22. kolo
22.03.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Sparta Praha - FK Jablonec 1:0

Sparťané využili brzkého gólu a po zbytek zápasu vedení hlídali s občasnými výpady, Severočeši se do vyloženějších šancí ani přesto nedostávali a usnadnili tak Pražanům cestu ke třem důležitým bodům.

Domácí začali dle očekávání aktivněji, o to překvapivější byla hrubka Řepky, který tak dostal do vyložené šance Straku. Ten však naštěstí pro Spartu trestuhodně minul. Po čtvrthodině hry se dostal k trestnému kopu na polovině hřiště Kadlec, míč namířil až do vápna, kde se dostal k Vackovi, ten přihrál Slepičkovi, jenž prostřelil Špita a poslal domácí do vedení. Za další tři minuty to zkoušel Slepička znovu, v tísnění tří jabloneckých hráčů zamířil nad. Jablonečtí se do útočné fáze moc nehnali, hrálo se tak hlavně u středového kruhu. Další chybu domácí defenzívy vyrobil Grigar, ale Eliáš míč držel moc dlouho a nepřesnou přihrávku tak odkopl do bezpečí Kladrubský.

Když volný Matušovič nedokázal zamířit ze šestnácti metrů mezi tři tyče jablonecké branky, musel svůj tým podržet brankář Grigar. Nedůrazná domácí obrana nechala hlavičkovat Valentu, proti jeho střele tak musel Grigar vytáhnout skvělý zákrok. Sparťané se o uklidňující gól nesnažili a za nudnou hru si vysloužili pískot tribun. Podprůměrný zápas mohl rozhodnout Kadlec, kterého přímým kopem našel Horváth, hlavičkou v dobré pozici mířil jen do rukavic Špita. V 81. minutě byl opět středem zájmu Kadlec, to po souboji ve vápně se Zábojníkem spadl a pouhých pět tisíc diváků na Letné se dožadovalo penalty, rozhodčí však nechal pokračovat. V poslední minutě předvedli domácí přeci jen povedenou kombinační akci. Kadlec potáhl míč po levé straně, před vápnem našel Kisela, jenž lehce přiťuknul Jeslínkovi, který ale po průniku do vápna z ideální pozice přestřelil.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hajzlove...na to ze se u nas na stadaku zacne varit kakao(diky misoj krausovi) a na to ze mame miru peltu tak sme se moc nepredvedli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele