5. kolo
28.02.2024 21:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Conor Bradley a Jürgen Klopp (© AFP)

Liverpool udrželi na cestě za další pohárovou trofejí talenti z klubové akademie

Fotbalisté Liverpoolu zvládli osmifinále FA Cupu, ve kterém porazili druholigový Southampton 3:0. Zraněními zdecimovaní Reds vstoupili do utkání s množstvím teenageru v základní sestavě, což vedlo k nepřesvědčivému úvodu, ve kterém mohli prohrávat. Hosté však své šance neproměnili, naopak v zakončení se nemýlil při své premiéře teprve 18letý Louie Koumas. Toho navíc po změně stran doplnil dalšími dvěma zásahy ještě mladší Jayden Danns.

Jen pár dní po výhře v EFL Cupu čekal Liverpool další důležitý pohárový duel. Tentokrát Reds čelili v rámci nejstarší klubové soutěže druholigovému Southamptonu. Saints sice byli outsiderem, náročný program v kombinaci s rozsáhlou marodkou výběru Jürgena Kloppa jim ovšem dával slušnou naději na úspěch.

Nepřítomnost liverpoolských opor byla znát od prvních minut. Nejistou defenzivu však zachraňoval skvěle chytající Caoimhin Kelleher, jenž dvakrát uspěl proti nebezpečným střelám aktivního Kamaldeena Sulemany. To výběr Kloppa dokázal využít hned první výraznější příležitost. Střele Koumase z hranice vápna dopomohla v cestě do sítě ještě teč jednoho z bránících hráčů. Pro 18letého mladíka to byla vůbec první branka v dresu A-týmů Reds.

Kelleher se zdál být pro fotbalisty Southamptonu nepřekonatelnou překážkou i po změně stran. V 52. minutě na něj Sulemana nedokázal vyzrát ani napotřetí. Další pokus už křídělník z Ghany nedostal, neboť ho na hrací ploše nahradil Adam Armstrong. Byl to ovšem Klopp, kterému taktické manévry vyšly lépe. V 73. minutě dostal střídající Danns přesný pas za obranu a z bezprostřední blízkosti přeloboval hostujícího brankáře. Stal se tak již druhým liverpoolským odchovancem, který v zápase zaznamenal první trefu za A-tým. Jen o 15 minut později se 18letý útočník dostal jako první k odraženému míči a zapsal se na střeleckou listinu podruhé v utkání.

Reds tak překvapení nepřipustili a postoupili do čtvrtfinále, ve kterém 16. března zavítají na stadion Manchesteru United.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

YNWA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele