základní část, 27. kolo
07.04.2019 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Olomouc dvakrát ztratila vedení, přesto vyhrála

Atraktivní utkání mohli sledovat diváci na Andrově stadionu. Domácí Olomouc, která si vítězstvím hlasitě řekla o skupinu o titul, hned od začátku zásluhou Jemelky vedla, brzy však srovnal Budínský. Na Faltův zásah odpověděl pro změnu Lingr, rozhodující branku tudíž vstřelil po hodině hry Jakub Yunis.

Karviná šla do zápasu s vírou, že naváže na povedený zápas s Baníkem, naděje však vzaly brzy za své. Po necelých devadesáti sekundách dostali domácí příležitost rozehrávat rohový kop. Ten povedeně zakroutil Falta, Václav Jemelka si míč na malém vápně zpracoval a horní částí nohy jej dopravil za Berkovcova záda.

Radost fanoušků Sigmy ovšem netrvala příliš dlouho. Po naprosto zbytečné ztrátě získal míč Wágner, posunul míč na Lukáše Budínského a ten umístěnou přízemní střelou z dvaceti metrů překonal brankáře Buchtu.

Po klidnější pasáži začala Olomouc znova zlobit po půlhodině hry. Proti skvělému obstřelu Texla ještě zasáhl Berkovec, i ten byl ale bezmocný o deset minut později. K přímému kopu se postavil Šimon Falta, famózní ranou vymetl šibenici, rozjásal své spoluhráče i fanoušky a karvinským připravil nemilý dárek na cestu do kabin.

Ti si z branky do šatny však zřejmě velkou hlavu nedělali. Krátce po pauze dostal hodně prostoru Ondřej Lingr, navedl si míč na střed a, stejně jako v první půli jeho kolega Budínský, i on teď přízemní střelou na zadní tyč překonal brankáře.

Momentum se přelévalo z jedné strany na druhou a po hodině hry se stav utkání naklonil zase pro domácí. Po Faltově rohu se dostal k odraženému míči Sladký, poslal načechraný centr na malé vápno, kde byl již připravený Jakub Yunis a hlavou rozvlnil síť. Pro mladého útočníka šlo o trefu ve druhém po sobě jdoucím zápase.

Ve zbytku zápasu přišla ještě jedna zajímavější situace na každé straně. Nejprve dostal Falta možnost z výhodné pozice zopakovat svůj výstavní trestný kop, ovšem selhal. A jelikož se v závěru neujala ani dalekonosná Budínského rána, skončilo utkání těsným vítězstvím modrobílých.

Ti se díky tomuto tříbodovému zisku minimálně do pondělí posouvají na sedmou příčku s jednobodovou ztrátou na šesté místo. Karviná stále drží barážovou patnáctou pozici s nejtěsnějším možným náskokem na Duklu.  

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele