základní část, 4. kolo
04.08.2019 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia neprolomila karvinskou tvrz a pouze remizovala

Slavia poprvé v sezóně ztratila, když remizovala v Karviné, která si naopak připsala první bod. Na postavení obou mužstev v tabulce se ale nic nezměnilo. Sešívání zůstávají na čele, kdežto Slezané jsou nadále poslední.

Ve středu obrany MFK se nově objevil Stropek, po karetním trestu se vrátil středopolař Smrž a na křídle nastoupila nová posila Vukadinović. Největším překvapením ale bylo nasazení brankáře Hrdličky na úkor Pastornického. Také hostující kouč Trpišovský udělal jednu změnu v obraně, když se vedle Kúdely postavil stoper Frydrych. Šanci dostali také záložníci Král s uzdraveným Masopustem.

Pražané sice dle očekávání drželi od úvodu míč na svých kopačkách, jenže kombinace jim zpočátku vázla. Pomohl jim ale domácí Ndefe, jenž ve 24. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. K nařízené penaltě se postavil kapitán sešívaných Souček, jenže střelu poslal vedle tyče a velkou šanci na otevření skóre zahodil.

Také Karviná sem tam vystrčila růžky. Po půlhodině hry například hlavičkoval po standardní situaci nad břevno Rundić. Ve 39. minutě ale domácí nechali v obraně velkou mezeru, které si všiml Hušbauer, jenž vyslal dopředu Van Burena. Ten ale únik zahodil, když se kličkou zahnal a Hrdlička jej vychytal. O čtyři minuty později se Van Buren zase hnal na Hrdličku, jenže opět selhal, když trefil pouze boční síť. Těsně před pauzou se ještě málem prosadil Ševčík, který po centru z práce strany hlavičkoval do břevna.

Krátce po změně stran vybojoval Masopust zdánlivě ztracený míč a předložil jej Ševčíkovi, jemuž další gól sebral na brankové čáře Ndefe. V 57. minutě zazářil Hrdlička, který nejprve v obrovské šanci vychytal Masopusta a poté lapil dorážku Van Burenovi. Po následném rohovém kopu zakončoval opět Van Buren, tentokráte vedle, a v 61. minutě prohloubil nizozemský fotbalista čekání na gól, když trefil tyč.

Postupem času se na kopačky slávistů začala snášet nervozita a nepřesnost. V 77. minutě nacentroval Coufal na Součka, který jen těsně minul. O deset minut později měl Souček další příležitost, ale zblízka trefil boční síť. V nastavení ještě hlavičkoval střídající Yusuf do připraveného Hrdličky, který uhájil čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (10)

Přidat komentář
Adhol

V Kraviný snad v suchým triku. 1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3, Karviná hraje dobře.

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
Fikus19

O:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

1:1...………...

Reagovat
smazaný uživatel

ta Slavia je strasne impotentni... s takovou na LM opravdu nemaji a vypadnou s kymkoliv

nechapu...co van Buren predvadi... misto toho... aby dal jasnej gol... tak vymysli a spekuluje... jak kdyby chtel dat gol kola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele