základní část, 28. kolo
07.06.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovácko vytěžilo z velkého tlaku v Opavě jen bod

Velice zajímavý duel se odehrál v Opavě, byť skóre k takovému závěru úplně nesvádí. Domácí šli brzy do vedení, ve zbytku utkání se ale víceméně jen bránili tlaku protivníka. Ten nakonec skóroval jen jednou. SFC zůstává po remíze 1:1 předposlední, Slovácko se zase nadále pohybuje na hraně postupu do skupiny o titul.

K radosti Slezanů se do výkopu stihli uzdravit stoper Hnaníček a útočník Železník, kteří se zařadili k dalším devíti mužům vybraným do základní jedenáctky. V ní se i přes náročný program objevil také stále vitální záložník Zavadil. Hosté museli kvůli absencím lepit zejména obranu. Naštěstí pro ně již mohl nastoupit Reinberk, avšak chybějící Hofmanna a Kadlece chtě nechtě na stoperu zastoupili Daníček s Divíškem, nalevo se zase zabydlel jindy ofenzivní středopolař Kalabiška. Proti svému bývalému zaměstnavateli nastoupil forvard Slovácka Jurečka.

Poprvé bylo v Opavě živo po třinácti minutách hry. Hostující Sadílek si všiml skuliny v obraně soupeře, v níž našel Navrátila, jehož zakončení zneškodnil brankář domácí Fendrich. Za další dvě minuty došlo k srážce stopera Rychlého s gólmanem Trmalem a oba po tomto střetu museli opustit kolbiště. Trmalův náhradník Porcal poté díky vlastní chybě neudržel čisté konto příliš dlouho. Ve 21. minutě trefil odkopem dotírajícího Železníka, který pohotově uklidil míč do opuštěné svatyně - 1:0.

Záhy však mohlo Slovácko srovnat, jenže Jurečka trefil po centru od Reinberka tyč a dorážka Sadílka proletěla nad břevnem. Vzápětí přišla další pobídka pro Sadílka, tentokrát z levé strany od Navrátila, ale záložník hostů opět nenašel cíl a hlavičkoval vedle tyče. Opava se po útlumu znovu připomněla ve 29. minutě. Železník dostal přihrávku za obranu, dostal se však příliš blízko Porcalovi, který mu šanci zpacifikoval. Zajímavá první půle pokračovala tutovkou na druhé straně. Petržela si ideálně zpracoval dlouhý pas do pokutového území, ovšem v zakončení nechal vyniknout zasahujícího Fendricha.

Ve 33. minutě ukázal technickou zdatnost své pravé nohy Zavadil a z přímého kopu zaměstnal Porcala. Stejný hráč hledal těsně před přestávkou své spoluhráče z další standardní situace, Porcal vyrazil míč jen před sebe, načež byl rád, že dorážející Helešic vypálil nad břevno. Atraktivní podívaná byla k vidění i po změně stran. V 50. minutě si Kalabiška zaběhl za domácí zadáky, z první našel hlavu Zajíce, jemuž vzal gól tygřím skokem Fendrich. Následný rohový kop, který se konal po Kohútově zablokované dorážce při předchozí akci, přinesl zakončení Reinberka a další povedený zákrok Fendricha.

Slovácko přitápělo pod kotel čím dál více. V 58. minutě střílel Navrátil nad břevno, krátce poté prověřil Fendricha Havlík. V 64. minutě už ale Slezané inkasovali. Kohút v souboji přetlačil Řezníčka a ve vápně našel Petrželu, který konečně našel recept na Fendricha. Až poté domácí otupili tlak Moravanů, kteří se k další zajímavé situaci dostali až v 84. minutě, ale s navštívenkou od Divíška si Fendrich lehce poradil. V nastaveném čase posadil Havlík míč na hlavu Kalabišky, jenže ten také trefil Fendricha a skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
Spejbl

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele