29. kolo
08.05.2010 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:1

Teplice se pomalu můžou rozloučit s pohárovou Evropu. V dnešním utkání nedokázaly přehrát Sigmu Olomouc, byť hrály v početní převaze, a jen remizovaly 1:1. Vzhledem k výhře Jablonce skončí Teplice s největší pravděpodobností čtvrté.

První poločas nabídl divákům velmi zajímavou podívanou. V první opravdu velké šanci se ocitli Olomoučtí, konkrétně Hubník, jenž se sám řítil na brankáře Slavíka. Útočník hanáckého celku si ale míč předkopl a z úhlu už to měl složité. Vzápětí se hra přesunula před olomouckou branku, po standardní situaci se dostal v bezprostřední blízkosti k hlavičce Veverka, ovšem naštěstí pro hosty zamířil vedle. Ve 24. minutě se znovu opakovala velká šance Olomouce a vzápětí i Teplic. Ordoš napálil svůj pokus do tyče a Kalivodovu střelu pěkně vychytal olomoucký brankář Blaha.

Přesně po půlhodině hry vstřelila Sigma úvodní gól utkání. Olomouc sehrála celou akci á la Barcelona, po sérii přihrávek se dostal do zakončení Jan Navrátil a proti Slavíkovi byl úspěšný - 0:1. Ve 43. minutě si ale hosté výrazně zkomplikovali utkání, Aleš Škerle v pokutovém území fauloval a obdržel za to červenou kartu, ba co více, domácí zahrávali pokutový kop. Nařízenou penaltu proměnil Štěpán Vachoušek a Teplice srovnaly krok. Vyrovnání nalilo Teplicím novou krev do žil a hned za minutu už mohli domácí vést. Veverka přihrál Vondráškovi, po jeho střele se zatřáslo břevno. První poločas tedy skončil remízou 1:1.

Teplice vstupovaly do druhého poločasu s tím, že mají v poli o jednoho hráče více, ovšem na samotné hře to nebylo příliš znát. Domácí sice drželi míč častěji na svých kopačkách, jenomže vše si komplikovali nepřesnostmi. Dvacet minut před koncem mohli jít domácí do vedení, Došek dobrou prací vybídl ke skórování Vondráška, jenomže ten přestřelil. O chvíli později protáhl brankáře Blahu Zoubele, ale stav byl stále nerozhodný. Veškeré naděje Teplic mohl utnout olomoucký Janotka, svojí střelu ale uspěchal. Když v nastaveném čase z dobré pozice přestřelil Vachoušek, bylo po zápase.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TEPLICE-OLOMOUC 4-o

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jedině to nechává Teplice ve hře o Evropu.Olomouc tam jede už prakticky na výlet,ale i v podobných situacích mívají týmy někdy motivaci.

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

škoda - - čekal jsem víc

Reagovat
smazaný uživatel

TEPLICE - - - doufám, že Spartu potrápíte, ona už dávno není železná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele