15. kolo
23.11.2009 17:30 CET
6 : 2
(2:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Teplice 6:2

Pondělní dohrávka patnáctého ligového kola mezi Sigmou Olomouc a Teplicemi skončila hokejovým výsledkem 6:2. Šťastnějším celkem byli nakonec domácí, kteří potvrdili svou vynikající formu.

První poločas nabídl pohledný fotbal, řadu šancí, ale hlavně tři branky. Nebezpečně hrozila především Sigma, která již v úvodních minutách ukázala svou sílu. I když se žádná z její šancí neujala, ve 24. minutě šla přeci jen do vedení. Teplice zahrávaly rohový kop, ten jim však příliš nevyšel, a tak se domácí borci dostali do rychlého protiútoku. Navíc postupovali v početní výhodě a také toho využili. Bajer našel Šultese, jenž z pravé strany následně překonal Grigara.

Už za malou chvíli vedla Olomouc o dvě branky. Petrova střela sice ještě v síti neskončila, jenže míč se odrazil ke kanonýru Michalu Ordošovi, který jej v akrobatické pozici uklidil do sítě. Svěřenci Zdeňka Psotky přidali do přestávky ještě jeden gól, ten ovšem nebyl pro ofsajd uznán. Sigma se už možná viděla v kabině, když v 42. minutě Teplice snížily. Vachoušek uvolnil Merziče, ten nacentroval do vápna, kde se hlavou prosadil Mahmutovič.

Jako první se mohl po změně stran prosadit Šultes, ale chyběla mu přesnost. Zanedlouho to už dopadlo pro Olomouc mnohem lépe. Z levé strany odcentroval Ordoš, našel hlavu stopera Dreksy, který bez problémů skóroval. Teplicím se však povedlo opět velmi brzo snížit na rozdíl jediné branky. Na centr si naběhl na hranici malého vápna obránce Martin Klein a jeho hlavička přeletěla i gólmana Lovásika.

Severočeši rázem ožili a toužili alespoň vyrovnat. Sice se na malou chvíli nastěhovali před domácí bránu, nic z toho však nebylo. Naopak opět udeřila Sigma. Nejprve včas před Šultesem zasáhl Grigar, už o minutu později to však bylo přeci jen 4:2. Olomoucký rychlík se efektivně zbavil dvou obránců, vypálil a teplický gólman na poslední chvíli míč vyrazil alespoň na břevno. Od něj se však odrazil k dobíhajícímu Ordošovi, jenž v pohodě skóroval.

A zřejmě inspiroval svého spoluhráče Pavla Dreksu. Ten se totiž v 80. minutě také podruhé zapsal do střeleckých listin, a to když uklidil míč po Janotkově centru přesně k pravé tyči. Ani to však ještě nebyl konec. Po faulu Grigara na Šultese zahrával Janotka penaltu, a tu také v poklidu proměnil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (18)

Přidat komentář
Aris1914

tož to vidím tak, že tepličáci se přijédó do olomóca akorát podívat na tó krasnó hanó a na andráku dostanó búra a pojedó dom

Reagovat
pavel.fotbal

Tak snadný to nebude, doufám, že Teplice odvezou aspoň boda. I v tý zdecimovaný sestavě, jako Severočech, jsem jim nikdy moc nefandil, ale teĎ bych si přál ten titul k nám na Sever jako nikdy, taková šance už nemusí být a tak vz hůru TEPLICE ! ! !

Reagovat
Aris1914

tož co jsem říkal?

Reagovat
Paddy

toš máš recht ogaro

Reagovat
Aris1914

nakonec nemám přece před chvilkou padl 6.

Reagovat
Paddy

tak to má byt, čecháčci by od nás měli častěj dostávat tak do držky

Reagovat
Aris1914

to jo ještě na jaře srazit hřebínek spartě, postoupit do pohárů a budu moc spokojenej s letošní sezónou

Reagovat
Paddy

ač Zlíńák, tak to přeju Sigmě a Brnu jj to mas pravdu Sparta by taky potrebovala poradne pres rypak

Reagovat
Paddy

a samozrejme zachrana Slovacka!!!

Reagovat
Aris1914

tož velký pozdrav do ševcova a přeju abyste se zase objevili v GL

Reagovat
Paddy

snad se zadaří, našlápnuto máme, po tom průseru na začátku to ted docela jede ...

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat
smazaný uživatel

co k tomu dodat já sigmák nemám slov

Reagovat
Paddy

Reagovat
Aris1914

něco podobnýho cítím i já

Reagovat
diastan

hh sigma ma podle me za posledni zapasy nejlepsi formu z gl

Reagovat
smazaný uživatel

dobry deen, 6-2, co jeee

Reagovat
smazaný uživatel

Olomouc vyhrála zaslouženě a to ze dvou důvodů: 1.Hrála fakt výborně a má momentálně nejlepší formu v celé liza a za 2.Bylo vidět že teplice nehráli na 100% protože nemohli. Přesto do 70.minuty otevřenej zápas,Olomouc byla 70 minut lepší,ale Teplice celkem slušně bránily a ukázaly i přes zdrav.problémy že ligu vedou zaslouženě. Posledních dvacet minut bylo jasných Teplice odpadly a bylo po zápase. Přesto oba týmy si zaslouží na naši ligu kvalitní fotbal,dobrý týmy slušná atmosféra. Jinak pentla byla jasná. A Psotka je trenér číslo 1 co se týče repre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele