26. kolo
20.04.2012 20:15 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 4:0

Na čele Gambrinus ligy zůstane i po tomto kole Slovan Liberec. Severočeši doma nezaváhali proti houževnatému Žižkovu, když ho sestřelili čtyřmi brankami. Ačkoliv je výsledek jednoznačný, Liberec se na vítězství pořádně natrápil. Vždyť ještě čtvrthodinu před koncem byl stav nerozhodný.

Liberečtí se pochopitelně ujali iniciativy, ale nutno podotknout, že Žižkov je do ničeho nepouštěl. Větší vzrušení přinesla až třicátá minuta, to velice nebezpečně pálil Breznaník, ale jeho pokus zlikvidoval brankář Kolář. Následně ještě vypálil z voleje Gebre Selassie, ovšem míč se mezi tři tyče nedostal. První poločas skončil 0:0 a spokojenější mohli jít do šaten hosté.

Slovan nechtěl dopustit ztrátu a podle toho se také ve druhém poločase zařídil. Po individuální akci Rabušice si brankář Kolář jen oddychl, když šla střela těsně kolem jeho tyče. A Gebre Selassie zase z penaltového puntíku spálil doposud největší šanci domácích. Nerozhodný výsledek platil u Nisy až do 73. minuty. Pak totiž napřáhl z voleje Breznaník a střelou k tyči zařídil Slovanu veledůležité vedení - 1:0.

Výsledek 1:0 ale stále nic neznamenal. Definitivní zlom zápasu nastal až s vyloučením Šťastného. Ten zajel do Šurala a hlavní sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. To byla rána, ze které už se Žižkov nevzpamatoval. Liberec v poslední desetiminutovce předvedl ofenzivní smršť a Viktorka si nakonec odvezla čtyřgólový debakl. Breznaník našel ve vápně Musiola a ten přeloboval gólmana Koláře - 2:0 pro Liberec.

Dvě minuty před koncem si udělal z obrany Viktorie "dobrý den" Jiří Štajner a přihrávkou před poloprázdnou branku vyzval ke třetí brance Rabušice - ten neodmítl - 3:0 pro Liberec. O minutu později byl zatlučen poslední hřebík do žižkovské rakve. Kolář sice střelu Breznaníka vyrazil, ale jen před sebe, kde číhal Fleišman - 4:0. Liberec nakonec vyhrál jednoznačně, ale jednoduché to rozhodně neměl. Co je však důležitější, Liberec získal tři body a upevnil si vedení v soutěži.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady bohužel není co řešit... Liberec 4:0 Žižkov

Reagovat
patrikhm

Jak bohužel?!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle vědět v 71.minutě, byl by ze mě zítra rentiér

Reagovat
Petr325

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

SLOVAN 3-0 Žižkov

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Chlupatá máma

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele