26. kolo
24.04.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Plzeň byla aktivnější, Budějovicím ale branku nevstřelila

Plzeň již asi definitivně může zapomenout na pohárovou Evropu. Po bezbrankové remíze a nepříliš přesvědčivé výkonu sice stáhla rozdíl na šest bodů. Jak Jablonec, tak Teplice ale ještě mají zápas k dobru.

České Budějovice tak podruhé v řadě remizovali. V minulém kole se jim podařilo zaskočit jiného favorita ze Sparty. Na třinácté příčce tak mají na sestupující Kladno náskok již čtyř bodů. Zato Plzeň nevyhrála již pět ligových soubojů v řadě a tabulkou postupně klesá.

První střela přišla již po třech minutách hry. Petrželův centr z přímého kopu sice obrana Dynama odehrálo do bezpečí, vzápětí však přišel další centr. Po něm hlavičkoval na Kučeru útočník Rezek - gólman schoval míč ve své náruči. V deváté minutě přišla první vyloženější šance. A opět to byli domácí, kteří zahrozili. Dělovka Rajtorala ale nakonec skončila těsně mimo. V 18. minutě domácí zahrávali první rohový kop. Po centru Petržely hlavičkoval nebezpečně Jiráček. Kučera míč vyrazil. Míč se však znovu odrazil k Jiráčkovi, i tentokrát byl ale gólman hostů šikovnější.

I hosté se dostali k rohovému kopu. K dispozici měli dokonce dva po sobě - první plzeňská obrana odehrála, po tom druhém se předvedl gólman Daněk, když lapil hlavičku Horejše. A domácí brankář byl očividně ve formě, parádní robinsonádou vyboxoval dělovku Volešáka. Jako by si ale hráči obou mužstev nebezpečné akce pro tento poločas již vyčerpali, další pokus přišel až ve 36. minutě. Do šance se propracoval Petržela. Zasekávačkou se zbavil Žižky, sám před Kučerou ale zacílil vysoko nad.

Do konce poločasu přišla ještě jedna zajímavá situace. Viktoria měla výhodu přímého kopu z pětadvaceti metrů. Avšak Lecjaks zamířil technickou střelou vedle levé tyče. První půle tak skončila bez branek.

Druhá půle rozhodně nezačala v rychlém tempu. Hrálo se ve středu pole, hrálo se bez většího nasazení. Ani jedno mužstvo se do zakončení příliš nedostávalo. Když už se ke střele napřáhl Kolář, skončil míč kdesi daleko v ochozech. O deset minut později se ke střele odhodlal také Jan Rajtoral. Ani on branku netrefil. Další polo-šanci měl Rezek. Limberský ho našel volného v pokutovém území, on ale na míč pořádně nedosáhl a jeho slabá hlavička skončila v Kučerově náruči. Na druhé straně se připomněl také Jiráček, po centru Ševinského hlavičkoval vedle pravé tyče.

Snad jedinou opravdu nebezpečnou šanci měl v 83. minutě Volešák. Jeho střelu perfektním zákrokem vyrazil Daněk na roh. S ním si defenzíva domácích poradila. V poslední minutě se ještě pokoušel výsledek zvrátit Jan Rezek. Z hranice vápna šel jeho pokus vysoko nad branku. Po nudném druhém poločase tak utkání skončilo překvapivou bezbrankovou remízou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fcviktoria.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele