základní část, 24. kolo
08.03.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dělba bodů v Teplicích, Slovácko výhru ze severu Čech nevydobylo

Teplice, ještě usilující o účast v první desítce, a Slovácko, které by se rádo udrželo v první šestce, se ve vzájemném zápase o body podělily. Za celých devadesát minut se diváci na Na Stínadlech žádné branky nedočkali, a ačkoli aktivnější v ofenzívě byli hlavně ve druhé půli hosté, nakonec díky bezgólové plichtě odmítli posun v tabulce na čtvrtou příčku.

Moravský klub dlouhodobě na ten ze severu Čech neumí. Naposledy se z vítězství nad ním radoval v roce 2015, od té doby v sedmi případech za sebou maximálně remizoval. Tuhle nevalně vypadající bilanci se mu nepodařilo vylepšit ani na osmý pokus. Domácí, kteří nejsou aktuálně v nejlepším rozpoložení, tak po dvou porážkách znovu bodovali.

Slovácko drželo míč na kopačkách daleko častěji, číselně hovoříme o sedmdesáti procentech. Vyprodukovalo taktéž dvakrát více střel na bránu, na druhou stranu těch, co mířily přímo mezi tři tyče, mělo na svém kontě stejně jako jeho protivník, tedy čtyři. Suma sumárum byl konečný rezultát asi logickým a nejspravedlivějším vyústěním dění na hrací ploše.

První půlhodina tohoto klání nenabdla nějaké větší šance. Jako první se osmělily Teplice ve 3. minutě, a to zásluhou Řezníčka, který vypálil z hranice šestnáctky, nicméně brankář Trmal byl na jeho pokus připravený. Ve 27. minutě se po standardce Kučery snažil Trmala hlavou překonat Shejbal, avšak ani on se svým zakončením neuspěl.

Hosté poprvé zahrozili až šest minut před obrátkou. Po rychlém brejku uvolnil Navrátil na levé straně Jurečku, který pronikl do šestnáctky, gólman Grigar proti němu ovšem včas vyběhl, vytlačil ho do složitého střeleckého úhlu a nakonec jeho podnikání zamezil. Těsně předtím mohly zaúřadovat zase Teplice, jenže Řezníčkovi střelba vůbec nevyšla.

V 57. minutě mohl změnit vyrovnaný stav Zajíc, a to po tečovaném pasu od Navrátila, jenže jeho hlavička nebyla ani důrazná, ani přesná, a tak skončila v náruči Grigara. V 66. minutě mohl teplického muže v rukavicích překonat taktéž Kohút, ani on ho ovšem nedokázal propálit. O tři minuty později minul svými nůžkami domácí bránu Hofmann.

Slovácko pokračovalo v honbě za přesným zásahem i nadále. Situaci ze 76. minuty opětovně vyřešil až Grigar, jenž vytěsnil Havlíkovu pumelici do zámezí, v 77. minutě neskóroval ani Navrátil. Těsně před koncem šly Teplice do deseti, druhou žlutou a červenou kartu totiž za udeření do Petrželova obličeje obdržel Hyčka, krátké oslabení však přežily.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
bourbon

2:1 bohužel.

Reagovat
kecipep

Jak znám naše výkonnostní sinusoidy, tak budeme rádi za remízu 2:2

Reagovat
kecipep

Mareček by asi neměl být v předpokládané sestavě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele