základní část, 27. kolo
08.04.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta dvěma brankami po přestávce porazila Zlín a zůstává třetí

Sparta potvrdila, že se jí doma proti Zlínu daří, a moravského soupeře porazila o dvě branky. Domácí jsou v tabulce nadále třetí, Ševci naopak pokračují v propadu a klesli až na deváté místo.

Trenér letenských Ščasný se rozhodl pošetřit záložníka Frýdka a do sestavy se tím pádem dostal mladík Hložek. V útoku zase chyběl z formy hrající Tetteh, jehož zastoupil Drchal. Také hosté nastoupili se dvěma změnami v základní jedenáctce. Gajić ve středu obrany nahradil Bača a středopolař Podio uvolnil místo pro Hnaníčka.

Již ve třetí minutě zahrávali Pražané standardní situaci, ze které pálil těsně vedle Sáček. Za další tři minuty si první zákrok připsal brankář Ševců Rakovan po slabé ráně Drchala. Těžší práci měl slovenský gólman v osmnácté minutě, kdy vyrazil další nebezpečný pokus aktivního Sáčka. Zlín se poprvé vážněji osmělil o šest minut později, kdy po Hnaníčkově centru hlavičkoval nepřesně Holík.

I nadále však pokračovalo sparťanské obléhání pokutového území soupeře. Po jednom z dalších útoků vypálil po půlhodině hry Hložek, avšak minul prostor mezi třemi tyčemi. Ševci se po delší době zase osmělili v 36. minutě, kdy Bartošákovu střelu vyrazil brankář Nita na rohový kop. Na druhé straně předvedl o tři minuty později další nepřesný pokus Hložek. Branky se tak diváci v první půli nedočkali.

Střelecká aktivita domácích nevyprchala ani po přestávce, když hned ve 47. minutě zkoušel štěstí Hašek, ovšem vysoko přestřelil. Za dalších dvanáct minut se v dobré příležitosti ocitl Hložek, jenže neusměrnil míč za Rakovanova záda. O pět minut se Karlsson zase prezentoval vysokým, spíše ragbyovým kopem. V 67. minutě ale přece jen přišla první trefa v zápase. Karlsson z pravé stany našel v pokutovém území zcela volného Hložka, jenž prudkou střelou nártem rozvlnil síť.

Hned za minutu se Moravané pokusili o rychlou odpověď, Hlinka však nemířil přesně. A tak v 72. minutě Sparta zvýšila svůj náskok. Kanga při brejku vyslal střídajícího Tetteha do úniku, který prostřelil Rakovana. Střelec druhého gólu se o dvě minuty později mohl do statistik zapsat i jako nahrávač, Plavšić ovšem po jeho centru hlavičkoval do připraveného strážce zlínské svatyně. Hosté se již v závěru nezmohli na větší odpor, Pražané si tak nakonec připsali na své konto hladké vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Zlin prekvapi 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
insane

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za blbost že Hložek hrál místo Frýdka. Hložek hraje pořád, místo Frýdka hrál Hašek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele