základní část, 17. kolo
25.11.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovácko hýřilo aktivitou, přesto s Jabloncem pouze remizovalo

Jablonec předvedl další z řady chabých výkonů na hřištích soupeřů a může být rád, že si z Uherského Hradiště odvezl bod. Domácí Slovácko totiž bylo po většinu utkání lepší, přesto se Severočechy nakonec remizovalo. Moravané se alespoň v tabulce bodově dotáhli na pátou Spartu a šestý Baník, hosté zase přiskočili ke třetí Mladé Boleslavi.

Na pravý kraj obrany domácích se postavil Juroška, druhou stranu hřiště tak okupoval Reinberk. Post stopera obsadil místo vykartovaného Hofmanna Krejčí, v záloze dostal šanci Hellebrand a na hrot se vysunul Šašinka, neboť Zajíc zůstal pouze mezi náhradníky.

Kvůli trestu za čtyři žluté karty v sezóně nemohli za Jablonec nastoupit levý bek Krob, kterého poněkud překvapivě zastoupil stoper Břečka, a křídelník Jovović, jehož nahradil Acosta. Ve středu obrany se seřadili Jugas s Plechatým, v útoku pak Doležala doplnil Chramosta.

Již ve druhé minutě vypálil zajímavě z přímého kopu záložník Slovácka Havlík a jen těsně netrefil bránu soupeře. Někdejší mládežnický reprezentant se do zakončení dostal i za další čtyři minuty, ale i tentokrát přestřelil. Ve dvanácté minutě však zničehonic udeřili hosté. Acostův rohový kop vrátil před bránu Plechatý, kde se hlavou prosadil Doležal - 0:1.

I po obdržené brance Moravané nepolevili a nadále útočili. V 17. minutě se kolem svého strážce obtočil Šašinka, jenže střílel pouze na tribunu. Stejný hráč se o třináct minut později tlačil do obrovské šance, jenže pas na svou osobu v pokutovém území trestuhodně promáchl. Středočeši mezitím museli střídat, zraněného Hübschmana nahradil Kubista.

Ve 32. minutě už domácí zaslouženě vyrovnali. Značnou část práce odvedl Hellebrand, jenž si narazil míč s Navrátilem a poté zavezl míč do šestnáctky, před bránou našel Reinberka, který neměl problém zavěsit do poloodkryté brány. I ve zbývajících minutách první půle bylo Slovácko lepším celkem na hřišti, jenže skóre se už do přestávky nezměnilo.

Po změně stran se obrázek hry nezměnil. V 50. minutě měl Jablonec velké štěstí, neboť Navrátil nejprve trefil spoluhráče Kadlece a následně z voleje minul odkrytou svatyni. Za dalších sedm minut opět střílel Havlík, ale brankáře Hrubého zase vůbec nezaměstnal. Poté tlak Moravanů opadl a v 70. minutě se na druhé straně najednou v tutovce zjevil Chramosta, avšak balón netrefil ideálně a zamířil o dost vedle.

Jedenáct minut před koncem vyprodukoval pokus jako z děla Kubista, pálil však nad břevno. Krátce poté nenašel cíl ani Chramosta. V 90. minutě ještě gólmana Slovácka Trmala prověřil střídající Pleštil, na druhé straně zase Navrátilův centr málem zaskočil Hrubého. Ani jeden z uvedených hráčů ale nic nezměnil na dělbě bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele