30. kolo
01.06.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 0:1

Domácí Baník dnes v podvečer prohrál s Jabloncem, utkání rozhodla jediná branka. Tu vstřelil deset minut před koncem zkušený Karel Piták a Baumit slaví cenné tři body.

Ostravští hráči byli svému sokovi víceméně rovnocenným soupeřem, čemuž také odpovídal bezbrankový stav po dlouhou dobu utkání. V začátcích utkání se jednalo především o neschopnost obou týmů dostat soupeře pod tlak, takže žádných větších šancí jsme se nedočkali.

Mnoho přihrávek v rámci domácího týmu směřovalo na nabíhající hvězdu Milana Baroše, zkušený hráč ale nedokázal přesně zakončit. Po třinácti minutách musel střídat Daniel Rossi, jehož místo zaujal Jakub Štochl. Jinak ale úvod první půle nic zajímavého nepřinesl. Po dvaceti minutách sice útočník Lukáš Třešňák dostal míč za záda brankáře Jiřího Pavlenky, ale jeho radost zkazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

O chvíli později se zkušený záložník Karel Piták dostal před Pavlenku znovu, ale z relativní blízkosti jej neprostřelil. A po Fantišově přihrávce sice hrozil Milan Baroš, ale poslední klička mu nevyšla. Do zajímavé střelecké pozice se dostal Tomáš Jablonský, ale na něj byl připraven opět Jiří Pavlenka a ránu chytil.

Druhá půle byla přímým odrazem té první, ani druhé dějství v úvodu mnoho šancí nepřineslo. Když časomíra odkrojila z utkání hodinu, po chybě Baroše se do rychlého protiútoku dostali hosté. Třešňákova střela ale mířila nad bránu. Milan Baroš se snažil chybu napravit a po jeho centru se k bráně dostal Michal Frydrych, jehož projektil ale mířil překvapivě vysoko. Dvacet minut před koncem utkání se po skrumáži těl v pokutovém území dostal do zakončení Milan Baroš, ale hostující obrana si s jeho akcí poradila.

A tak utkání rozhodla jediná branka. Chvíli před koncem se po nahrávce Jana Kopice dostal do zakončení Karel Piták a jeho ránu zastavila až síť za zády brankáře Pavlenky - 1:0. Domácí Baník se sice snažil o vytvoření tlaku, ale tři body nakonec berou hosté.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Veselac

Baník - rychle zapomenout na tuto sezónu a připravit na další. tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Baník se prostě musí změnít a novou sezonou hrat prostě dobry fotbal a ja doufám aspon remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hráči to odchodí , prohrajem a 14.flek

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele