13. kolo
08.11.2015 15:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Vršovické derby skončilo 2:2

Vršovické derby mezi Slavií a Bohemians skončilo smírem. Klokani sice v Edenu vedli dvoubrankovým rozdílem, soupeř navíc neproměnil penaltu, ale nadějný výsledek neudrželi. Slavii dvěma góly spasil Milan Škoda. V Edenu se hrálo utkání plné šancí i gólů, navíc se skvělou kulisou necelých 14000 diváků.

Domácí i hosté v minulém kole získali tři body a že to nebyla náhoda chtěli potvrdit ve vzájemném souboji. Slavii se ale vstup do zápasu vůbec nepovedl. Jirásek poslal do vápna centr na nabíhajícího Čížka, ale jeho strážce Simon Deli nešťastně zakončil za něj. Vlastní gól tedy znamenal vedení Klokanů 1:0. O pár minut později vyslal dlouhý balónem Piták Škodu, ale ten tísněn nezakončil. Po půlhodině přišla další černá chvíle slávistického stopera Simona Deliho. Ve vápně skluzem fauloval Mosqueru a sudí odpískal pokutový kop, navíc byl Deli napomenut žlutou kartou. Josef Jindřišek nabídnutou šancí nepohrdl, penaltu proměnil a Bohemians vedli v Edenu už dvoubrankovým rozdílem.

Slavia se poměrně rychle zmátořila a alespoň do šaten snížila. Ve 38.minutě opět zafungovala spolupráce Pitáka se Škodou, který v tváří tvář Zlámalovi uspěl. Slavia si následně vytvořila tlak, ovšem pozor si musela dávat i na zadní vrátka. Acosta si totiž šikovně zaběhl za obranu a donutil k zákroku Berkovce. Utkání mělo v závěru poločasu výborné tempo i atmosféru a po kontaktu Voltra s Pauschekem sudí odpískal penaltu i na druhé straně! Voltr pádu hodně přidal a penalta byla přísná, na druhou stranu velezkušený Piták ji neproměnil a Klokani poločasové vedení uhájili.

Šance na obou stranách zdobily i druhý poločas. Hned z kraje nikdo ze Sešívaných nezareagoval na Jablonského prudký centr a Zmrhalovu střelu kryl Zlámal. V 58.minutě zahrál kapitán hostí Jindřišek rukou a jelikož to bylo ve vápně, měla se pískat penalta. Sudí hru ponechal a Klokani mohli nadále hájit těsné vedení.

Závěrečná desetiminutovka byla plně v režii domácích. Milan Škoda měl hned několik příležitostí, ale dočkal se až v 87.minuty. Po dlouhém centru absolvoval souboj se Zlámalem a hlavou dopravil míč do sítě. Bohemka reklamovala faul na svého brankáře, nicméně branka platila - 2:2. Nastavený čas ještě přinesl spoustu vzrušení a Klokani nakonec mohli brát tři body, ale Acostova střela skončila na břevně Berkovcovy branky. Vzápětí na druhé straně vyškrábl Zlámal další pokus nebezpečného Škody.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia se po střeleckém koncertu dotáhne na pohárové příčky.

4:0

Reagovat
patrikhm

Těžko, Slavia skončí max.šestá za Jabloncem!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 nebo 3:0

Reagovat
arsavin

1:1. Když bude nakloněno štěstí

Reagovat
ondrasch77

2-1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Na Duklu přišlo 10 547,takže odhaduji,že na Bohemku by mělo přijít ještě o něco více.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, nemáte někdo odkaz na stream zdarma? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře pr...deli

Reagovat
celticz

Doufám, že se vynoří nějakej Židáš a bude mektak něco o zákeřnosti a surovosti hráču "Betonky". Piták dobytek, Černý dvojitej! Bez Škodoffky a Yuehuů byste byli ´celkom akože v piče´.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele