základní část, 9. kolo
14.09.2019 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia se na Inter naladila vítězně, Slovácko jednoznačně přemohla

Povedeným výkonem proti Slovácku se hráči Slavie naladili na úterní vstup do Ligy mistrů na San Siru. O jednoznačné vítězství 3:0 se brankami přičinili v první půli Hušbauer a Coufal, v závěru navyšoval Provod.

Hned v šesté minutě se sešívaným naskytla první tutovka. Hlavičku Škody vytěsnil Porcal, obrovskou příležitost pak zahodil Hovorka. O něco později si na dobrý míč za obranu naběhl Stanciu, avšak přestřelil a navíc mu byl odpískán ofsajd.

Ve druhé šanci se ocitl Hovorka, který pálil vedle hlavou. Červenobílé to ale moc mrzet nemuselo, neboť po zaváhání obrany Slovácka se u míče na pravé straně malého vápna objevil Josef Hušbauer, jenž šikovným obloučkem přes brankáře otevřel skóre utkání.

Tvrdou ranou se pokusil zaskočit Zajíc Koláře, neúspěšně. Podruhé tak udeřili slávisté. Coufal předal míč Zelenému, jehož pokus z první pořádně protáhl Porcala. K balónu se poté dostal Šimko, jenž nepochopitelně namazal zpět Vladimíru Coufalovi, a ten pohotově skóroval.

Hned dvakrát slávisté orazítkovali brankovou konstrukci v závěru první půle. Nejprve ve stoprocentní šanci selhal Škoda, který hlavičkoval do tyče, poté Stanciu přímák z velkého úhlu nečekaně rozehrál na bránu, toho pro změnu zastavilo břevno.

Po pauze se před Porcalem zjevil Olayinka, který ale vystřelil naprosto bídně. Gólman Slovácka poté bravurně vychytal Zeleného, na druhé straně nemusel Kolář proti Hofmannově hlavičce zasahovat.

Coufalova levačka na gólmana také nestačila, stejně tak neuspěl Tecl po Stanciuově pasu. Pojistit vítězství tak musel až střídající debutant Lukáš Provod. Druhá nová tvář Jakub Hora mu předal míč za vápnem, načež Provod napřáhl a stojící Porcal se jen ohlédl. Slavia tak nadále drží bez porážky první místo, Slovácko se pohybuje na hranici první šestky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

2:0

Reagovat
smetos

Jestli chce slavka udelat zas nejaky krok dopredu, potrebuje hrota

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele