20. kolo
14.03.2009 17:00 CET
3 : 3
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Slovan Liberec 3:3

Když se v zápase na zlínské Letné prosadí dva hráči, bere se to jako mírný úspěch. Když se ale tito dva hráči postarají celkově o šest gólů, poskytne se nám nevídaný obrázek. Liberec, který vypadal, že si dvougólová vedení uhájí, byl nakonec za remízu velice rád.

Už v sedmé minutě Liška našel krásnou českou uličkou mezi stopery Keriče, který si míč lehce zpracoval a po vniknutí do vápna levačkou bez problémů překonal Baránka. Další šance přišly až po více jak čtvrthodině hry. Před domácí brankou se po centru objevil Nezmar, ale hlavičkou doprostřed značně ulehčil brankáři šanci. Na druhé straně našel centrem Čelustka Kroupu, který zase nedal střele razanci.

Ve 26. minutě si Andrej Kerič připsal druhou branku. Vyskočil zachyboval, Liška pohotově vyslal do brejku libereckého kanonýrka, který vyhrál běžecký souboj se Zúbkem a svou střelu sám dorazil hlavičkou. Hra se tak dostala do jakéhosi spánku, z kterého ji mohl vytrhnout Vyskočil, kdyby po Čelustkovo centru nehlavičkoval nad.

O snížení se tak postaral až krátce po přestávce Filip Rýdel, který zahrával přímý kop a Zlámal doplatil na chumel před sebou, když zřejmě míč dlouho neviděl a již nestihl včas zareagovat. Jenže netrvalo dlouho a Liberec opět vedl o branky dvě. Nezmarovu střelu vyrazil Baránek pouze ke Keričovi, který tak dal hattrick a zároveň desátý gól sezóny.

V 57. minutě pak měli šanci obě mužstva. Nejprve Keričův další pokus brankář vychytal. Na druhé straně po nebezpečném přímém kopu Šmahaje předvedl dobrý zákrok Zlámal. Ten byl úspěšný i v další situaci. Bačovu střelu sice nechytil na poprvé, nicméně Vyskočil šance nevyužil a hostující brankář si již míč pohlídal.

Velmi dobře hrající Liška potáhl dvacet minut před koncem míč po levé lajně a ve vápně hledal Nezmara. K němu se míč skutečně dostal, ale z jedenácti metrů branku trestuhodně přestřelil. Na druhé straně se o druhý gól ze standardky pokoušel Rýdel, tentokrát Zlámal předvedl skvělý zákrok.

Jenže... V 78. minutě fauloval Dejmek Vyskočila ve vápně a Rýdel bez problémů snížil. Bačova střela pak ještě sice mířila mimo, ale o chvilku později už přišlo nečekané vyrovnání. Gólem aspirujícím na jeden z nejhezčích v tomto ročníku se z přímého kopu ze třiadvaceti metrů zaskvěl opět Filip Rýdel. Ten tak vyrovnal střelecký souboj s Keričem na 3:3.

A mohlo být ještě hůře, kdyby Vyskočil zužitkoval Žůrkovo vysunutí lépe než ke špatné střele. Po dalším přímém kopu Rýdla se k hlavičce dostal sám Žůrek, ale Zlámal se na několik vteřin zachytil ve vzduchu a míč udržel na brankové čáře. Zápas tak skončil na české poměry určitě zajímavou remízou.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěnkej zápas dva hattriky a jenom remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele