základní část, 25. kolo
26.05.2020 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ševčík vystřelil Slavii vítězství v Mladé Boleslavi

Slavia potvrdila roli favorita a po dlouhé přestávce, způsobené koronavirovými opatřeními, získala tři body z půdy Mladé Boleslavi. Svůj náskok tak minimálně do středečního večera, kdy narazí Plzeň na Spartu, navýšila na čele na jedenáct bodů. O osudu utkání rozhodla jediná trefa z 22. minuty od Petra Ševčíka, pro něhož to byl letošní celkově čtvrtý přesný zásah.

Vstup do jarní části tohoto ročníku se Pražanům ne úplně dobře vydařil. A i díky této skutečnosti se jim luxusní odstup od druhé Viktorky poněkud ztenčil. Po porážkách na půdě Bohemians či na Slovácku se jim nynější výsledek velmi hodil do krámu. Zároveň prokázali, že na středočeský klub se jim dlouhodobě daří, a skolili ho už v osmém případě v řadě.

Sešívaní působili v úvodních pasážích hry bezpochyby nebezpečněji a už v 5. minutě se mohli ujmout vedení. Stanciu, hlavní dirigent sestavy, vyslal svou perfektní kolmicí do běhu Tecla, jenž se ovšem dostal do poměrně složitého střeleckého úhlu, a tak brankáře Šedu nepřekonal. Ten nakonec kapituloval, až když Stanciuův centr zužitkoval hlavou snadno Ševčík.

Hosté se snažili najít cestu za pojišťovací trefou, jenže ve 32. minutě nevypálil dobře Coufal, jehož slabý pokus z voleje skončil mimo bránu. V závěru půle se na střeleckou listinu hodlal opětovně zapsat Tecl, dopadl však stejně jako na začátku střetnutí, tedy že ztroskotal na Šedovi. Domácí ještě stačili do půle zahrozit Ladrou, ten ovšem trefil jen boční síť.

I druhý poločas nabízel slušné příležitosti na obou stranách, další gól však už tohle měření sil prostě nenabídlo. V 51. minutě se snažil zacílit Stanciu, jenž zakroutil míč přes zeď a tlačil ho na vzdálenější tyčku, leč merunu vyškrábl do zámezí pozorný Šeda. Jen o pár chvil později úřadoval Ladra, avšak slávistický gólman Kolář jeho zakončení perfektně vychytal.

Mladá Boleslav vystrkovala růžky i o pár desítek vteřin později, opět měl v celé akci prsty Ladra, jenž vybídl ve vyložené pozici spoluhráče Budínského, tomu ale střelba vůbec nevyšla, a usměrnil tak balón pouze nad břevno. V 64. minutě mohla udeřit naopak Slavia, Bořil si ovšem nerozuměl s míčem, takže ani po jeho možnosti se branková síť netřepotala.

Závěrečná dvacetiminutovka jako by jasně naznačila, že někteří hráči nejsou po herní stránce na požadované úrovni po více jak dvouměsíčním výpadku, evidentně nebyli plni fyzických sil, a větších šancí tak logicky výrazně ubylo. Slavia v podstatě pohodlně svůj těsný náskok udržela i proto, že Mladá Boleslav ve finále ztratila kreativitu i potřebný drajv v útoku.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pauza Slavii vyrazne pomuze. V opacnem pripade by se jeste mohla o titul strachovat.

Na start to bude slusnych 1:1

Reagovat
VojtovaChelsea

Proč jí pomůže pauza?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze byli pod tlakem, takhle se psychicky uklidnili a uz si ty body, co potrebuji uhraji.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha...

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Stanciu)

Reagovat
boryland

2:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

Klik bylo diváků?

Reagovat
smazaný uživatel

*kolik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele