17. kolo
23.02.2014 15:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:2

Hostující Plzeň odjíždí z Ostravy se třemi body a navyšuje tím tlak na dosud první Spartu. Baník naopak prohloubil mizérii a ani gól Václava Svěrkoše nebyl dostačující. O gól víc totiž zaznamenal Stanislav Tecl.

Baník nadále klesá. A nejedná se pouze o ligové postavení, ale tradiční český klub klesá především v očích dříve zapálených diváků. Fanoušky ostravského klubu rozezlilo několik chybných rozhodnutí vedení, v poslední době dodala napjaté atmosféře punc zloby situace ohledně propuštění Martina Lukeše. Také proto se již po dvou minutách na hrací plochu slétlo několik desítek tenisových míčků a hra musela být přerušena.

Po jejím obnovení sudím Kocourkem se do akce dostali hosté, kteří chtěli překvapit zaskočené domácí hráče. Rychlonohý Milan Petržela se dostal do brejku, poradil si s obráncem před sebou a nahrával na volnějšího Daniela Koláře. Ten se sice ocitl v dobré palebné pozici, ale rozhodl se míč ještě posouvat pod sebe, kde už si vracející obrana Baníku vzala míč pod svou kontrolu. Po deseti minutách se Dan Kolář hnal do další šance a tentokrát ještě vybízel nabíhajícího Stanislava Tecla, o něhož se ale postaral vrátivší se obránce Michal Frydrych a míč odkopl na rohový kop.

Plzeň se dostala do jasně dominantního postavení a určovala tempo hry. Od rohového praporku se pokoušel zaskočit Pavlenku Horváth, ale domácí brankář byl včas na svém místě a balon z brankové čáry vyboxoval. Ostrava se probudila až po dvaceti minutách. Nejprve se míč málem dostal za brankovou čáru díky Štěpánovi, poté se Holzer s Kukecem nedokázali prosadit. Pevná obrana Plzně zkrátka dnes gól inkasovat odmítla.

Naopak se díky těmto klíčovým zákrokům do šance dostal Stanislav Tecl a využil jí naprosto skvěle - centr od rohového praporku si v pokutovém území našel právě vysoký útočník Viktorie a prostřelil brankáře Jiřího Pavlenku - 1:0.

Favorit utkání si tedy mohl oddychnout, protože na Bazalech vedl a nadále se pokoušel útočit. Daniel Kolář vymyslel parádní nahrávku na nabíhajícího Tecla a ten mohl přidat druhou branku utkání. Jeho rána ale nakonec mířila těsně vedle pravé tyče. Na dnešní utkání nebude nejlépe vzpomínat brankář Matúš Kozáčik, který se zranil a jeho místo v bráně Plzně musel zaujmout náhradní brankář Petr Bolek. Krátce před odchodem do šaten se brankář Bolek musel vyrovnávat s tvrdou ranou Daniela Holzera, ale naštěstí mu vypomohl vracející se Václav Procházka.

I když se na konci první půle herní projev Ostravy zlepšil, začátek té druhé domácí opět nezvládli. A dokonce tím umožnili Plzni navýšit své vedení. Centr Jana Kovaříka se přes Řezníka dostal až k připravenému Stanislavu Teclovi a ten míč poslal za Pavlenkova záda!

Ostravští hráči reagovali opět zvýšeným tlakem, ale dobrou příležitost Štěpána nezakončil Dávid Škutka ani Davor Kukec. Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal také Václav Svěrkoš, který využil dlouholetých zkušeností a ve svém prvním letošním utkání vstřelil první gól. Situaci předcházela červená karta pro Tomáše Vengřinka. Paradoxně právě v oslabení se Ostrava dokázala vzchopit. Po faulu Horvátha na Svěrkoše se k centru do vápna dostal Štěpán, ten ještě lépe našel nabíhajícího Václava Svěrkoše a zkušený útočník hlavou stanovil konečný stav utkání. Ostrava sice bojovala, ale favorizovanou Plzeň překonat nedokázala.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
twl

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Kepy_FCB

1:2

Reagovat
willdonor

Reagovat
vanGomm

Tip HX

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boryland

1:3........Kolda,Petržel,Wagy.....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Pro Baníček

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel pro baník to bude pěkný výprask

můj tip : 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mrdka špinavá ten kocourek,zkurvysyn zajebaný,vždycky jsem myslel,že Spar´tani jen brečí,ale tu káru jim těžce ,,někdo" tlačí,jako my jsme dali 2 góly,oni 2 góly,my máme hovno a oni 3 body,ale to by se dalo pochopit,že to třeba neviděl,ikdyž by se zápas zákonitě vyvíjel jinak a udělal hrubou neodčinitelnou chybu,ale nebylo tam jen to,úplně otáčel verdikty,nenechal nás vůbec nadechnout se k nějakému závěru,vyloučil nám hráče,ikdyž to jsem dobře neviděl,nicméně se mu to asi moc hodilo,ani ty 2 minuty nenechal dojet,co kdyby to tam ještě spadlo,že...Já nepatřím lidem co si stěžujou na rozhodčí,většinou vůbec nekomentuju chyby sudích,ale dnes si to pohlídal Kocourek jak starý mazák z Ivánku kamaráde...

Reagovat
willdonor

teď mě mrzí že jsem to neviděl. když jsem tu zahledl to že plzeň vyhrála tak jsem si nejdřív řekl "svině" (protože jsem sparťan), ale pak jsem si zase řekl že se mi líbí že je tecl ve formě....a ted jsem zase rozčarovanej...

Reagovat
smazaný uživatel

nikomu nenadávej ! nebo snad nemáš rád fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš na tlamu zvrhlíku?! Na úchyláky jsem alergický !

Reagovat
willdonor

kde najdu záznamy všech spornejch momentů?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím,asi až v ,,Dohráno" a večer v tv by měl být vidět ten negól.

Reagovat
smazaný uživatel

super výhra !!!! potřeboval jsem výhru Viktorky pomohli mi tiketu !!

Reagovat
smazaný uživatel

Pevná obrana Plzně zkrátka dnes gól inkasovat odmítla. Mám dost

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ta ruka Plzně v obraně taky vidět nebyla . Ale počkám si na tv.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam není zmínka o tom upřeném gólu Doopravdy objektvívní jak cyp tenhle komentář

Reagovat
smazaný uživatel

No hnus,kdo to psal?Pražák,spíš Plzeňák vole

Reagovat
smazaný uživatel

Pražák

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jaRys9

Strašně průkaznej záběr, hlavně že balon je ve vzduchu viď?

Reagovat
nemanja

http://dopice.sk/8Eg tu je na zemi

Reagovat
smazaný uživatel

konečně nějaký pořádný záběr

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak by se vešel ještě jeden míč

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 je málo, mělo to být 0:5, takže pro účastníka LM a EL vostuda jak trám.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 není ostuda ,ostuda je že nebýt rozhodčích , tak Plzeň prohrála

Reagovat
HorajzmAmmann

remízka no...asi I když mladý v Baníku by to třeba nakoplo jako proti Lbc a MB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele