základní část, 28. kolo
15.04.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Liberec vyhrál v Boleslavi a dostal se do skupiny o titul

Liberec v přímém souboji o šesté místo vyhrál v Mladé Boleslavi a v tabulce přeskočil svého soupeře. Všechny branky padly až ve druhém poločase, kdy se za hosty prosadili Potočný s Malinským. Za Středočechy až v závěru korigoval výsledek Přikryl.

Domácím stále chyběl disciplinární komisí potrestaný Komličenko, jehož v útoku nahradil Mešanović. Do obrany se naopak vrátil Hájek. Na druhé straně obsadil post pravého beka místo Fukaly Koscelník. Do útoku po jednozápasovém trestu zamířil Kozák, jenž na lavičku náhradníku posadil Musu, a v záloze se zase místo Sýkory objevil Mara.

Již v šesté minutě mohl hosty do vedení poslat Malinský, k němuž se míč odrazil poté, co brankář Šeda vyrazil pokus Potočného. Záložník Liberce však netrefil bránu. O tři minuty později kryl na druhé straně gólman Severočechů Nguyen ránu Buchy. Za dalších šest minut se Mešanović uvolnil v zajímavé pozici, jenže levou nohou minul cíl. O dvě minuty později vyslal Hubínek kolmicí dopředu Přikryla, jemuž se ale před Nguyenem zamotal balón pod nohama a z velké šance nic nebylo.

Ve 27. minutě našel Malinský výborným centrem zcela volného Potočného. Ten taktéž dobře z první vypálil na zadní tyč, kde se však s fantastickým zákrokem vytasil Šeda. Za Boleslav hrozil především Mešanović. Nejprve po půlhodině hry protáhl Nguyena dalekonosným pokusem, v 40. minutě zase dopadl jeho oblouček po vysunutí Přikryla za břevnem. Těsně před přestávkou měl další dobrou možnost Potočný, avšak po rohovém kopu trefil pouze spoluhráče, od kterého se míč odrazil do zámezí.

Po změně stran se na straně domácích dostal do hry střídající Mareš, jenž hned ve 47. minutě pálil těsně vedle po centru od Fulneka. Poté se delší dobru nic nedělo, ale za dalších dvacet minut se Slovan z ničeho nic dostal do vedení. Malinský utekl po pravé straně, odkud přihrál do pokutového území, kde se Potočný tentokrát nemýlil a přízemní střelou k tyči skóroval. Středočeši byli blízko vyrovnání o šest minut později. Matějovský rozehrál přímý kop chytře na Přikryla, který ovšem netrefil ideálně a balón se došoural kolem tyče do autu.

V 81. zahrával hostující Breite rohový kop, jenž propadl až na zadní tyč, kde Kačaraba v obrovské šanci netrefil bránu. Za další tři minuty byl Přikryl opět blízko vyrovnání, jenže trefil pouze obětavého obránce soupeře. O dvě minuty později si Šeda připsal dobrý zákrok proti střele Potočného, avšak v 89. minutě již kapituloval. Brejk Liberce táhl střídající Musa, který přihrál před bránu volnému Malinskému, jenž neměl problém přidat druhý gól svého týmu.

V nastaveném čase ale ještě stihla Mladá Boleslav utkání zdramatizovat. Vuklišević totiž ve vlastní šestnáctce přidržel Mešanoviće, který sice pádu na zem dost přidal, přesto sudí odpískal penaltu ve prospěch domácích. Pokutový kop s přehledem proměnil Přikryl, jenže to bylo vše, na co se domácí zmohli.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele