základní část, 8. kolo
14.09.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Zlínu k výhře stačil jeden gól, Bohemians pálili šanci

Zlín pokračuje ve skvělém startu do soutěže. Další tři body si odvezli z hřiště Bohemians poté, co jim stačilo vstřelit pouze jednu branku. Domácí byli rovnocenným protivníkem, ale své velké šance včetně penalty na rozdíl od hostů zahodili.

Trenér Klokanů před zápasem zamíchal sestavou. Do pětičlenné obrany se dostali mimo jiné Bederka s Bartkem a na pravém kraji zálohy operoval Reiter. Také lodivod Ševců Michal Bílek se odhodlal k několika změnám. Zraněného Hnaníčka nahradil na stoperovi Bačo a díru po Traorém, jenž přestoupil do Slavie, zalepil v záloze Lukáš Holík.

Bohemians se do první šance dostali po pěti minutách hry. Při rychlém brejku však na gólmanovi hostí Stanislavu Dostálovi nejprve ztroskotal Reiter a po něm i Filip Hašek. Za další čtyři minuty se po secvičené akci dostal ke střele Martin Dostál, jehož vychytal jmenovec Stanislav. Zlín poprvé zahrozil ve 13. minutě. Bartek ztratil míč ve středu pole a brankáře Valeše protáhl Holík.

V 18. minutě vrátil Bartošákův centr před bránu Beauguel, kde hostující Poznar trestuhodně netrefil zařízení. Po půlhodině hry provětral obranu Ševců domácí Dostál, jenž se po zblokované ráně opět dostal k balónu a na jeho přihrávku nedokázali do sítě dotlačit Záviška s Yusufem.

Čtyři minuty po změně stran se za obranu na dlouhý míč naběhl Poznar a jeho střelu z úhlu vykopl před brankovou čarou jeden z obránců Klokanů. Devět minut se do té doby bránící Bohemka dostat do vedení, když po rychlém protiútoku zakončil akci Yusufa Martin Hašek, avšak syn trenéra domácích nepropálil obranný blok Zlína.

Rozhodnutí zápasu přišlo patnáct minut před jeho koncem. Podio svůj dlouhý pas nasměroval na Poznara, jenž hlavičkou prodloužil na zcela volného Hronka, jenž sice do hry zasáhl až v průběhu poločasu, ale nakonec se stal hrdinou hostů, neboť zblízka propálil Valeše. Bohemians měli obrovskou šanci na vyrovnání tři minuty po radosti soupeře. Vodháněl spadl při průniku do pokutového území. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Martin Hašek, avšak Dostál jeho úmysl vystihl a skvělým zákrokem se podílel na tom, že tři body nakonec brali zlínští Ševci.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Omanomet

1:2 Yusuf - Poznar, Beauguel

Reagovat
HunterRomario

1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Bohemka to zkusí uhrát "na Csaplára" ale ševci už to v druhém poločase nepustí.

Reagovat
mario23

Traore bude chybět, tipnul bych remízu.

Reagovat
eL

Reagovat
smazaný uživatel

Tož by mě zajímalo, jak dlouho klokani tu šanci pálili. 5 minut ... 10 minut?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele