26. kolo
03.05.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Teplice 2:1

Převelice důležitou výhru si připisují Hanáci. Ti unikli díky výhře Teplicím už na čtyři body a po tomto kole s jistotou budou na pohárových příčkách. Severočeši potřetí za sebou nevyhráli na hřišti soupeře a Evropa se jim zase o něco vzdálila.

Sigma se i přes aktivitu hostů snažila být tím, kdo převezme otěže zápasu a v deváté minutě k tomu mohl pomoci i Hubník, který skvěle napřáhl z vápna a nakonec jen těsně minul tyč Grigarovy branky. Na druhé straně Verbířův pas přiťukával Mareš Stožickému do výborné šance, ale teplický hráč napálil pouze střed branky, kde stál Drobisz.

I když v zápase nebyla nouze o nepřesnosti, Olomouc se dle svých představ dostala do role vůdce utkání, a to vedlo ke skvělé akci Nepožitka ve 21. minutě. Ten se nadechl k přímému útoku, který završil přihrávkou na vápno Ordošovi. Ten díky své dravosti dokázal z šestnácti metrů v pádu zamířit přesně k tyči.

Teplická snaha přicházela nazmar, když se domácí chtěli před pěti tisíci fanoušky vytáhnout. Melinhův přímý kop nezastavila zeď, ale branku přeci jen o něco minul.

Ani přestávka v šatnách nezastavila olomouckou chuť hrát, ale Melinhovu i Hubníkovu podařenou střelu kryl brankář Grigar. Když nevyzrál Matula na Drobisze, skórovali zaslouženě domácí. Ordoš napřáhl z pětadvaceti metrů dokonale do šibenice. S tím Grigar nic moc nadělat nemohl.

Tepličtí museli hrát vabank. Toho využil, kdo jiný, než Melinho, který svým přesným pasem poslal na brankáře Nuce, a ten se celou akci snažil vyšperkovat lobem. Ten Grigar odhadl a svůj tým ještě podržel v nadějích. Zápas se tak už jen dohrával z povinnosti, fanoušci už se tolik nezajímali o dění na hřišti a užívali si výhry.

Z klidu je vyvedl až Hesek, který usměrnil střílený centr Mareše zblízka hlavou za Drobiszova záda. Rychle vrátit dvougólové vedení svému týmu se snažil Janotka, který sice svou střelou zblízka branku netrefil, přesto toho už nemusel litovat. Olomouc ukázala, že po celý zápas byla lepší a soupeře už nenechala přijít do šance k vyrovnání.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz, idnes.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že Sigma vyhraje a bude bojovat ještě o 2 misto...Jen se bojím že ten zápas vypadá moc remizově

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma

Reagovat
smazaný uživatel

Žáci Olomouc 1:6 Baník Ostrava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele