19. kolo
08.03.2009 20:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Sparta Praha 1:2

Sparta si na děsivém terénu připsala tři body za vydřenou výhru proti Žižkovu. Ten se rychle ujal vedení, avšak ještě rychleji o něj přišel. Sparta, která konečně nastoupila s dvojicí útočníků, působila v obraně kompaktně a vyrovnání již nepřipustila.

Už v páté minutě šlo na mnoha částech hřiště znát, že se trávník od minulého utkání o moc nezlepšil. Na rozdíl od zápasu Bohemians - Slavia se ovšem dostalo i na góly. V deváté minutě rozehrál Švancara narychlo rohový kop, Vaculík hlavičkou přeloboval Blažka a Straka na brankové čáře dorazil míč do branky. Fanoušci se však ani neusadili zpět na svá místa a už se zvedali ti sparťanští. Holenda převzal přihrávku zády k brance a po otočce nepálil tvrdě, avšak přesně k tyči podél brankáře Bartalského.

Domácí se v zápase nikterak neztráceli a před Blažkovou brankou bylo neustále dusno, přesto měla Sparta hodně blízko k obratu. Kucka prokázal svůj důraz a dostal se ke střele na hranici vápna, jenže Bartalský s obtížemi vytlačil na tyčku. Koukal pobyl na hřišti pouhých pár vteřin a okamžitě načasoval skvělý pas na Straku, jenž uháněl sám na brankáře. Prováhání správného okamžiku ho donutilo k nepřesné střele. Po půlhodině hry však přišel Žofčákův "zkrácený roh", který zakroutil přímo na hlavu Kucky, a ten pohodlně hlavičkoval do horního rohu branky.

To bylo z první půle vše. Nutno podotknout, že pohled na hru dával divákovi obrázek lepšího výkonu Žižkova. Dvě defenzivní chyby ovšem odsoudili domácí k odchodu do kabin s brankovým mankem.

Druhá půle už byla přeci jen uzívanější. Sparta si celkem v klidu hlídala vedení, a to i přes vyřazení Hubníka kvůli zranění. V tom se nesl i celý duch druhé, nudné půle. Žižkov se marně snažil o vychytralý útok, který by znamenal vyrovnání. Sparťanské výpady často střelou taktéž nekončily, a když už, tak míč letěl několik metrů mimo tři tyče.

S postupem času samozřejmě přicházeli hráči o nervy a žlutá střídala žlutou. Sabou se několikrát nepohodl s Kuckou a oba nakonec mohli být rádi za pouhé karetní napomenutí. První střela, která nenechala asi žádného diváka klidným, byla ta Zemanova v 76. minutě z přímého kopu, který míč zakroutil jen těsně vedle bližší tyče. Ve třetí minutě nastavení konečně přišla také střela, která mohla znamenat vyrovnání. Vozábal si nechal míč dopadnout na kopačku a tvrdě vypálil. Bohužel pro něj mířil přesně do míst, kde byl Blažek, který reflexivně vyrazil na roh. Po něm se před prázdnou bránu hrnul Zeman, ale z dálky branku netrefil. V samém závěru se v dobré pozici neprosadil ani Kulič, to už však nic neměnilo na důležité výhře Sparty.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud Sparta vsadí na univerzální systém 4-1-4-Holenda, tak já vsadím na Žižkov. tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Né Holendů né!už né!jestly tam místo toho blba nastoupí Bony tak já vsázím na Spartu 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude bramboračka

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně hustá

Reagovat
smazaný uživatel

To už bych snad radši koukal na Olmík s Boleslaví, tohle nebude mít s fotbalem moc společnýho. Pokud Sparta zahraje podobným stylem jako proti Budějkám nebo na Hané (doteď nechápu, jak je mohl Pepík za to, co tam předvedli vychvalovat, asi hřešil na to, že to nešlo v TV a moc lidí to nevidělo), tak Viktorka rozhodně neprohraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka vs. Sparta překvapeně 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

inu prekvapene vitezstvi

Reagovat
Tomtaf

1:12

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo by bejt

Reagovat
smazaný uživatel

spiz bych to videl na 12:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:12?hulíls trávu a vlézlo ti to na mozek.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele