základní část, 28. kolo
13.04.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň otočila s Baníkem, ale přišla o tři hráče

Hodně rozporuplné pocity budou panovat v kabině Plzně po sobotním duelu proti Baníku. Ten sice viktoriáni i přes nepříznivý vývoj a několik kontroverzí zvládli, avšak přišli o zraněné Kayambu s Chorým a vyloučeného Beauguela. Právě poslední dva jmenovaní byli střelci na straně domácích, na druhé straně otevíral skóre Stronati.

Červenomodří se dostali do první příležitosti zápasu v sedmé minutě, kdy za vápnem napřáhl Kayamba a řádně protáhl Laštůvku. Krátce na to zahrozili i hosté, to když po Jiráskově dobrém centru nedosáhl na balón Diop, za ním běžící Holzer zase promáchl. Delší pauza přišla po dvaceti minutách. Fillo ve vápně podstoupil ve skluzu souboj s Chorým, ten se zřítil k zemi a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Po delší pauze a konzultaci s videorozhodčím však svůj verdikt odvolal.

Baník se následně osmělil a do šance se dostal Kuzmanović, který si navedl míč do vápna a vypálil jen těsně nad Hruškovu bránu. Hra se přelévala ze strany na stranu po chvíli se zase musel činit brankář Laštůvka, to když zneškodňoval Řezníkovu hlavičku z těsné blízkosti po Kopicově centru.

Jako první nakonec udeřila Ostrava. Po rohu rozehraném na krátko se Kuzmanović jal nacentrovat na malé vápno, odkud efektně prodlužoval Diop na zadní tyč, kam zabíhal Patrizio Stronati. Jelikož Hruška zůstal přikovaný na brankové čáře, měl mladý stoper dost času a v klidu uklidil míč do sítě.

Ještě do poločasu přišly dva důležité momenty. Kopic z pravé strany odcentroval na Chorého, který uspěl v souboji s několika obránci, hlavou trknul míč za Laštůvkova záda a srovnal stav utkání. Následně se v protiútoku snažil Fleišman přehodit Hrušku, což se mu i povedlo, ale zřejmě ještě z brankové čáry vykopl míč Hubník.

Po pauze nastala klidnější pasáž, kterou ukončil svou ranou z dálky Jánoš. Jeho pokus se otřel o tyč a skončil vedle brány. Do velké šance se dostal dvacet minut před koncem střídající Beauguel. Jako první se dostal k odraženému balónu a z blízkosti na něj zírala poloprázdná brána, fantasticky se však stihl přesunout Laštůvka a ránu zneškodnit.

Francouzskému kanonýrovi se však přece jen podařilo skórovat. Po dlouhém pasu na Řezníka, pravděpodobně v ofsajdu stojícího, se tento krajní bek rozhodl poslat míč na druhou stranu Jeanu-Davidu Beauguelovi, který už se tentokrát nemýlil a rozvlnil síť. V příštím zápase se mu však nic takového nepoštěstí, jelikož pár minut po gólu byl vyloučen za loket do obličeje Jánoše.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

3:1...………..Prochy,Hubník,Hrošo………….

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele