6. kolo
31.08.2014 15:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:0

Velký zápas má za sebou David Lafata. Kapitán a kanonýr pražské Sparty nastoupil proti důvěrně známému celku, když do Prahy zavítal Baumit Jablonec. A byl to právě Lafata, který rozhodl o výhře domácích. Obranu hostí v čele s brankářem Vlastimilem Hrubým pokořil dvakrát.

Před odchodem do kabin se ještě oba celky vyrovnávaly, minimálně skóre měly stejné. Po pauze už se ale na trávník v Generali Areně vrátila jiná Sparta. A především kanonýr David Lafata, v Jablonci tolikrát milovaný a vzpomínaný, se zasadil o jasný výsledek. Diváci se nakonec dočkali dvou přesných zásahů. Velmi dobrý výkon podal také brankář David Bičík, který byl rozhodujícím faktorem toho, že Jablonec nevstřelil ani jednu branku.

Do první akce se dostával aktivní Kadeřábek, který si od úvodních sekund zápasu měnil místo s Matějovským. Nejprve pálil mimo, poté hledal nabíhajícího Vacka. Ten na hranici pokutového území sice míč dostal, ale díky třem protihráčům, kteří jej obklopili, o něj zase přišel. Ani Jablonec nesložil zbraně a Sparta musela několikrát vzývat všechny svaté, aby udržela nulu na kontě. Nejprve se o vstřelení gólu pokoušel Martin Doležal. Po něm se snášel míč od rohového kopu také k Pernicovi. Ten sice svou hlavičkou ještě bránu neohrozil, ale nebezpečí pro Bičíka tím neskončilo. Míč se totiž odrazil od Váchy právě k Doležalovi, který ale nastavil "špatnou" nohu a poslal míč naprosto mimo!

Zatímco Váchovo odpoledne nebylo ve znamení dobrého rozpoložení, tak David Lafata se pomalu sbíral k velkému představení. Aktivně rozehrál na křídlo, tam našel nabíhajícího Dočkala, který svému kapitánovi vrátil míč. Lafata dobře vybral místo k výskoku, ale jeho nepříliš důrazná hlavička Hrubého nezaskočila. Velká chvíle Sparty se dostavila pět minut před změnou stran, když si střela Marka Matějovského našla v pokutovém území volnějšího Krejčího, ale ten bránu o kousek minul.

Už v nastaveném čase první půle se málem mohlo měnit skóre, když se centr od Nováka snesl až ke Kopicovi, který na vzdálenější tyči zakončoval právě do brankové konstrukce. Od ní se míč odrazil mimo. Další Dočkalova akce již ze začátku druhé půle opět zaváněla nebezpečím zvaným Lafata, ale tentokrát jej ještě Pernica ubránil. O pár minut později se mu to ale už nepovedlo.

Na hodinkách sudího Královce se čas zastavil na jednašedesáté minutě, když se střídající Konaté podílel velkou měrou na první brance. A že to byla parádní trefa! Konaté si naběhl k vápnu, přenechal míč Dočkalovi, který jej nasměroval doprostřed brány. Tam se objevil David Lafata a nikým nehlídán vymrštil dlouhé nohy do vzduchu. Míč trefil parádně, kulatý nesmysl skončil pod "víkem".

David Lafata v životní formě, to byl dnes důvod pádu Jablonce. Zkušený útočník zakončil další povedenou útočnou kombinaci svých spoluhráčů a finální Kadeřábkův přízemní centr - 2:0.

Spolupráce Konatého s Dočkalem se projevila ještě jednou poměrně výrazně, když se druhý jmenovaný dostal k dobré ráně. Na tu by brankář Hrubý pravděpodobně neměl. Naštěstí pro hosty šla těsně vedle. Deset minut před koncem utkání se Jablonec dostal do slibné šance na snížení, když Vácha podcenil osobní souboj s Čížkem, kterému dovolil pelášit na domácí svatyni. Tu však hostující hráč i díky snaze Bičíka minul. Jablonec prohrál důležité utkání, i když své šance si vypracoval. Jen je nedokázal proměnit. A když už se mu to málem povedlo, jako po ráně Pavla Moulise, zaskočilo za Bičíka břevno!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad uz se Sparta probere...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný kříž...

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No nic tady to je jasných 10:0. Půlka repre hraje proti týmu, co tam nemá nikoho

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 do třetice všeho dobrého

Reagovat
ondrasch77

0-2 (Rossi, Crnkič)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Lafata- Vácha vlastní)

Reagovat
boryland

2:2.........

Reagovat
smazaný uživatel

Jablonec je bohužel mnohem lepší jak Ostrava či Dukla... tady to vypadá na další porážku naší spartičky.... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Sparta ted porazila Zwolle a že by v naší lize 3x v řadě prohrála?Viděl bych to tady na X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
forma

Bude opět přestřelka ... každopádně tip- 2:2 (Lafata,Hušbauer-Kopic,Mingazov)

Reagovat
smazaný uživatel

Hušby je nemocný, ten určitě ne

Reagovat
forma

pravda v tom případě 2xLafata

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je na střídačce.

Reagovat
smazaný uživatel

když už prohrát na Letný, tak aspoň góly Davida Lafaty

Reagovat
vanGomm

Na mistra Spartu je tato návštěva katastrofa.To snad ani není mozný.

Reagovat
forma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele