě 1:2 a tak si dnes budou věřit i na Plzeň. Tip : 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele